stdClass Object ( [id] => 1085289 [title] => PETICA PETKOM: AstraZeneca je apsolutni celebrity ovog tjedna, u rang s vijestima o tom cjepivu jedino se još može stavit porođaj Maje Šuput! [alias] => petica-petkom-astrazeneca-je-apsolutni-celebrity-ovog-tjedna-u-rangu-s-vijestima-o-tom-cjepivu-jedino-se-jos-mogao-stavit-porodaj-maje-suput [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

AstraZeneca je apsolutni celebrity ovog tjedna, u rangu vijestima o tom cjepivu jedino se još mogao stavit porođaj Maje Šuput. Ajde, dobro, nešto je tim zbivanjima od presudne važnosti dosolio i osuđenik Zdravko Mamić, a nešto operator A1 s najavom ukidanja N1 televizije. Povećanje broja oboljelih i britanski soj koronavirusa udara ritam i stalno, taman kad nam se učini da se možemo malo opustiti, upozoravajuće bubnja u sljepoočnice. Opet se pune bolnički odjeli, opet se razmišlja o zatvaranju, opet i opet, pa dokle majku mu?

1

Mamići, suci i AstraZeneca

Konačno su braća Mamić za zatvor spremna. Kao i zvijer na samrti rita se brat Zdravko iz BiH repom, udara bjesomučno po dželatima. Možda ipak netko strada, a možda je najgore to što nas je kriminalna ala natjerala da se zapitamo govori li istinu. Raspetljat će se, na nama je da čekamo.

No, bitnije je ipak bilo ono što smo o oxfordskom cjepivu počeli slušati još krajem prošlog tjedna, ali dan za danom situacija se samo još dodatno komplicirala. Dakle, zemlja po zemlja je to cjepivo, zbog ozbiljnih sumnji u povezanost sa bolestima i smrtnim ishodima, suspendirala. Ipak, kad je i Angela Merkel to učinila, više nije bilo mjesta za gatanje. Čekali smo, međutim, sve do četvrtka pravorijek Europske agencije za lijekove, ali mlijeko je već proliveno, ljudi AstraZenecu sve više odbijaju. Čak su u jednoj našoj županiji sami odlučili zaustaviti cijepljenje dok se nisu umiješali s vrha pa im naredili da odluku povuku. Za vraćanje povjerenja u to cjepivo sada je na potezu premijer Plenković koji bi se, po uzoru na neke europske kolege, pred kamerama morao ubosti Astrom. Jer odluka Vlade je bila kupiti najviše upravo tog cjepiva, koje je, vidi vraga, i najjeftinije, ali također i odluka da u stopu pratimo Bruxelles zbog koje smo ostali na začelju svijeta po broju procijepljenih. Nakon Mađarske i Malte mogli bismo zaključiti da su to sve jako loše odluke, ali neki i dalje misle da nam se dobro držati Europe jer sami bismo i lošije prošli.

---

image
Josko Ponos/Cropix
---

2

Rat farmaceuta i ljubavni stisak

Ili je ovo sve skupa s tim cjepivom samo brutalan rat farmaceutskih industrija, kao što neki sumnjaju. Možda iza svega stoje Britanci, već su cijepili više od 11 milijuna svojih građana, ostat će im više budu li ostale zemlje otkazivale AstraZenecu, zaključilo je nas par jednu večer ćakulajući. Jer o čemu nego o cjepivu.

- A možda je ovo udarac Vanderlajenice proizvođaču šta nas je zavukao za isporuke doza. Ajde, čoviče, budimo pametni, na sedamnaest milijuna cijepljenih nema niti četrdeset slučajeva zgrušavanja krvi. Ne triba se dat smest.

- Onda se ti ne daj smest, a ja ću isto malo pričekat...

