stdClass Object ( [id] => 1341867 [title] => Silvana Uzinić: Kad ona stane pred mikrofon, to je kao u uzbudljivoj seriji, pitaš se što će reći, hoće li opet muljati? [alias] => silvana-uzinic-kad-ona-stane-pred-mikrofon-to-je-kao-u-uzbudljivoj-seriji-pitas-se-sto-ce-reci-hoce-li-opet-muljati [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

"Hvala na ručku!” Slijedi kratka dramska pauza pa premijer svečanim glasom uz podignuti kažiprst ponovi: “Hvala na ručku!” Kakav nastup! Plenkoviću je, kako već znate, prišla curica iz Slavonskog Broda na sajmu knjiga pa mu je zahvalila jer je učenicima omogućio besplatni obrok. Pa da ovo nije vrhunac premijerove taštine? Čak i djeca znaju koliko je on uspješan, a opozicija i ona polovica zločeste Hrvatske mu to nikako ne želi priznat. Zamislite dokle je došao. Da se u sabornici pred opozicijom hvali što mu je reklo jedno dijete. K’o veli, kad nećete vi, prokleti neprijatelji, evo ima ko oće i ko ispravno vidi šta mi sve radimo za Hrvatsku.

Čekala sam još da kaže kako je vidio da splitski penzioneri redovno pjevaju na Matejuški. E, a ne bi sigurno da im on nije svako malo dijelio crkavicu pa se nekome učinilo da im se ozbiljnije popravila penzija. Šta bi bilo da mu je neko dijete, kao nedavno Dodiku, zavikalo “đe si lopove”? Ja mislim da bi ekspres bilo privedeno na ispitivanje.

PONEDJELJAK: Dan kad je i pamet stavljena na popust

U šta se svijet pretvorio? Ne možeš se ovo ne zapitat nakon što čuješ ko sve dobija izbore uokolo. Svaki dovoljno majmunoliki političar koji izaziva salve smijeha u razumnih ljudi, dokazano, ima više šansi da dođe na vlast. Dok pratimo rezultate izbora po Argentini, Nizozemskoj, a nešto ranije Slovačkoj, Švedskoj, Italiji... da o Orbanu i Vučiću ne govorimo, trebali bismo osjećat nemir. Imali smo i sami slična iskustva sa živozidašima, puknutim sucima i sličnim revijalnim političarima. Eno su Pernara koji obilazi škole nekidan učenici jedne zagrebačke gimnazije gađali jajima, ali je li to jamstvo da dio ostalih klinaca ovaj redikulozni lik nije već namazao na kruh.

Za novog predsjednika Argentine Javiera Mileia, što ga otvoreno zovu Luđak i Perika, malo je tko od onih što se razumiju u politiku vjerovao da ima šanse postati predsjednik drugog najvećeg južnoameričkog gospodarstva. Kad ono, prc Milojka! Osobito je, kažu, osvojio glasove među mladima. Doduše, u Argentini se može glasat već od šesnaeste godine. Možda bi naš Plenković tu granicu još spustio. Na dob one curice što mu se obratila. Jer kako se kaže u onom vicu, šta dijete zna, ono uzme pa nosi! Nažalost, pravo je pitanje na kojoj dobnoj razini je mentalna sposobnost odraslih. Ovaj tjedan bio je čuveni “Crni petak” pa je sve bilo na popustu, ošla i pamet.

---

image


 

Vlado Kos/Cropix
---

UTORAK: ‘Ne damo svoje zdrave svinje ministru’, viču Slavonci

Aleksandar Vučić, koji je maestralno zaludio većinu Srba, po svemu će sudeći ponoviti taj uspjeh i na predstojećim izborima za kojih pola mjeseca. Krenuo je u kampanju s novim spotom. Kuc, kuc, eto ga na vratima mlade obitelji. “Evo gazdarice, cveće za vas! Kakva je plata, možda bude još dece...” Da, da, i njemu trebaju dječica! “Srećan sam što ste izabrali da ostanete u Srbiji, to je ono za šta se mi borimo...”, blagoglagolji predsjednik svojim biračima. Lani je izlazio iz frižidera. Svi se smijali, a on premoćno dobio. Ovaj put je procijenio da treba staviti frižider na odnose s Hrvatskom pa poslao jednog našeg diplomata kući. Kaže, špijunirao i vrbovao.

