StoryEditor
HrvatskaHELIOS FAROS

Sezona na Hvaru iznad svih očekivanja: ‘Financijski rezultati mogli bi nadmašiti one iz 2019. godine, koja se smatra najboljom dosad‘

Piše PSD
29. rujna 2021. - 12:04

Dosadašnji rezultatati ovogodišnje sezone mogli bi nadmašiti one iz 2019. godine, koju cijela turistička industrija drži najboljom dosad, javljaju iz hotelske kuće "Helios faros" iz Staroga Grada na otoku Hvaru. Nastavlja se s investicijama, a do 2025. godine u planu su ulaganja veća od 700 milijuna kuna. 

- Do sada ostvareni financijski rezultati daju nam za pravo očekivati da će ova poslovna godina završiti daleko bolje od 2019. koju cijela turistička industrija uzima za benchmark pojma dobre turističke sezone. Iako je još prerano donositi konačne zaključke o rezultatima poslovne godine nedvojbeno je da je poslovanje Helios farosa postavljeno na zdrave temelje - ističe predsjednik Uprave tvrtke Helios faros Vladimir Bunić i dodaje kako je veliki iskorak prema uspješnijem poslavanju učinjen intenzivnim ulaganjima u smještajne kapacitete i prateće sadržaje koji nisu obustavljani ni tijekom 'lockdowna' uvjetovanog epidemijom korona virusa.

Tvrtku Helios faros preuzeli su, završetkom stečajnog postupka 2019. godine, mirovinski fond PBZ Croatia osiguranje d.d. s udjelom od 78 posto, te Valamar Rivijera d.d. s 20 posto udjela. Već iduće godine pokrenut je investicijski ciklus kojim je predviđeno da se do 2025. godine uloži ukupno više od 700 milijuna kuna u stvaranje uvjeta da ova kompanija postane jedna od perjanica hvarskog i hrvatskog turizma na Jadranu.

- Iako zatečeno stanje nije davalo razloga za optimizam, ulaganja tijekom lanjske i ove godine znatno su popravila sliku tvrtke u očima gostiju i polako nas vraćaju u željene tijekove rada - kaže predsjednik Uprave i dodaje da su s dosad uloženih 115 milijuna kuna obnovljeni i dograđeni smještajni objekti, uređeni bazeni i drugi hotelski sadržaji, te osnažena informatička i druga infrastrukturna oprema.

item - id = 1130947
related id = 0 -> 1136311
related id = 1 -> 1136288
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:55