Za pomak od teških tema pobrinula su se dva pitona u zagrebačkom zoološkom vrtu. Ona i on su u ljubavnom stisku već mjesec dana, javljaju novinari senzaciju. Mužjak ništa ne jede, samo j..e, ona ipak nešto gricne ali iz strasnog zagrljaja ne može ni makac. Zovu se Johan i Jaca i za nekih šest do osam tjedana ona će izleći mlade. Blago se zmijskom ciklusu, mjesec dana uživancije i već za dva se iskrca, a ne kao u žena koje za pet minuta gušta imaju najmanje osamnaest godina je..čine. Biti nešto više na ovoj planeti od pitona ipak je privilegija, ali samo ako si Maja Šuput.

---

image
Nicolas Liponne
---

3

Šuput i N1

Konačno smo, dakle, imali porođenje Majina djetića što se iščekivalo i pratilo devet mjeseci iz dana u dan. Netko je napisao kako je prava šteta što nije rađala uz livestream da cijela nacija doživi ovacije u realnom vremenu. Sad nas čekaju prvi grčići, dojenje, cijepljenje... Samo da nam, eto jada, brojke opet ne rastu, a počelo se naveliko govorit i o ponovnom zatvaranju kafića i teretana. Kažu liječnici da se nekontrolirano opet približavamo sve više jedan drugome, a to nikako nije dobro. Treba nas pod hitno razjuriti da se zavučemo u kuće i buljimo u televizore. I to iščekujući da nam ukinu jedini program na kojemu možemo ponešto doznati od zbilja važnih stvari.

Priča s ukidanjem N1 televizije od strane operatera A1 zato poprima političke razmjere mada nas neki pokušavaju uvjeriti da je riječ o strogo poslovnom odnosu. Ma hajte, molim vas! Još ne znamo kako će to završiti, ali doznajemo da će klijenti koji žele raskinuti ugovor s A1 morati dokazivati da baš te programe koje će krajem ožujka izgubiti najviše i gledaju. Trenutno većinu onih koji su prištekani na A1 to najviše zanima, ali svi ostali uskoro ćemo doznati događa li nam se repriza onoga što se u Srbiji već odavno dogodilo. Ondje se N1 može gledati jedino preko Interneta i to samo zato što se ne sviđa Vučiću. Stoga, s obzirom da je na redu odluka ostalih operatera u Hrvatskoj o nastavku emitiranja nikome ne bi trebalo savjetovati da na prečac bježi od jednoga ka drugome. Jer, mnogi se pribojavaju da će malo po malo svi otkazati program na kojemu se, sasvim je sigurno, mogu vrlo objektivno pratiti dnevna zbivanja.

---

image
Darko Tomas/Cropix
---

4

Dinamo i nepravda

Za neke je Dinamova pobjeda Mourinhnovog Tottenhama događaj dana, za neke tjedna, a za neke deseljeća. Mene stvarno zaboli, iako to ne bi trebala biti normalna reakcija nekoga tko samo voli nogomet. Ali klub koji je nastao na kriminalu, zbog čega je golema patnja nanešena između ostalih i onome klubu koji mi je pri srcu, tjera me na ignor svekolikog purgerskog slavlja. Žao mi je dečki što ne dijelim eksploziju radosti. Osim toga, za trenera ste uzeli tipa za kojeg ste znali da ga čeka presuda po kojoj će morati iza rešetaka. Skandalozno! Primjer je to kako se u nas svašta može što u uljuđenim državama ne bi prošlo ni pod koju cijenu iako ne gajim idealiziranu sliku ni o kome u bijelome svijetu. Korupcija je u srži sustava, nema nam spasa. Kao i nepravda. A nepravda je i da će živu glavu iz epidemije izvući bogati.

Plenković i još par vođa u Europi sada traže pravedniju raspodjelu cjepiva u Uniji. Umjesto da su svjetski vođe udarile na kompanije s ultimativnim zahtijevom za ukidanjem prava na intelektualno vlasništvo kad je riječ o cjepivima. Ma kako da ne! Eno su se nešto pokoškali Biden i Putin. Vrati mi laštik, reče jedan, a drugi zbilja odgovara: Ha, ha, ha, hi, hi, hi, sve šta kažeš si ti...