Doduše, naš ambasador u Beogradu Hidajet Biščević toliko se smotano izrazio o situaciji da je praktički priznao kako se neki poslovi u veleposlanstvu odvijaju bez njegova znanja. A kakvi bi to bili poslovi? Nije valjda direktna prodaja posuđa? A tek šef diplomacije, agronom Gordan Grlić Radman! Nema pojma šta radi savjetnik u nekom veleposlanstvu, kojeg smo po sistemu reciprociteta iz Zagreba poslali kući u Beograd. Važno da Radmanu dividendu i dalje pumpaju likvidirane slavonske svinje. Ne damo svoje zdrave svinje ministru, poručuju iz Slavonije i blokiraju granične prijelaze. Otkačila ih ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Rek’o je šef da su oni ekspozitura Domovinskog pokreta i Mosta pa se uskobečila i niti da ih sasluša. A bijesnih seljaka ovaj tjedan sve više na cestama. Ministrici zasad, primijetila sam, malo popustila samo frizura.

SRIJEDA: Znači, pravo pitanje je iz koje je kese Vlada preplatila muljatore?

Šefica DORH-a opet je bila pred zastupnicima na saborskom Odboru za pravosuđe. Uvijek je postojao interes za ono što će pred javnošću kazati neki glavni državni odvjetnik, ali Zlata Hrvoj-Šipek je kao neka uzbudljiva TV serija. Što li će sad reći, hoće li opet nešto muljati, bilo je pitanje dana, s obzirom da je tema fijasko u sporu s Todorićem. “Ne osjećam se odgovornom za propast vještačenja u Agrokoru”, mirno je izjavila, što se moglo i očekivati jer da tako ne misli, već bi bila dala ostavku i ne bi se ni pojavila u Saboru. A tko bi trebao biti odgovoran za milijun i nešto eura pogrešno potrošenih iz državnog proračuna? Onaj koji je to odobrio, ali i onaj koji je imenovao upravo Zlatu za šeficu DORH-a. Ona, evo, kaže da nije sudjelovala u odabiru vještaka za Agrokor. I eto ga, čiča miča. Odgovornost je kod nas ionako jako rastezljiva stvar.

I ministrica Nina Obuljen Koržinek uporno se pravda da nije ništa skrivila kad je lovu za skeniranje ruševih zgrada dala ekipi s Geodetskog fakulteta. Otkad su je novinari stisnuli, doima se kao da je pred slomom živaca pa joj je upomoć priskočio i Plenković. Oće on to kad su žene u pitanju, sjetite se kako je isto uradio kad je ono Žalac plakala pred novinarima. Sad se ova Koržinek ljuti jer, kaže, novinari lažu. Ona nije dala europsku, nego našu lovu. Isto to tvrdi i Plenković, iako ga dokumenti demantiraju. Oho, on se junački obrušio i na ured europskog tužitelja. Isto kao da je sad najvažnije iz koje kese su iz Vlade preplatili muljatore i lopove s Geodezije.

ČETVRTAK: Tko je ‘klošar’ kojega su otračali Milanović i Anušić?

S kakvom lakoćom se lova dijeli po ovoj državi, a ovamo nemaju za obeštetit radnike čije firme su uništili. Na Markov trg stigle su radnice šibenske Revije. Sramotno je da svoj novac moraju moljakat kao i niz drugih i to samo zato što su im poduzeća propala krivnjom države koja je većinski vlasnik. Radnice nisu žene koje će premijer zaštititi. Umjesto da svakoj vrati ukradenu im plaću. Vidit ćemo kome će on pred izbore uletit s buketom cvijeća.

