StoryEditorOCM
Hrvatskaiz zlatara

Milanović: Hrvatska u tome nije ni prosječna, dno je Europske unije. Bugarska je jedina gora

Piše Vijesti SD
27. travnja 2024. - 12:51
Zagreb, 190424. Ured predsjednika RH. Konferencija za medije Zorana Milanovica o objavi Ustavnog suda. Na fotografiji: Zoran Milanovic.Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije tijekom koje se dotaknuo vruće teme formiranja nove vlade.

Pregovori još traju, a on je nekako “gurnut” po strani nakon upozorenja Ustavnog suda, ali i izjava iz samog SDP-a da zapravo neće biti njihov mandatar, o čemu je konkretnije govorio predsjednik te stranke Peđa Grbin, prenosi N1.

- Vremena se mijenjaju i ovo je nekad izazivalo smijeh kod ljudi, ali vrijeme drugačije. Svijet se mijenja, Europa se mijenja, kraj se mijenja. Ono što se ne mijenja jest da ljudi žele živjeti dobro i kvalitetno - izjavio je Milanović.

- Od blata se ne može napraviti štrudla, ali od štrudle se može blato. Tako je Zlatar bio na dnu, ali 2013. je s Majdakom krenuo oporavak - nastavio je.

Osvrnuo se na upravljanje općenito.

- Hrvatska u tome nije ni prosječna, dno je Europske unije, kad se gleda bivše socijalističke države. Bugarska je jedina gora i svaki dan se molimo da to ostane pa da možemo reći da smo predzadnji. S tim se ne možemo zadovoljiti, moramo biti u sredini, da u konkurenciji Mađarske, Češke, Rumunjske, Bugarske… bude najbolja. Kao Slovenija. Zato, treba nam decentralizacija - zaključio je predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 18:39