---

image
Damir Krajac/Cropix
---

5

Lockdown i turizam

Dok bočica koje život znače nema, jedino nam preostaje da se opet zatvorimo, kažu epidemiolozi. I tako, oće li ili neće bit ponovnog lockdowna, pitanje je na kraju ovoga tjedna koje zanima svih nas, a najviše one koji žive od otvorenih kafića, teretana, sportskih klubova, kao i roditelje čija djeca će učiti s kauča i neće ih imati tko nadzirati. A zanima i one koji žive od turizma, samo nema nijedne naznake da će ova sezona u nas uspjeti. Slabašna je utjeha slogan HTZ-a "Safe stay in Croatia" dok šefovi drugih turističkih zemalja nude gostima slatkiše i širom otvaraju vrata već sad obećavajući testove na svakom koraku. A Vučić je igrač, naljutio se što EU ne priznaje cijepljene kineskim i ruskim vakcinama pa poručio: "Pozvat ćemo jedan koma tri milijarde Kineza, pozvat ćemo sto četrs milijona Rusa da dođu kod nas, pa ćemo da pozovemo celu Latinsku Ameriku pa celu Afriku, celu Tursku... dobrodošli u Srbiju!" Pa i ja bi se za istu stvar naljutila, samo mene ne snimaju kamere da to cijela vaseljena čuje i vidi. Nepravda, brate, na svakom koraku.

Trenuto se samo zagrebačke pitone je..e za cijeli svijet. A možda i sretnu mamu Maju.