Ovog tjedna mogli bismo naslutiti da će bit manje prepirke između njega i predsjednika jer, kako stvari stoje, Milanović je zasad lijepo prihvatio novog ministra obrane. Ko je to nama došo, kao da tim riječima dočekuje Anušića. Čak su lijepo prodivanili i, javljaju mediji, već upali u trač nekog trećeg. “Klošar”, rekoše. Tko je taj oklevetani, nismo doznali, al’ obojica se uz smiješak složiše.

Vidite, nikad nisam ozbiljno shvaćala prepucavanje između Pantovčaka i Markova trga. Uskočit će već oni jedan drugome čim bude zatrebalo. Ali da je na trenutke bilo zabavno, jest. I predsjednik i premijer tašti su do boli, obojica su školski primjeri karijerista s očitim težnjama za svemoći. I nema dileme da bi rado bili orbanići i vučičići.

---

image

‘Crni petak‘ ne zalazi u samoposluge

Afp
---

PETAK: Zašto ‘Crni petak’ nije doša i u samoposluge?

“A zašto ovi ‘Crni petak’ nije doša i u samoposluge?” pita jedna mušterija ovog petka prodavačicu za salamoreznicom.

“A šta ćemo kad nije”, slegne ova ramenima. Ništa se u trgovinama nije promijenilo otkad je Vlada zamrznula cijene nekih artikala. Skupo je i većini neizdrživo.

Zato su butige od postola i robe krcate. U dućanu jednog brenda umalo sam pala na popust od sto eura na jednu običnu vindjaknu. Onako, svidila mi se, vidim i da je dobra kvaliteta, što je došla stvarno rijetkost. Ozbiljan popust od 30 posto natjera čovjeka da zastane. Al’ puna cijena joj je 390 eura! Ponudili su plaćanje u dvanaest rata. Pa to je uz popust oko 24 eura mjesečno. Što je manje od eura na dan. Vrijedi bit dobro obučen za manje od eura na dan. Jedino je problem što ću taj euro davat za zimsku jaketu i kad bude 40 stupnjeva. Preznojila sam se od čuvene ženske tik-tok matematike. Saberi se, rekoh sebi, pa za toliko mo’š kupit novu veš mašina ili barem pola ormara izrađenog po mjeri. Izletila sam iz tog dućana bijesna. Ionako su sve te jakete na isti mot. Godinama već uvaljuju nam samo one štepane pa svi na ulici izgledamo ko da nismo zbacili jorgane za sebe.

“Crni petak” ćemo skroz preskočit. Za ručak, hvala barba Plenkoviću, još uvijek imamo!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Pitala je to jedna mušterija ovog petka prodavačicu za salamoreznicom. ‘A šta ćemo kad nije’, slegne ova ramenima. Ništa se u trgovinama nije promijenilo otkad je Vlada zamrznula cijene nekih artikala. Skupo je i većini neizdrživo. Zato su butige od postola i robe krcate. Jaketu od samo 390 eura kupite za 30 posto nižu cijenu, na 12 rata, ispadne manje od jednog eura dnevno. Samo! Preznojila sam se od te čuvene ženske tik-tok matematike... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Pitala je to jedna mušterija ovog petka prodavačicu za salamoreznicom. ‘A šta ćemo kad nije’, slegne ova ramenima. Ništa se u trgovinama nije promijenilo otkad je Vlada zamrznula cijene nekih artikala. Skupo je i većini neizdrživo. Zato su butige od postola i robe krcate. Jaketu od samo 390 eura kupite za 30 posto nižu cijenu, na 12 rata, ispadne manje od jednog eura dnevno. Samo! Preznojila sam se od te čuvene ženske tik-tok matematike... Pretres tjedna 2 0 8173 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-24 12:21:03 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-24 17:35:33 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-24 17:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Pitala je to jedna mušterija ovog petka prodavačicu za salamoreznicom. ‘A šta ćemo kad nije’, slegne ova ramenima. Ništa se u trgovinama nije promijenilo otkad je Vlada zamrznula cijene nekih artikala. Skupo je i većini neizdrživo. Zato su butige od postola i robe krcate. Jaketu od samo 390 eura kupite za 30 posto nižu cijenu, na 12 rata, ispadne manje od jednog eura dnevno. Samo! Preznojila sam se od te čuvene ženske tik-tok matematike... [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Kad ona stane pred mikrofon, to je kao u uzbudljivoj seriji, pitaš se što će reći, hoće li opet muljati? page_title=Silvana Uzinić: Kad ona stane pred mikrofon, to je kao u uzbudljivoj seriji, pitaš se što će reći, hoće li opet muljati? [metakey] => pretres radnog tjedna, silvana uzinić, Zlata Hrvoj Šipek, crni petak [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/24\/26109647.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/24\/25949943.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/24\/25628922.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","


