stdClass Object ( [id] => 1035890 [title] => U Vukovarsko-srijemskoj županiji 26 novozaraženih, u Brodsko-posavskoj troje, a u Gradu Zagrebu osam [alias] => jucer-smo-imali-86-novih-slucajeva-koronavirusa-cekamo-rezultate-lokalnih-stozera-i-testiranja-sticenika-vrlickog-centra-za-rehabilitaciju [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Počinju pristizati podaci lokalnih stožera. Jučer je, ,podsjetimo, u Hrvatskoj zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738. Među njima je 127 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Nije bilo preminulih, javio je jučer Stožer.

Vukovarko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je evidentirano 26 novozaraženih koronavirusom, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 13 osoba je iz Vinkovaca, šest iz Cerne, po dvije iz Vukovara i Županje te po jedna osoba iz Komletinaca, Otoka i Privlake.

U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5683 osoba. Hospitaliziranih je osam, a u samoizolaciji 559 osoba.
 
Od početka epidemije u toj je županiji ukupno 445 oboljelih osoba, od kojih je 228 osoba izliječeno, a tri osobe su umrle.
 
Od ukupnog broja pozitivnih 19 je djelatnika iz sustava zdravstva, dok je u samoizolaciji iz toga sustava  29 djelatnika.

Istarska županija

U Istarskoj županiji u nedjelju, nakon tjedan dana, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, a u međuvremenu je izliječeno 14 osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni te nema novozaraženih. U međuvremenu je izliječeno 14 osoba dok se u mjerama samoizolacije trenutno nalazi 191 osoba", izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

"Sustav odlično funkcionira, imali smo neke pojedinačne proboje korone i nekoliko žarišta, no sve je pravovremeno sanirano. Međutim ovo povoljno stanje može se u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka našeg Stožera", naglasio je Kozlevac dodavši kako je i trend izliječenih dobar kao i osoba u samoizolaciji. Prije dva dana bilo ih 216, u subotu 197, a u nedjelju je u samoizolaciji u Istri bila 191 osoba.

Trenutno je 101 korona pozitivna osoba, od čega ih je 79 u samoizolaciji, a 22 u Općoj bolnici Pula. Nijedna osoba nije na respiratoru i većina ih ima stabilnu kliničku sliku.

"Opuštanja nema, tražimo odgovornost pod svaku cijenu. Kad se tako ponašamo, dobri će nas rezultati nagraditi", poručio je Kozlevac.

Osječko-baranjska županija

Jedna novozaražena osoba u Osječko-baranjskoj županiji. Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 266 pristiglih uzoraka, od kojih je jedan uzorak bio pozitivan na koronavirus, priopćio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Kako navode, riječ je o osobi s područja Ispostave Zavoda za javno zdravstvo Našice.

U KBC-u hospitalizirano je 28 osoba od kojih se jedna nalazi na respiratoru. 13 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te je sada u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije  266 osoba.
Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i kod 27 provjerenih osoba nije utvrđeno kršenje mjera samoizolacije.

Brodsko-posavska županija

Tri novozaražene osobe u Brodsko-posavskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri novozaražene osobe, izvijestio je županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.   

Treći je to dan zaredom sa po tri novozaražene osobe u Brodsko-posavskoj županiji. Dvije su osobe kontakti od ranije potvrđenih pozitivnih osoba, dok se za treću osobu obavlja epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je zaražena.

Ukupno je dosad od početka epidemije165 zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije.

Aktivnih slučajeva je 13 od kojih su četiri osobe hospitalizirane, jedna više u odnosu na jučer. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno je 66 osoba, 18 osoba više u odnosu na prošli dan.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj covida-19 i to na području Zaprešića, a pet je oboljelih izliječeno, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

Na području Zagrebačke županije do sada je ukupno zabilježeno 250 oboljelih od covida-19, a najviše ih je bilo u Velikoj Gorici i Zaprešiću.

U Županiji je trenutno aktivan 41 slučaj, dosad je izliječeno 198 osoba, a 11 ih je umrlo.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13.

Grad Zagreb

U Zagrebu osam novih slučajeva koronavirusa

Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu u protekla 24 sata, a za 18 osoba određena je samoizolacija, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te dodao da su svi testirani korisnici domova za starije bili negativni. 

Trenutno je u Gradu Zagrebu 196 aktivnih slučajeva i 417 aktivnih samoizolacija, a u posljednja 24 sata provedena su 372 testiranja.  

Petero novopozitivnih kontakti su covid-19 pozitivnih osoba, jedna je slučaj uvezen s Kosova, a jedna je oboljela osoba bila u tranzitu iz BiH u Austriju.

Jedna je osoba negativne epidemiološke anamneze, dok za drugu još traje epidemiološka obrada.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na covid-19.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze COVID-19 infekcijom.

S današnjim danom su i dvije osobe izliječene, jedna iz Župe dubrovačke i jedna iz Metkovića. Od početka pandemije je analizirano ukupno 6238 uzoraka.