---

image
Federico Parra
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PREGLED TJEDNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) ) [extra_fields_search] => PREGLED TJEDNA 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-03-19 16:35:24 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-03-19 22:37:57 [modified_by] => 3207 [publish_up] => 2021-03-19 22:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1640 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/03\/19\/17207064.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/19\/17191718.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/19\/17224160.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/19\/17223334.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/19\/17226894.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/19\/17226896.jpg","\/images\/slike\/2021\/03\/19\/17220798.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatna arhiva","Josko Ponos\/Cropix","Nicolas Liponne","Darko Tomas\/Cropix","Federico Parra","Federico Parra","Damir Krajac\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Maja \u0160uput
\n\u00a0","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["56:49","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x1600","hd_17207064_1920.jpg":"1920x1080","k_17207064_1280.jpg":"1280x1280","k_17207064_1024.jpg":"1024x1024","k_17207064_640.jpg":"640x640","k_17207064_480.jpg":"480x480","k_17207064_340.jpg":"340x340","k_17207064_220.jpg":"220x220","o_17207064_1280.jpg":"1280x1600","o_17207064_1024.jpg":"1024x1280","o_17207064_640.jpg":"640x800","o_17207064_480.jpg":"480x600","o_17207064_340.jpg":"340x425","o_17207064_220.jpg":"220x275","h_17207064_1280.jpg":"1280x854","h_17207064_1024.jpg":"1024x683","h_17207064_640.jpg":"640x427","h_17207064_480.jpg":"480x320","h_17207064_340.jpg":"340x227","h_17207064_220.jpg":"220x147","pp_17207064_1280.jpg":"1006x1280","pp_17207064_1024.jpg":"805x1024","pp_17207064_640.jpg":"503x640","pp_17207064_480.jpg":"377x480","pp_17207064_340.jpg":"267x340","pp_17207064_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1107","hd_17191718_1920.jpg":"1920x1080","k_17191718_1280.jpg":"1280x1280","k_17191718_1024.jpg":"1024x1024","k_17191718_640.jpg":"640x640","k_17191718_480.jpg":"480x480","k_17191718_340.jpg":"340x340","k_17191718_220.jpg":"220x220","o_17191718_1280.jpg":"1280x738","o_17191718_1024.jpg":"1024x590","o_17191718_640.jpg":"640x369","o_17191718_480.jpg":"480x276","o_17191718_340.jpg":"340x196","o_17191718_220.jpg":"220x126","h_17191718_1280.jpg":"1280x854","h_17191718_1024.jpg":"1024x683","h_17191718_640.jpg":"640x427","h_17191718_480.jpg":"480x320","h_17191718_340.jpg":"340x227","h_17191718_220.jpg":"220x147","pp_17191718_1280.jpg":"1006x1280","pp_17191718_1024.jpg":"805x1024","pp_17191718_640.jpg":"503x640","pp_17191718_480.jpg":"377x480","pp_17191718_340.jpg":"267x340","pp_17191718_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1024x682","hd_17224160_1920.jpg":"1920x1080","k_17224160_1280.jpg":"1280x1280","k_17224160_1024.jpg":"1024x1024","k_17224160_640.jpg":"640x640","k_17224160_480.jpg":"480x480","k_17224160_340.jpg":"340x340","k_17224160_220.jpg":"220x220","o_17224160_1280.jpg":"1280x852","o_17224160_1024.jpg":"1024x682","o_17224160_640.jpg":"640x426","o_17224160_480.jpg":"480x319","o_17224160_340.jpg":"340x226","o_17224160_220.jpg":"220x146","h_17224160_1280.jpg":"1280x854","h_17224160_1024.jpg":"1024x683","h_17224160_640.jpg":"640x427","h_17224160_480.jpg":"480x320","h_17224160_340.jpg":"340x227","h_17224160_220.jpg":"220x147","pp_17224160_1280.jpg":"1006x1280","pp_17224160_1024.jpg":"805x1024","pp_17224160_640.jpg":"503x640","pp_17224160_480.jpg":"377x480","pp_17224160_340.jpg":"267x340","pp_17224160_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17223334_1920.jpg":"1920x1080","k_17223334_1280.jpg":"1280x1280","k_17223334_1024.jpg":"1024x1024","k_17223334_640.jpg":"640x640","k_17223334_480.jpg":"480x480","k_17223334_340.jpg":"340x340","k_17223334_220.jpg":"220x220","o_17223334_1280.jpg":"1280x853","o_17223334_1024.jpg":"1024x682","o_17223334_640.jpg":"640x426","o_17223334_480.jpg":"480x320","o_17223334_340.jpg":"340x226","o_17223334_220.jpg":"220