\n\u00a0<\/p>","

\u2018Crni petak\u2018 ne zalazi u samoposluge<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1207","hd_26109647_1920.jpg":"1920x1080","k_26109647_1280.jpg":"1280x1280","k_26109647_1024.jpg":"1024x1024","k_26109647_640.jpg":"640x640","k_26109647_480.jpg":"480x480","k_26109647_340.jpg":"340x340","k_26109647_220.jpg":"220x220","o_26109647_1280.jpg":"1280x804","o_26109647_1024.jpg":"1024x643","o_26109647_640.jpg":"640x402","o_26109647_480.jpg":"480x301","o_26109647_340.jpg":"340x213","o_26109647_220.jpg":"220x138","h_26109647_1280.jpg":"1280x854","h_26109647_1024.jpg":"1024x683","h_26109647_640.jpg":"640x427","h_26109647_480.jpg":"480x320","h_26109647_340.jpg":"340x227","h_26109647_220.jpg":"220x147","pp_26109647_1280.jpg":"1280x1628","pp_26109647_1024.jpg":"1024x1303","pp_26109647_640.jpg":"640x814","pp_26109647_480.jpg":"480x611","pp_26109647_340.jpg":"340x432","pp_26109647_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25949943_1920.jpg":"1920x1080","k_25949943_1280.jpg":"1280x1280","k_25949943_1024.jpg":"1024x1024","k_25949943_640.jpg":"640x640","k_25949943_480.jpg":"480x480","k_25949943_340.jpg":"340x340","k_25949943_220.jpg":"220x220","o_25949943_1280.jpg":"1280x853","o_25949943_1024.jpg":"1024x682","o_25949943_640.jpg":"640x426","o_25949943_480.jpg":"480x320","o_25949943_340.jpg":"340x226","o_25949943_220.jpg":"220x146","h_25949943_1280.jpg":"1280x854","h_25949943_1024.jpg":"1024x683","h_25949943_640.jpg":"640x427","h_25949943_480.jpg":"480x320","h_25949943_340.jpg":"340x227","h_25949943_220.jpg":"220x147","pp_25949943_1280.jpg":"1280x1628","pp_25949943_1024.jpg":"1024x1303","pp_25949943_640.jpg":"640x814","pp_25949943_480.jpg":"480x611","pp_25949943_340.jpg":"340x432","pp_25949943_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1255","hd_25628922_1920.jpg":"1920x1080","k_25628922_1280.jpg":"1280x1280","k_25628922_1024.jpg":"1024x1024","k_25628922_640.jpg":"640x640","k_25628922_480.jpg":"480x480","k_25628922_340.jpg":"340x340","k_25628922_220.jpg":"220x220","o_25628922_1280.jpg":"1280x836","o_25628922_1024.jpg":"1024x669","o_25628922_640.jpg":"640x418","o_25628922_480.jpg":"480x313","o_25628922_340.jpg":"340x222","o_25628922_220.jpg":"220x143","h_25628922_1280.jpg":"1280x854","h_25628922_1024.jpg":"1024x683","h_25628922_640.jpg":"640x427","h_25628922_480.jpg":"480x320","h_25628922_340.jpg":"340x227","h_25628922_220.jpg":"220x147","pp_25628922_1280.jpg":"1280x1628","pp_25628922_1024.jpg":"1024x1303","pp_25628922_640.jpg":"640x814","pp_25628922_480.jpg":"480x611","pp_25628922_340.jpg":"340x432","pp_25628922_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5569746 Threads: 81 Questions: 995726918 Slow queries: 0 Opens: 176691 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 178.774 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 8918093 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 46 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-kad-ona-stane-pred-mikrofon-to-je-kao-u-uzbudljivoj-seriji-pitas-se-sto-ce-reci-hoce-li-opet-muljati-1341867 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-kad-ona-stane-pred-mikrofon-to-je-kao-u-uzbudljivoj-seriji-pitas-se-sto-ce-reci-hoce-li-opet-muljati-1341867?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 645290 [name] => pretres radnog tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-30 19:37:31 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-radnog-tjedna [link] => /tag/pretres-radnog-tjedna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 238030 [name] => silvana uzinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silvana-uzinic [link] => /tag/silvana-uzinic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 602077 [name] => Zlata Hrvoj Šipek [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-02-19 22:43:06 [main_article_id] => 0 [alias] => zlata-hrvoj-sipek [link] => /tag/zlata-hrvoj-sipek ) [3] => stdClass Object ( [id] => 355558 [name] => crni petak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-petak [link] => /tag/crni-petak ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Pitala je to jedna mušterija ovog petka prodavačicu za salamoreznicom. ‘A šta ćemo kad nije’, slegne ova ramenima. Ništa se u trgovinama nije promijenilo otkad je Vlada zamrznula cijene nekih artikala. Skupo je i većini neizdrživo. Zato su butige od postola i robe krcate. Jaketu od samo 390 eura kupite za 30 posto nižu cijenu, na 12 rata, ispadne manje od jednog eura dnevno. Samo! Preznojila sam se od te čuvene ženske tik-tok matematike... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Kad ona stane pred mikrofon, to je kao u uzbudljivoj seriji, pitaš se što će reći, hoće li opet muljati? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/24/26109647.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damjan Tadić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/24/26109647.jpg [title] => Damjan Tadić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/24/25949943.jpg [title] =>