U OB Dubrovnik s današnjim danom nema hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19. U samoizolaciji je 179 osoba, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučajeva kršenja samoizolacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata testirano je 37 osoba i svi nalazi su negativni, a stigli su nalazi i za 16 osoba testiranih u petak, također negativni.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 18 osoba oboljelih od koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 68 osoba.

Virovitičko-podravska županija

Od 50 osoba koliko ih je testirano u zadnja 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije, nitko nije zaražen virusom SARS-CoV-2. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području Virovitičko-podravske županije je sedam.

Broj testiranih, od početka epidemije je narastao na 2.224. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Zadarska županija

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, javlja Zadarski.hr. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 104 uzorka. Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 145 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Karlovačka županija

Karlovačka županija danas je bez novih slučajeva zaraženih koronavirusom, javlja KAportal.

Potvrdio je to Stožer civilne zaštite Karlovačke županije, napomenuvši da je jučer na koronavirus testirano 68 ljudi: 44 u karlovačkoj, a 24 u ogulinskoj bolnici.

- Svi su nalazi negativni, uključujući djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije koji su testirani kao mogući kontakti prije zaražene osobe. I dalje je broj do sada oboljelih na području županije 98. Na bolničkom liječenju u OB Karlovac je jedna  osoba. U samoizolaciji se nalaze 34 osobe, izvijestio je danas Stožer.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da u toj županiji sedmi dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije pet je aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106  slučaja oboljenja.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RAZVOJ SITUACIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [extra_fields_search] => RAZVOJ SITUACIJE 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-08-02 06:52:33 [created_by] => 264 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-08-02 12:08:44 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2020-08-02 07:06:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/08\/02\/14255630.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jakov Prki\u0107\/Arhiv\/HANZA MEDIA"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Koronaviris je u\u0161ao u vrli\u010dki centar \u201dFra Ante Sekelez\u201d"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1244","k_14255630_1280.jpg":"1280x1280","k_14255630_1024.jpg":"1024x1024","k_14255630_640.jpg":"640x640","k_14255630_480.jpg":"480x480","k_14255630_340.jpg":"340x340","k_14255630_220.jpg":"220x220","o_14255630_1280.jpg":"1280x829","o_14255630_1024.jpg":"1024x663","o_14255630_640.jpg":"640x414","o_14255630_480.jpg":"480x311","o_14255630_340.jpg":"340x220","o_14255630_220.jpg":"220x142","h_14255630_1280.jpg":"1280x854","h_14255630_1024.jpg":"1024x683","h_14255630_640.jpg":"640x427","h_14255630_480.jpg":"480x320","h_14255630_340.jpg":"340x227","h_14255630_220.jpg":"220x147","pp_14255630_1280.jpg":"1006x1280","pp_14255630_1024.jpg":"805x1024","pp_14255630_640.jpg":"503x640","pp_14255630_480.jpg":"377x480","pp_14255630_340.jpg":"267x340","pp_14255630_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8023431 Threads: 2 Questions: 1664007248 Slow queries: 4950513 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112098693 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/jucer-smo-imali-86-novih-slucajeva-koronavirusa-cekamo-rezultate-lokalnih-stozera-i-testiranja-sticenika-vrlickog-centra-za-rehabilitaciju-1035890 [printLink] => /vijesti/hrvatska/jucer-smo-imali-86-novih-slucajeva-koronavirusa-cekamo-rezultate-lokalnih-stozera-i-testiranja-sticenika-vrlickog-centra-za-rehabilitaciju-1035890?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 611897 [name] => novozaraženi u hrvatskoj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-03 21:02:30 [main_article_id] => 0 [alias] => novozarazeni-u-hrvatskoj [link] => /tag/novozarazeni-u-hrvatskoj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 607679 [name] => LOKALNI STOŽERI [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-06 13:43:11 [main_article_id] => 0 [alias] => lokalni-stozeri [link] => /tag/lokalni-stozeri ) [2] => stdClass Object ( [id] => 614112 [name] => zaraženi u vrlici [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-08-02 09:06:43 [main_article_id] => 0 [alias] => zarazeni-u-vrlici [link] => /tag/zarazeni-u-vrlici ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RAZVOJ SITUACIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U Vukovarsko-srijemskoj županiji 26 novozaraženih, u Brodsko-posavskoj troje, a u Gradu Zagrebu osam [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-04-34-28-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/02/14255630.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jakov Prkić/Arhiv/HANZA MEDIA [mainImageDesc] => Koronaviris je ušao u vrlički centar ”Fra Ante Sekelez” [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/08/02/14255630.jpg [title] => Jakov Prkić/Arhiv/HANZA MEDIAKoronaviris je ušao u vrlički centar ”Fra Ante Sekelez” ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Počinju pristizati podaci lokalnih stožera. Jučer je, ,podsjetimo, u Hrvatskoj zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738. Među njima je 127 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Nije bilo preminulih, javio je jučer Stožer.

