StoryEditorOCM
HrvatskaRužica Tesar Kelčec 

Preminula dugogodišnja HRT-ovka, kolege se opraštaju dirljivim riječima

Piše vijesti sd
4. rujna 2024. - 16:47

Ružica Tesar Kelčec, glavna realizatorica središnjeg Dnevnika HRT-a, preminula je u 58. godini nakon kratke i teške bolesti, objavio je HRT, a njezini kolege dirljivim riječima su se oprostili od nje.

"S tugom u srcu opraštamo se od naše drage kolegice Ružice Tesar Kelčec, koja je u svima nama ostavila neizbrisiv trag svojim profesionalizmom, hrabrošću i nesebičnim radom. Uvijek tiha i samozatajna, bila je istinski primjer unutarnje snage i posvećenosti. Kroz dugi niz godina, kao glavni realizator Informativnog programa nosila se s brojnim izazovima: od teških ratnih godina 1991., preko poslijeratnih vremena, realizacije svih izbornih emisija, pa sve do pritiska izazvanog pandemijom COVID-19, poplavama, potresima i zadnjim izborima za Europski parlament. Svoj radni put završila je kao glavni realizator središnjeg TV Dnevnika gdje je u svakom trenutku, pod velikim pritiskom, ostala smirena, učinkovita i uvijek spremna brzo riješiti iznenadni problem. Omiljena među kolegama, bila je osoba na koju smo se svi mogli osloniti. Njezin doprinos nije se mjerio samo u obavljenom poslu, nego i u ljubaznosti, toplini i podršci koju je nesebično dijelila s nama. 

Nedostajat će nam njezina mudrost, posvećenost i prisutnost. Zauvijek ćemo je pamtiti kao izuzetnu kolegicu i dragu prijateljicu. Neka joj je vječna slava i hvala", napisale su kolege s HRT-a.

Posljednji ispraćaj bit će u bit će u petak 6. rujna u 10 sati na Mirogoju, Krematorij - Velika dvorana.

Od svoje kolegice lijepim riječima se oprostio i Denis Latin.

"Svi mi zaposleni u Informativno-medijskom servisu HRT-a danas se opraštamo od naše drage kolegice Ružice Tesar s kojom radimo još od kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća. Naša predivna i samozatajna Ružica radila je sve najvažnije i najveće projekte Informativnog programa u različitim epohama društvenog razvoja. Uvijek se trudila u tom kaosu držati sve pod kontrolom. Novinare, urednike i voditelje spašavala je od grešaka u kritičnim trenucima, emisije koje radila svakog dana smatraju se najstresnijima u našem poslu. I tako, iz dana u dan, više od 35 godina održavala je status vrhunske profesionalke. Njena toplina, blagost i osjećaj za ljude svima će nam jako nedostajati i mislim da je neće biti moguće više ikada nadomjestiti. Počivala u miru, draga naša Ruška!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:50