 

Vlado Kos/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/24/25628922.jpg [title] =>

‘Crni petak‘ ne zalazi u samoposluge

Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

"Hvala na ručku!” Slijedi kratka dramska pauza pa premijer svečanim glasom uz podignuti kažiprst ponovi: “Hvala na ručku!” Kakav nastup! Plenkoviću je, kako već znate, prišla curica iz Slavonskog Broda na sajmu knjiga pa mu je zahvalila jer je učenicima omogućio besplatni obrok. Pa da ovo nije vrhunac premijerove taštine? Čak i djeca znaju koliko je on uspješan, a opozicija i ona polovica zločeste Hrvatske mu to nikako ne želi priznat. Zamislite dokle je došao. Da se u sabornici pred opozicijom hvali što mu je reklo jedno dijete. K’o veli, kad nećete vi, prokleti neprijatelji, evo ima ko oće i ko ispravno vidi šta mi sve radimo za Hrvatsku.

Čekala sam još da kaže kako je vidio da splitski penzioneri redovno pjevaju na Matejuški. E, a ne bi sigurno da im on nije svako malo dijelio crkavicu pa se nekome učinilo da im se ozbiljnije popravila penzija. Šta bi bilo da mu je neko dijete, kao nedavno Dodiku, zavikalo “đe si lopove”? Ja mislim da bi ekspres bilo privedeno na ispitivanje.