x146","h_17223334_1280.jpg":"1280x854","h_17223334_1024.jpg":"1024x683","h_17223334_640.jpg":"640x427","h_17223334_480.jpg":"480x320","h_17223334_340.jpg":"340x227","h_17223334_220.jpg":"220x147","pp_17223334_1280.jpg":"1006x1280","pp_17223334_1024.jpg":"805x1024","pp_17223334_640.jpg":"503x640","pp_17223334_480.jpg":"377x480","pp_17223334_340.jpg":"267x340","pp_17223334_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17226894_1920.jpg":"1920x1080","k_17226894_1280.jpg":"1280x1280","k_17226894_1024.jpg":"1024x1024","k_17226894_640.jpg":"640x640","k_17226894_480.jpg":"480x480","k_17226894_340.jpg":"340x340","k_17226894_220.jpg":"220x220","o_17226894_1280.jpg":"1280x853","o_17226894_1024.jpg":"1024x682","o_17226894_640.jpg":"640x426","o_17226894_480.jpg":"480x320","o_17226894_340.jpg":"340x226","o_17226894_220.jpg":"220x146","h_17226894_1280.jpg":"1280x854","h_17226894_1024.jpg":"1024x683","h_17226894_640.jpg":"640x427","h_17226894_480.jpg":"480x320","h_17226894_340.jpg":"340x227","h_17226894_220.jpg":"220x147","pp_17226894_1280.jpg":"1006x1280","pp_17226894_1024.jpg":"805x1024","pp_17226894_640.jpg":"503x640","pp_17226894_480.jpg":"377x480","pp_17226894_340.jpg":"267x340","pp_17226894_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17226896_1920.jpg":"1920x1080","k_17226896_1280.jpg":"1280x1280","k_17226896_1024.jpg":"1024x1024","k_17226896_640.jpg":"640x640","k_17226896_480.jpg":"480x480","k_17226896_340.jpg":"340x340","k_17226896_220.jpg":"220x220","o_17226896_1280.jpg":"1280x853","o_17226896_1024.jpg":"1024x682","o_17226896_640.jpg":"640x426","o_17226896_480.jpg":"480x320","o_17226896_340.jpg":"340x226","o_17226896_220.jpg":"220x146","h_17226896_1280.jpg":"1280x854","h_17226896_1024.jpg":"1024x683","h_17226896_640.jpg":"640x427","h_17226896_480.jpg":"480x320","h_17226896_340.jpg":"340x227","h_17226896_220.jpg":"220x147","pp_17226896_1280.jpg":"1006x1280","pp_17226896_1024.jpg":"805x1024","pp_17226896_640.jpg":"503x640","pp_17226896_480.jpg":"377x480","pp_17226896_340.jpg":"267x340","pp_17226896_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1318","hd_17220798_1920.jpg":"1920x1080","k_17220798_1280.jpg":"1280x1280","k_17220798_1024.jpg":"1024x1024","k_17220798_640.jpg":"640x640","k_17220798_480.jpg":"480x480","k_17220798_340.jpg":"340x340","k_17220798_220.jpg":"220x220","o_17220798_1280.jpg":"1280x878","o_17220798_1024.jpg":"1024x702","o_17220798_640.jpg":"640x439","o_17220798_480.jpg":"480x329","o_17220798_340.jpg":"340x233","o_17220798_220.jpg":"220x151","h_17220798_1280.jpg":"1280x854","h_17220798_1024.jpg":"1024x683","h_17220798_640.jpg":"640x427","h_17220798_480.jpg":"480x320","h_17220798_340.jpg":"340x227","h_17220798_220.jpg":"220x147","pp_17220798_1280.jpg":"1006x1280","pp_17220798_1024.jpg":"805x1024","pp_17220798_640.jpg":"503x640","pp_17220798_480.jpg":"377x480","pp_17220798_340.jpg":"267x340","pp_17220798_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8050908 Threads: 5 Questions: 1668362747 Slow queries: 4964967 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112193122 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/petica-petkom-astrazeneca-je-apsolutni-celebrity-ovog-tjedna-u-rangu-s-vijestima-o-tom-cjepivu-jedino-se-jos-mogao-stavit-porodaj-maje-suput-1085289 [printLink] => /vijesti/hrvatska/petica-petkom-astrazeneca-je-apsolutni-celebrity-ovog-tjedna-u-rangu-s-vijestima-o-tom-cjepivu-jedino-se-jos-mogao-stavit-porodaj-maje-suput-1085289?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 628972 [name] => PETICA PETKOM [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-22 20:32:15 [main_article_id] => 0 [alias] => petica-petkom [link] => /tag/petica-petkom ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PREGLED TJEDNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => PETICA PETKOM: AstraZeneca je apsolutni celebrity ovog tjedna, u rang s vijestima o tom cjepivu jedino se još može stavit porođaj Maje Šuput! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17207064.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatna arhiva [mainImageDesc] => Maja Šuput
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17207064.jpg [title] => Privatna arhivaMaja Šuput
 
) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17191718.jpg [title] => Josko Ponos/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17224160.jpg [title] => Nicolas Liponne ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17223334.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17226894.jpg [title] => Federico Parra ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17226896.jpg [title] => Federico Parra ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/03/19/17220798.jpg [title] => Damir Krajac/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

AstraZeneca je apsolutni celebrity ovog tjedna, u rangu vijestima o tom cjepivu jedino se još mogao stavit porođaj Maje Šuput. Ajde, dobro, nešto je tim zbivanjima od presudne važnosti dosolio i osuđenik Zdravko Mamić, a nešto operator A1 s najavom ukidanja N1 televizije. Povećanje broja oboljelih i britanski soj koronavirusa udara ritam i stalno, taman kad nam se učini da se možemo malo opustiti, upozoravajuće bubnja u sljepoočnice. Opet se pune bolnički odjeli, opet se razmišlja o zatvaranju, opet i opet, pa dokle majku mu?

1

Mamići, suci i AstraZeneca

Konačno su braća Mamić za zatvor spremna. Kao i zvijer na samrti rita se brat Zdravko iz BiH repom, udara bjesomučno po dželatima. Možda ipak netko strada, a možda je najgore to što nas je kriminalna ala natjerala da se zapitamo govori li istinu. Raspetljat će se, na nama je da čekamo.

No, bitnije je ipak bilo ono što smo o oxfordskom cjepivu počeli slušati još krajem prošlog tjedna, ali dan za danom situacija se samo još dodatno komplicirala. Dakle, zemlja po zemlja je to cjepivo, zbog ozbiljnih sumnji u povezanost sa bolestima i smrtnim ishodima, suspendirala. Ipak, kad je i Angela Merkel to učinila, više nije bilo mjesta za gatanje. Čekali smo, međutim, sve do četvrtka pravorijek Europske agencije za lijekove, ali mlijeko je već proliveno, ljudi AstraZenecu sve više odbijaju. Čak su u jednoj našoj županiji sami odlučili zaustaviti cijepljenje dok se nisu umiješali s vrha pa im naredili da odluku povuku. Za vraćanje povjerenja u to cjepivo sada je na potezu premijer Plenković koji bi se, po uzoru na neke europske kolege, pred kamerama morao ubosti Astrom. Jer odluka Vlade je bila kupiti najviše upravo tog cjepiva, koje je, vidi vraga, i najjeftinije, ali također i odluka da u stopu pratimo Bruxelles zbog koje smo ostali na začelju svijeta po broju procijepljenih. Nakon Mađarske i Malte mogli bismo zaključiti da su to sve jako loše odluke, ali neki i dalje misle da nam se dobro držati Europe jer sami bismo i lošije prošli.

---

image
Josko Ponos/Cropix
---

2

Rat farmaceuta i ljubavni stisak

Ili je ovo sve skupa s tim cjepivom samo brutalan rat farmaceutskih industrija, kao što neki sumnjaju. Možda iza svega stoje Britanci, već su cijepili više od 11 milijuna svojih građana, ostat će im više budu li ostale zemlje otkazivale AstraZenecu, zaključilo je nas par jednu večer ćakulajući. Jer o čemu nego o cjepivu.

- A možda je ovo udarac Vanderlajenice proizvođaču šta nas je zavukao za isporuke doza. Ajde, čoviče, budimo pametni, na sedamnaest milijuna cijepljenih nema niti četrdeset slučajeva zgrušavanja krvi. Ne triba se dat smest.

- Onda se ti ne daj smest, a ja ću isto malo pričekat...

Za pomak od teških tema pobrinula su se dva pitona u zagrebačkom zoološkom vrtu. Ona i on su u ljubavnom stisku već mjesec dana, javljaju novinari senzaciju. Mužjak ništa ne jede, samo j..e, ona ipak nešto gricne ali iz strasnog zagrljaja ne može ni makac. Zovu se Johan i Jaca i za nekih šest do osam tjedana ona će izleći mlade. Blago se zmijskom ciklusu, mjesec dana uživancije i već za dva se iskrca, a ne kao u žena koje za pet minuta gušta imaju najmanje osamnaest godina je..čine. Biti nešto više na ovoj planeti od pitona ipak je privilegija, ali samo ako si Maja Šuput.

