StoryEditorOCM
Hrvatskaafera hep

Vlada i HEP komentirali napise da su se gadno posvađali šef HEP-a i ministar gospodarstva

Piše Vijesti SD
18. srpnja 2023. - 12:20

Zbog jeftine prodaje viškova plina u Vladi se održao sastanak na kojem su bili premijer Andrej Plenković, ministar gospodarstva Davor Filipović i predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić i njihovi bliski suradnici. 

- Na sastanku koji je predsjednik Vlade održao s g. Filipovićem i g. Barbarićem vezano uz Uredbu o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije, nije bilo nikakvih psovki, vulgarnih izraza ili prijetnji upućenih između g. Barbarića i g. Filipovića.  Radi se o plasiranju potpuno neprovjerenih i netočnih informacija javnosti, poručili su iz ureda Vlade demantiravši time izvor Nacionala koji tvrdi da su pale i neke teške riječi. 

- Barbarić je napao Filipovića nazvavši ga lažljivim smećem. Potom ga je opsovao. Rekao mu je doslovno da će mu je*ati mater, kazao im je izvor koji je dodao i kako je sukob između ministra i prvog čovjeka HEP-a pokušao primiriti i premijer Plenković koji se s njima ranije odvojeno sastao te očekivao njihovo pomirenje. 

Prvi čovjek HEP-a izvrijeđao ministra Filipovića: ‘Lažljivo smeće! Je**t ću ti mater‘; U mirenje se uključio i premijer

Na sve je reagirao i HEP:

- Dostavljamo vam reagiranje Hrvatske elektroprivrede na članak pod naslovom „Tajni detalji sastanka u Vladi na kojem je Barbarić napao Filipovića: „J… ću ti mater, smeće jedno lažljivo“, autora Berislava Jelinića i Orhideje Gaure, koji je danas, 18. srpnja 2023., objavljen na stranicama 18-22 u tiskanom izdanju Nacionala:Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Frane Barbarić pod pravnom i materijalnom odgovornošću odbacuje svaku mogućnost korištenja vulgarnog jezika, kako se u naslovu i tekstu ističe u gore navedenom članku u Nacionalu - navodi Uprava HEP-a. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:20