PONEDJELJAK: Dan kad je i pamet stavljena na popust

U šta se svijet pretvorio? Ne možeš se ovo ne zapitat nakon što čuješ ko sve dobija izbore uokolo. Svaki dovoljno majmunoliki političar koji izaziva salve smijeha u razumnih ljudi, dokazano, ima više šansi da dođe na vlast. Dok pratimo rezultate izbora po Argentini, Nizozemskoj, a nešto ranije Slovačkoj, Švedskoj, Italiji... da o Orbanu i Vučiću ne govorimo, trebali bismo osjećat nemir. Imali smo i sami slična iskustva sa živozidašima, puknutim sucima i sličnim revijalnim političarima. Eno su Pernara koji obilazi škole nekidan učenici jedne zagrebačke gimnazije gađali jajima, ali je li to jamstvo da dio ostalih klinaca ovaj redikulozni lik nije već namazao na kruh.

Za novog predsjednika Argentine Javiera Mileia, što ga otvoreno zovu Luđak i Perika, malo je tko od onih što se razumiju u politiku vjerovao da ima šanse postati predsjednik drugog najvećeg južnoameričkog gospodarstva. Kad ono, prc Milojka! Osobito je, kažu, osvojio glasove među mladima. Doduše, u Argentini se može glasat već od šesnaeste godine. Možda bi naš Plenković tu granicu još spustio. Na dob one curice što mu se obratila. Jer kako se kaže u onom vicu, šta dijete zna, ono uzme pa nosi! Nažalost, pravo je pitanje na kojoj dobnoj razini je mentalna sposobnost odraslih. Ovaj tjedan bio je čuveni “Crni petak” pa je sve bilo na popustu, ošla i pamet.

---

image


 

Vlado Kos/Cropix
---

UTORAK: ‘Ne damo svoje zdrave svinje ministru’, viču Slavonci

Aleksandar Vučić, koji je maestralno zaludio većinu Srba, po svemu će sudeći ponoviti taj uspjeh i na predstojećim izborima za kojih pola mjeseca. Krenuo je u kampanju s novim spotom. Kuc, kuc, eto ga na vratima mlade obitelji. “Evo gazdarice, cveće za vas! Kakva je plata, možda bude još dece...” Da, da, i njemu trebaju dječica! “Srećan sam što ste izabrali da ostanete u Srbiji, to je ono za šta se mi borimo...”, blagoglagolji predsjednik svojim biračima. Lani je izlazio iz frižidera. Svi se smijali, a on premoćno dobio. Ovaj put je procijenio da treba staviti frižider na odnose s Hrvatskom pa poslao jednog našeg diplomata kući. Kaže, špijunirao i vrbovao.

Doduše, naš ambasador u Beogradu Hidajet Biščević toliko se smotano izrazio o situaciji da je praktički priznao kako se neki poslovi u veleposlanstvu odvijaju bez njegova znanja. A kakvi bi to bili poslovi? Nije valjda direktna prodaja posuđa? A tek šef diplomacije, agronom Gordan Grlić Radman! Nema pojma šta radi savjetnik u nekom veleposlanstvu, kojeg smo po sistemu reciprociteta iz Zagreba poslali kući u Beograd. Važno da Radmanu dividendu i dalje pumpaju likvidirane slavonske svinje. Ne damo svoje zdrave svinje ministru, poručuju iz Slavonije i blokiraju granične prijelaze. Otkačila ih ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Rek’o je šef da su oni ekspozitura Domovinskog pokreta i Mosta pa se uskobečila i niti da ih sasluša. A bijesnih seljaka ovaj tjedan sve više na cestama. Ministrici zasad, primijetila sam, malo popustila samo frizura.

SRIJEDA: Znači, pravo pitanje je iz koje je kese Vlada preplatila muljatore?

