StoryEditorOCM
Hrvatska‘u maniri 50 centa‘

Raspudić o Bartulici: ‘Ovo je kao da nadbiskupa Bozanića vidite u prvom redu na koncertu Aleksandre Prijović...‘

Piše Vijesti SD
13. lipnja 2024. - 09:14

Nezavisni saborski zastupnik Nino Raspudić komentirao je slučaj novoizabranog europarlamentarca Stephena Bartulice, kojega su, nakon što se u javnosti počelo propitivati njegovu imovinu, u izbornoj noći iz stožera odvezao u crvenom Ferrariju. Naknadno se saznalo o kriminalnoj prošlosti muškarca koji je sjedio za volanom pa se od Bartuličinih postupaka ogradila i njegova stranka Domovinski pokret. Predsjednik stranke Ivan Penava poručio mu je da se ispriča ili će biti sankcija.

Raspudić je, gostujući na HRT-u, istaknuo je kako došlo do “čudnog miješanja registara” jer “Bartulica, onakav kakvog ga vidimo i znamo, nakon onakvog govora, odlazi u Ferrariju u maniri 50 Centa”.

“Samo mu je još falio debeli zlatni lanac oko vrata i kešom da maše, kao da gledam 50 Centa ili Gršu. Kao da nadbiskupa Bozanića vidite u prvom redu na koncertu Aleksandre Prijović”, rekao je.

“Radilo se o pokušaju ironije koji nije bio najsretniji. Akteru te ironije – Bartulici – to ne stoji i očito da on nije bio autor tog vica. Stvar nije uspjela, ali onda su bile problematične stvari gdje se tu pokazuje krim-milje”, kazao je.

Ustvrdio je kako je s Bartulicom zadnji put razgovarao na kongresu koji je organizirao Jordan Peterson.

“A sad ga vidim u nekom kontekstu koji izgleda kao balkanski krim-milje, veliki upitnik ostaje iznad glave”, priznao je Raspudić.

Osvrnuo se na Odbor za ljudska prava te rekao kako “oni sigurno neće dati ruku za Milorada Pupovca”.

“Nedopustivo je da se poigrava sa saborskim odborima u ovoj njihovoj trgovini gdje kao nema 3P koalicije, ali de facto ima, kako da bude Pupovac sit i koalicija na broju. Posebno je bizarno da su ga htjeli utrapiti oporbi”, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 09:15