StoryEditor
Hrvatska‘skini mi se‘

Milanović o Jandrokovićevoj fotografiji: ‘To nije vulgarno nego jadno. Čovjek se htio pokazati jer je pun nekakvih tjeskoba... Super kupaći!‘

Piše Hina
13. svibnja 2021. - 18:16

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u četvrtak u Čakovcu kako objava fotografije predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića na Facebooku u kupaćim gaćama nije nešto vulgarno već jadno, a Jandrokoviću je odgovorio: "Skini mi se!".

"To nije ništa vulgarno, to je naprosto jadno. Nije vulgarno. Nije nikome rekao da je smeće, što inače voli reći", rekao je Milanović, odgovarajući na novinarsko pitanje je li takva vrsta ponašanja prihvatljiva za nekoga na Jandrokovićevoj poziciji.

To je "njegova stvar, njegov izbor", istaknuo je Milanović, "ima djecu, familiju, prijatelje, da li se njima to sviđa?". Napomenuo je i da ne zna je li se Jandroković slikao na šoderici ili pred kućom svog punca. "Mog ujaka, inače, vodećeg komunista u gradu Zagrebu, Ante Matasića, jednog poštenjaka. Ali to je bilo prije nego što je on ušao u HDZ", rekao je.

Na Milanovićevu raniju izjavu da je predsjednik Sabora "nametnuti stranački dodvorica koji pokušava glumiti, ali je ustvari obični nasilnik bez mišića", Jandroković je odgovorio objavom fotografije u kupaćim gaćama na svojoj Facebook stranici, uz poruku "Budući da me klaun Milanović optužio da sam nasilnik bez mišića, a kako se zalažem za argumentiranu raspravu, prilažem dokazni materijal. Nasilnik nisam, a o mišićima prosudite sami...".

Milanović je istaknuo kako je njegova izjava mišljena preneseno, a ne doslovno.

"Ja sam govorio o mišićima figurativno. On je bio sportaš, dobar, ne vrhunski, ali dobar, dakle nema se čovjek čega (…) Inače se ljudi nemaju čega stidjeti, tijelo je samo tijelo. Ali ovo za mišiće sam mislio preneseno, a ne doslovno. A kako on sve shvaća doslovno i kako je pun nekakvih tjeskoba i pomutnji, htio se pokazati", istaknuo je predsjednik.

Na pitanje novinara kako bi odgovorio na to, predsjednik Republike Milanović odgovorio je, kako je rekao, "u duhu skidanja": "Možda bi, ne znam, mogao to proširiti na njegovog šefa, da bude jedan objedinjeni, ono – skini mi se!".

Super kupaći! Dobro je, nisam riknuo od smijeha, rekao je Milanović, donosi Jutaje rnji list.

item - id = 1098550
related id = 0 -> 1098569
related id = 1 -> 1127023
related id = 2 -> 1127013
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 03:42