Šefica DORH-a opet je bila pred zastupnicima na saborskom Odboru za pravosuđe. Uvijek je postojao interes za ono što će pred javnošću kazati neki glavni državni odvjetnik, ali Zlata Hrvoj-Šipek je kao neka uzbudljiva TV serija. Što li će sad reći, hoće li opet nešto muljati, bilo je pitanje dana, s obzirom da je tema fijasko u sporu s Todorićem. “Ne osjećam se odgovornom za propast vještačenja u Agrokoru”, mirno je izjavila, što se moglo i očekivati jer da tako ne misli, već bi bila dala ostavku i ne bi se ni pojavila u Saboru. A tko bi trebao biti odgovoran za milijun i nešto eura pogrešno potrošenih iz državnog proračuna? Onaj koji je to odobrio, ali i onaj koji je imenovao upravo Zlatu za šeficu DORH-a. Ona, evo, kaže da nije sudjelovala u odabiru vještaka za Agrokor. I eto ga, čiča miča. Odgovornost je kod nas ionako jako rastezljiva stvar.

I ministrica Nina Obuljen Koržinek uporno se pravda da nije ništa skrivila kad je lovu za skeniranje ruševih zgrada dala ekipi s Geodetskog fakulteta. Otkad su je novinari stisnuli, doima se kao da je pred slomom živaca pa joj je upomoć priskočio i Plenković. Oće on to kad su žene u pitanju, sjetite se kako je isto uradio kad je ono Žalac plakala pred novinarima. Sad se ova Koržinek ljuti jer, kaže, novinari lažu. Ona nije dala europsku, nego našu lovu. Isto to tvrdi i Plenković, iako ga dokumenti demantiraju. Oho, on se junački obrušio i na ured europskog tužitelja. Isto kao da je sad najvažnije iz koje kese su iz Vlade preplatili muljatore i lopove s Geodezije.

ČETVRTAK: Tko je ‘klošar’ kojega su otračali Milanović i Anušić?

S kakvom lakoćom se lova dijeli po ovoj državi, a ovamo nemaju za obeštetit radnike čije firme su uništili. Na Markov trg stigle su radnice šibenske Revije. Sramotno je da svoj novac moraju moljakat kao i niz drugih i to samo zato što su im poduzeća propala krivnjom države koja je većinski vlasnik. Radnice nisu žene koje će premijer zaštititi. Umjesto da svakoj vrati ukradenu im plaću. Vidit ćemo kome će on pred izbore uletit s buketom cvijeća.

Ovog tjedna mogli bismo naslutiti da će bit manje prepirke između njega i predsjednika jer, kako stvari stoje, Milanović je zasad lijepo prihvatio novog ministra obrane. Ko je to nama došo, kao da tim riječima dočekuje Anušića. Čak su lijepo prodivanili i, javljaju mediji, već upali u trač nekog trećeg. “Klošar”, rekoše. Tko je taj oklevetani, nismo doznali, al’ obojica se uz smiješak složiše.

Vidite, nikad nisam ozbiljno shvaćala prepucavanje između Pantovčaka i Markova trga. Uskočit će već oni jedan drugome čim bude zatrebalo. Ali da je na trenutke bilo zabavno, jest. I predsjednik i premijer tašti su do boli, obojica su školski primjeri karijerista s očitim težnjama za svemoći. I nema dileme da bi rado bili orbanići i vučičići.

---

image

‘Crni petak‘ ne zalazi u samoposluge

Afp
---

PETAK: Zašto ‘Crni petak’ nije doša i u samoposluge?

“A zašto ovi ‘Crni petak’ nije doša i u samoposluge?” pita jedna mušterija ovog petka prodavačicu za salamoreznicom.

“A šta ćemo kad nije”, slegne ova ramenima. Ništa se u trgovinama nije promijenilo otkad je Vlada zamrznula cijene nekih artikala. Skupo je i većini neizdrživo.

