StoryEditorOCM
Hrvatskalaži, laži, laži me

Turudić se sastao s Mamićem, sat vremena poslije stigao kod Šprajca. Ovako je odgovorio na pitanje čuje li se s braćom

Piše Vijesti SD
15. veljače 2024. - 20:59

Da zbog susreta s Mamićem, Ivan Turudić ne može biti glavni državni odvjetnik, prvi je prije dva tjedna rekao predsjednik Republike, na temelju izvješća SOA-e.

"Krajem osmog mjeseca, to su dva datuma, 20 i neki, dan za danom, gospoda opet imaju tajne susrete. Pod plaštom noći. Skrivaju se na tajnim mjestima. Sve je to nešto što SOA-u i DORH primarno nije zanimalo, ali su saznali. Tada Mamić više nije osumnjičenik, on je pod istragom", rekao je Zoran Milanović 3. veljače 2024.

image

Ivan Turudić

Damjan Tadić/Cropix

Čuli ste dakle predsjednika kako govori da su se Mamić i Turudić našli dva dana zaredom, dvadeset i nekog kolovoza 2015. godine. Pa smo Ured predsjednika pitali o kojim se točno datumima radi. Za RTL Danas su potvrdili da je riječ o susretima Turudića s Mamićem, u nedjelju 23. kolovoza 2015. i dan poslije, u ponedjeljak 24. kolovoza 2015., u 21 sat.

Posljednji datum i sat su važni jer je Turudić tu večer samo sat i 15 minuta nakon susreta s Mamićem gostovao u RTL Direktu.

"Da li kontaktirate s braćom Mamić? Jeste li se vidjeli s njima od istražnoga procesa?", pitao je Šprajc.

"Ne, ne, ne, ne. Nisam. Sad je sasvim jedna druga situacija nego što je bila prije mjesec-dva. Ne osjećam nikakvu potrebu da se vidim niti čujem s njima. A što ako bih se i vidio i čuo, u čemu je problem ? Pa ja im ne sudim ", rekao je Šprajcu Turudić, koji je tada bio predsjednik zagrebačkoga Županijskoga suda na kojemu se vodio prvi postupak protiv Zdravka Mamića, onaj zbog izvlačenja novca iz Dinama pomoću aneksa ugovora o profesionalnom igranju Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Što je sve točno tadašnji predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić, 24. kolovoza 2015. godine odgovorio Zoranu Šprajcu, pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:15