StoryEditorOCM
Hrvatskaima i poruku

Maja Sever kritizirala svoje poslodavce na Prisavlju: ‘Ovo je novinar kojeg smo otjerali s HTV-a‘

Piše vijesti sd
12. srpnja 2023. - 13:37
Maja Sever pozvala je svoje kvalificirane prijatelje da se jave na natječaj za radno mjesto ‘Urednik IMS-a HTV-a‘Darko Tomas/Cropix

Maja Sever, novinarka HRT-a, iznova se na Facebooku obrušila na svog vlastitog poslodavca. Ovoga je puta ljuta na HRT zato što su pustili da im Marko Stričević, dugogodišnji novinar specijaliziran za teme vanjske politike postsovjetskog prostora, ode na konkurentsku Novu TV, prenosi direktno.hr.

"Ovo je novinar kojeg smo s HRT-a otjerali. Upravo je imao sjajno javljanje u dnevnik Nove TV. A mi ćemo opet izabrati ekipu koja ovakve novinare tjera s javnog medijskog servisa", napisala je Sever, nakon čega je pozvala svoje kvalificirane prijatelje na toj društvenoj mreži da se jave na natječaj za radno mjesto "Urednik IMS-a HTV-a", za koji je ranije napisala da je to "ključno mjesto Informativno medijskog servisa HRT-a".

Na toj je poziciji trenutno, da podsjetimo, Katarina Periša Čakarun, kojoj je istekao petogodišnji mandat. Ona se može na natječaj iznova javiti te može biti opet izabrana.

Inače, što se Marka Stričevića tiče, on je u ožujku ove godine HRT zamijenio Novom TV. 

Desetak godina radio je kao slobodni novinar za dnevne listove, tjednike, mjesečnike i internetske portale. Jedan je od nesumnjivo najvećih eksperata kada su ruske teme u pitanju, koje prati gotovo 20 godina. Područje njegove profesionalne specijalizacije je postsovjetski prostor - prvenstveno Rusija, u kojoj je od 2007. do 2010. stekao veliko iskustvo živeći, radeći i putujući kao službeno akreditirani dopisnik za hrvatske medije. Tečno govori engleski i ruski, a služi se i ukrajinskim jezikom jer je i u Ukrajini živio nekoliko mjeseci.

Uz bogato novinarsko iskustvo, Stričević je i autor dokumentarnih filmova "Crveno stoljeće" i "Ruski agenti slobode", izvijestili su iz Nove TV, ojačane za novo ime. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 23:49