Zato su butige od postola i robe krcate. U dućanu jednog brenda umalo sam pala na popust od sto eura na jednu običnu vindjaknu. Onako, svidila mi se, vidim i da je dobra kvaliteta, što je došla stvarno rijetkost. Ozbiljan popust od 30 posto natjera čovjeka da zastane. Al’ puna cijena joj je 390 eura! Ponudili su plaćanje u dvanaest rata. Pa to je uz popust oko 24 eura mjesečno. Što je manje od eura na dan. Vrijedi bit dobro obučen za manje od eura na dan. Jedino je problem što ću taj euro davat za zimsku jaketu i kad bude 40 stupnjeva. Preznojila sam se od čuvene ženske tik-tok matematike. Saberi se, rekoh sebi, pa za toliko mo’š kupit novu veš mašina ili barem pola ormara izrađenog po mjeri. Izletila sam iz tog dućana bijesna. Ionako su sve te jakete na isti mot. Godinama već uvaljuju nam samo one štepane pa svi na ulici izgledamo ko da nismo zbacili jorgane za sebe.

“Crni petak” ćemo skroz preskočit. Za ručak, hvala barba Plenkoviću, još uvijek imamo!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damjan Tadić/Cropix Vlado Kos/Cropix Afp
Afp

‘Crni petak‘ ne zalazi u samoposluge

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-kad-ona-stane-pred-mikrofon-to-je-kao-u-uzbudljivoj-seriji-pitas-se-sto-ce-reci-hoce-li-opet-muljati-1341867 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e02570367d32392e5921351fa921cf63385a83c9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Kad+ona+stane+pred+mikrofon%2C+to+je+kao+u+uzbudljivoj+seriji%2C+pita%C5%A1+se+%C5%A1to+%C4%87e+re%C4%87i%2C+ho%C4%87e+li+opet+muljati%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-kad-ona-stane-pred-mikrofon-to-je-kao-u-uzbudljivoj-seriji-pitas-se-sto-ce-reci-hoce-li-opet-muljati-1341867 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-kad-ona-stane-pred-mikrofon-to-je-kao-u-uzbudljivoj-seriji-pitas-se-sto-ce-reci-hoce-li-opet-muljati-1341867 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Pitala je to jedna mušterija ovog petka prodavačicu za salamoreznicom. ‘A šta ćemo kad nije’, slegne ova ramenima. Ništa se u trgovinama nije promijenilo otkad je Vlada zamrznula cijene nekih artikala. Skupo je i većini neizdrživo. Zato su butige od postola i robe krcate. Jaketu od samo 390 eura kupite za 30 posto nižu cijenu, na 12 rata, ispadne manje od jednog eura dnevno. Samo! Preznojila sam se od te čuvene ženske tik-tok matematike... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Kad ona stane pred mikrofon, to je kao u uzbudljivoj seriji, pitaš se što će reći, hoće li opet muljati?

Piše Silvana Uzinić
24. studenog 2023. - 18:35

"Hvala na ručku!” Slijedi kratka dramska pauza pa premijer svečanim glasom uz podignuti kažiprst ponovi: “Hvala na ručku!” Kakav nastup! Plenkoviću je, kako već znate, prišla curica iz Slavonskog Broda na sajmu knjiga pa mu je zahvalila jer je učenicima omogućio besplatni obrok. Pa da ovo nije vrhunac premijerove taštine? Čak i djeca znaju koliko je on uspješan, a opozicija i ona polovica zločeste Hrvatske mu to nikako ne želi priznat. Zamislite dokle je došao. Da se u sabornici pred opozicijom hvali što mu je reklo jedno dijete. K’o veli, kad nećete vi, prokleti neprijatelji, evo ima ko oće i ko ispravno vidi šta mi sve radimo za Hrvatsku.

Čekala sam još da kaže kako je vidio da splitski penzioneri redovno pjevaju na Matejuški. E, a ne bi sigurno da im on nije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 13:13