StoryEditorOCM
Hrvatskanema dokumentacije

Nevjerojatan propust USKOK-a: glavna državna odvjetnica naložila nadzor rada Uskoka u Aferi softver, ali spisa nema jer su ih zaboravili fotokopirati?!

Piše PSD
22. studenog 2021. - 22:45
Zagreb, 171121. Gajeva 30a, DORH. Drzavno odvjetnistvo DORH odrzalo je konferenciju za medije na kojoj je govorila glavna drzavna odvjetnica Zlata Hrvoj Sipek i ravnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta USKOK-a Vanja Marusic. Na fotografiji: Zlata Hrvoj Sipek, Vanja Marusic.Damjan Tadic/Cropix

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kako doznaje Dnevnik Nove TV - kreće u nadzor poslova Uskoka u aferi Softver, u kojoj su priznali propust.

No, pritom je naišla na još jedan problem. Uskok je svu dokumentaciju poslao europskom javnom tužitelju, a nije napravio kopiju.

Kako bi mogla provesti nadzor, glavna državna odvjetnica je, doznaje Dnevnik Nove TV, zatražila kompletan spis predmeta od Ureda europskog javnog tužitelja. Cilj joj je utvrditi - je li bilo propusta, čiji su to propusti i na što se odnose.

U petak glavna državna odvjetnica stiže i pred saborske zastupnike s izvješćem. Oporba priziva njezinu smjenu.

"Očito je da to Plenković ne čini jer vraća uslugu glavnoj državnoj odvjetnici koja je zaštitila njegovu miljenicu Gabrijelu Žalac",...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:05