Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskaslobodni zidari

Predsjednik Milanović: I mene su zvali u masone, ali nisam im se htio pridružiti

Piše PSD
19. veljače 2020. - 12:37
Ranko Šuvar/HANZA MEDIA

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak je konstatirao da bi u Uredu predsjednika moglo biti manje savjetnika u odnosu na prethodni sastav jer bi neki savjetnici mogli biti zaduženi za više područja.

Na pitanje o navodnim kontroverzama oko njegove moguće posebne savjetnice za obrazovanje Jadranke Žarković, Milanović je odgovorio da ona "očito nekome smeta". "To što se pisalo nisu istine. Ona nije insajder. Vodila je (Agenciju za odgoj i obrazovanje) i ona očito nekome smeta", rekao je, prenosi N1.

Komentirajući slučaj članstva Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića u masonima, predsjednik je rekao da je ta organizacija i njega pozvala da bude njihov član, ali da im se nije pridružio.

"Prema masonima su vladale predrasude. U zapadnim su državama jedno, ali kod nas imaju auru mistike. Ako radite nešto u domeni represije, nepotrebno dovodite u pitanje svoju nepristranost. Tko god se odluči uključi u takvo društvo, treba se dobro informirati o zakonu. Zvali su me u masone, ali ja se nisam htio pridružiti. Mnogi hrvatski velikani bili su slobodni zidari. U toj su se udruzi okupljali moćni ljudi. U SAD-u su praktički javna organizacija", rekao je Milanović, piše N1.

#ZORAN MILANOVIć#MASONI

Izdvojeno