---

image
Nicolas Liponne
---

3

Šuput i N1

Konačno smo, dakle, imali porođenje Majina djetića što se iščekivalo i pratilo devet mjeseci iz dana u dan. Netko je napisao kako je prava šteta što nije rađala uz livestream da cijela nacija doživi ovacije u realnom vremenu. Sad nas čekaju prvi grčići, dojenje, cijepljenje... Samo da nam, eto jada, brojke opet ne rastu, a počelo se naveliko govorit i o ponovnom zatvaranju kafića i teretana. Kažu liječnici da se nekontrolirano opet približavamo sve više jedan drugome, a to nikako nije dobro. Treba nas pod hitno razjuriti da se zavučemo u kuće i buljimo u televizore. I to iščekujući da nam ukinu jedini program na kojemu možemo ponešto doznati od zbilja važnih stvari.

Priča s ukidanjem N1 televizije od strane operatera A1 zato poprima političke razmjere mada nas neki pokušavaju uvjeriti da je riječ o strogo poslovnom odnosu. Ma hajte, molim vas! Još ne znamo kako će to završiti, ali doznajemo da će klijenti koji žele raskinuti ugovor s A1 morati dokazivati da baš te programe koje će krajem ožujka izgubiti najviše i gledaju. Trenutno većinu onih koji su prištekani na A1 to najviše zanima, ali svi ostali uskoro ćemo doznati događa li nam se repriza onoga što se u Srbiji već odavno dogodilo. Ondje se N1 može gledati jedino preko Interneta i to samo zato što se ne sviđa Vučiću. Stoga, s obzirom da je na redu odluka ostalih operatera u Hrvatskoj o nastavku emitiranja nikome ne bi trebalo savjetovati da na prečac bježi od jednoga ka drugome. Jer, mnogi se pribojavaju da će malo po malo svi otkazati program na kojemu se, sasvim je sigurno, mogu vrlo objektivno pratiti dnevna zbivanja.

---

image
Darko Tomas/Cropix
---

4

Dinamo i nepravda

Za neke je Dinamova pobjeda Mourinhnovog Tottenhama događaj dana, za neke tjedna, a za neke deseljeća. Mene stvarno zaboli, iako to ne bi trebala biti normalna reakcija nekoga tko samo voli nogomet. Ali klub koji je nastao na kriminalu, zbog čega je golema patnja nanešena između ostalih i onome klubu koji mi je pri srcu, tjera me na ignor svekolikog purgerskog slavlja. Žao mi je dečki što ne dijelim eksploziju radosti. Osim toga, za trenera ste uzeli tipa za kojeg ste znali da ga čeka presuda po kojoj će morati iza rešetaka. Skandalozno! Primjer je to kako se u nas svašta može što u uljuđenim državama ne bi prošlo ni pod koju cijenu iako ne gajim idealiziranu sliku ni o kome u bijelome svijetu. Korupcija je u srži sustava, nema nam spasa. Kao i nepravda. A nepravda je i da će živu glavu iz epidemije izvući bogati.

Plenković i još par vođa u Europi sada traže pravedniju raspodjelu cjepiva u Uniji. Umjesto da su svjetski vođe udarile na kompanije s ultimativnim zahtijevom za ukidanjem prava na intelektualno vlasništvo kad je riječ o cjepivima. Ma kako da ne! Eno su se nešto pokoškali Biden i Putin. Vrati mi laštik, reče jedan, a drugi zbilja odgovara: Ha, ha, ha, hi, hi, hi, sve šta kažeš si ti...

