StoryEditorOCM
HrvatskaKORONA IH UBIJA

Tableti su rješenje u domovima za starije osobe. Privatnik iz Košuta svojim štićenicima ih je omogućio već odavno. Što čekaju drugi?

4. kolovoza 2020. - 07:36
Čitateljica kaže da je majku koja je u Domu u Vukovarskoj ulici teško može čuti na telefon jer na katu imaju jedan telefon koji nije bežični  Jakov Prkić/Ilustracija/HANZA MEDIA

- Teško mi je, naravno, majku nisam vidio tri mjeseca. Ima telefon u sobi, ali zbog moždanog udara ne govori razgovijetno i onda je to mučenje, nazivam osoblje da mi kažu kako je, odnesem joj potrepštine, hranu rijetko jer posebna je procedura, moram odnositi na stražnji ulaz, a oni onda to moraju pohranjivati u hladnjak tri dana, ma... – ogorčen je Z.J. zbog situacije u domovima za stare. Majka mu je u splitskom Domu na Zenti.

O epidemiološkim mjerama u domovima za štićenike puno se pisalo posljednjih dana, jer razdvojenost obitelji traje već predugo. Stoga se već čuju i razni prijedlozi kako ublažiti razorne posljedice na zdravlje ljudi upravo mjera kojima im se zdravlje pokušava zaštititi.

Reagirala je ovih dana i profesorica na Pravnom fakultetu u Osijeku, dr. Branka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:37