---

image
Damir Krajac/Cropix
---

5

Lockdown i turizam

Dok bočica koje život znače nema, jedino nam preostaje da se opet zatvorimo, kažu epidemiolozi. I tako, oće li ili neće bit ponovnog lockdowna, pitanje je na kraju ovoga tjedna koje zanima svih nas, a najviše one koji žive od otvorenih kafića, teretana, sportskih klubova, kao i roditelje čija djeca će učiti s kauča i neće ih imati tko nadzirati. A zanima i one koji žive od turizma, samo nema nijedne naznake da će ova sezona u nas uspjeti. Slabašna je utjeha slogan HTZ-a "Safe stay in Croatia" dok šefovi drugih turističkih zemalja nude gostima slatkiše i širom otvaraju vrata već sad obećavajući testove na svakom koraku. A Vučić je igrač, naljutio se što EU ne priznaje cijepljene kineskim i ruskim vakcinama pa poručio: "Pozvat ćemo jedan koma tri milijarde Kineza, pozvat ćemo sto četrs milijona Rusa da dođu kod nas, pa ćemo da pozovemo celu Latinsku Ameriku pa celu Afriku, celu Tursku... dobrodošli u Srbiju!" Pa i ja bi se za istu stvar naljutila, samo mene ne snimaju kamere da to cijela vaseljena čuje i vidi. Nepravda, brate, na svakom koraku.

Trenuto se samo zagrebačke pitone je..e za cijeli svijet. A možda i sretnu mamu Maju.

---

image
Federico Parra
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatna arhiva Josko Ponos/Cropix Nicolas Liponne Darko Tomas/Cropix Federico Parra Federico Parra Damir Krajac/Cropix
Privatna arhiva
Maja Šuput
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/petica-petkom-astrazeneca-je-apsolutni-celebrity-ovog-tjedna-u-rangu-s-vijestima-o-tom-cjepivu-jedino-se-jos-mogao-stavit-porodaj-maje-suput-1085289 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1771dcd2725fbea02f4570483c043f5bd0f0de12 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=PETICA+PETKOM%3A+AstraZeneca+je+apsolutni+celebrity+ovog+tjedna%2C+u+rang+s+vijestima+o+tom+cjepivu+jedino+se+jo%C5%A1+mo%C5%BEe+stavit+poro%C4%91aj+Maje+%C5%A0uput%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpetica-petkom-astrazeneca-je-apsolutni-celebrity-ovog-tjedna-u-rangu-s-vijestima-o-tom-cjepivu-jedino-se-jos-mogao-stavit-porodaj-maje-suput-1085289 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fpetica-petkom-astrazeneca-je-apsolutni-celebrity-ovog-tjedna-u-rangu-s-vijestima-o-tom-cjepivu-jedino-se-jos-mogao-stavit-porodaj-maje-suput-1085289 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PREGLED TJEDNA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPREGLED TJEDNA

PETICA PETKOM: AstraZeneca je apsolutni celebrity ovog tjedna, u rang s vijestima o tom cjepivu jedino se još može stavit porođaj Maje Šuput!

19. ožujka 2021. - 23:29

AstraZeneca je apsolutni celebrity ovog tjedna, u rangu vijestima o tom cjepivu jedino se još mogao stavit porođaj Maje Šuput. Ajde, dobro, nešto je tim zbivanjima od presudne važnosti dosolio i osuđenik Zdravko Mamić, a nešto operator A1 s najavom ukidanja N1 televizije. Povećanje broja oboljelih i britanski soj koronavirusa udara ritam i stalno, taman kad nam se učini da se možemo malo opustiti, upozoravajuće bubnja u sljepoočnice. Opet se pune bolnički odjeli, opet se razmišlja o zatvaranju, opet i opet, pa dokle majku mu?

1

Mamići, suci i AstraZeneca

Konačno su braća Mamić za zatvor spremna. Kao i zvijer na samrti rita se brat Zdravko iz BiH repom, udara bjesomučno po dželatima. Možda ipak netko strada, a možda je najgore to što nas je kriminalna ala natjerala...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 14:12