Vukovarko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je evidentirano 26 novozaraženih koronavirusom, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 13 osoba je iz Vinkovaca, šest iz Cerne, po dvije iz Vukovara i Županje te po jedna osoba iz Komletinaca, Otoka i Privlake.

U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5683 osoba. Hospitaliziranih je osam, a u samoizolaciji 559 osoba.
 
Od početka epidemije u toj je županiji ukupno 445 oboljelih osoba, od kojih je 228 osoba izliječeno, a tri osobe su umrle.
 
Od ukupnog broja pozitivnih 19 je djelatnika iz sustava zdravstva, dok je u samoizolaciji iz toga sustava  29 djelatnika.

Istarska županija

U Istarskoj županiji u nedjelju, nakon tjedan dana, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, a u međuvremenu je izliječeno 14 osoba, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni te nema novozaraženih. U međuvremenu je izliječeno 14 osoba dok se u mjerama samoizolacije trenutno nalazi 191 osoba", izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

"Sustav odlično funkcionira, imali smo neke pojedinačne proboje korone i nekoliko žarišta, no sve je pravovremeno sanirano. Međutim ovo povoljno stanje može se u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka našeg Stožera", naglasio je Kozlevac dodavši kako je i trend izliječenih dobar kao i osoba u samoizolaciji. Prije dva dana bilo ih 216, u subotu 197, a u nedjelju je u samoizolaciji u Istri bila 191 osoba.

Trenutno je 101 korona pozitivna osoba, od čega ih je 79 u samoizolaciji, a 22 u Općoj bolnici Pula. Nijedna osoba nije na respiratoru i većina ih ima stabilnu kliničku sliku.

"Opuštanja nema, tražimo odgovornost pod svaku cijenu. Kad se tako ponašamo, dobri će nas rezultati nagraditi", poručio je Kozlevac.

Osječko-baranjska županija

Jedna novozaražena osoba u Osječko-baranjskoj županiji. Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirano je 266 pristiglih uzoraka, od kojih je jedan uzorak bio pozitivan na koronavirus, priopćio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Kako navode, riječ je o osobi s područja Ispostave Zavoda za javno zdravstvo Našice.

U KBC-u hospitalizirano je 28 osoba od kojih se jedna nalazi na respiratoru. 13 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te je sada u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije  266 osoba.
Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i kod 27 provjerenih osoba nije utvrđeno kršenje mjera samoizolacije.

Brodsko-posavska županija

Tri novozaražene osobe u Brodsko-posavskoj županiji

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri novozaražene osobe, izvijestio je županijski stožer Civilne zaštite u nedjelju.   

Treći je to dan zaredom sa po tri novozaražene osobe u Brodsko-posavskoj županiji. Dvije su osobe kontakti od ranije potvrđenih pozitivnih osoba, dok se za treću osobu obavlja epidemiološka obrada kako bi se utvrdilo gdje je zaražena.

Ukupno je dosad od početka epidemije165 zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije.

Aktivnih slučajeva je 13 od kojih su četiri osobe hospitalizirane, jedna više u odnosu na jučer. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno je 66 osoba, 18 osoba više u odnosu na prošli dan.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj covida-19 i to na području Zaprešića, a pet je oboljelih izliječeno, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

Na području Zagrebačke županije do sada je ukupno zabilježeno 250 oboljelih od covida-19, a najviše ih je bilo u Velikoj Gorici i Zaprešiću.

U Županiji je trenutno aktivan 41 slučaj, dosad je izliječeno 198 osoba, a 11 ih je umrlo.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nisu evidentirane nove osobe zaražene koronavirusom.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 13.

Grad Zagreb

U Zagrebu osam novih slučajeva koronavirusa

Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu u protekla 24 sata, a za 18 osoba određena je samoizolacija, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te dodao da su svi testirani korisnici domova za starije bili negativni. 

Trenutno je u Gradu Zagrebu 196 aktivnih slučajeva i 417 aktivnih samoizolacija, a u posljednja 24 sata provedena su 372 testiranja.  

Petero novopozitivnih kontakti su covid-19 pozitivnih osoba, jedna je slučaj uvezen s Kosova, a jedna je oboljela osoba bila u tranzitu iz BiH u Austriju.

Jedna je osoba negativne epidemiološke anamneze, dok za drugu još traje epidemiološka obrada.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na covid-19.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze COVID-19 infekcijom.

S današnjim danom su i dvije osobe izliječene, jedna iz Župe dubrovačke i jedna iz Metkovića. Od početka pandemije je analizirano ukupno 6238 uzoraka.

U OB Dubrovnik s današnjim danom nema hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19. U samoizolaciji je 179 osoba, a u posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 47 slučajeva kršenja samoizolacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. U protekla 24 sata testirano je 37 osoba i svi nalazi su negativni, a stigli su nalazi i za 16 osoba testiranih u petak, također negativni.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno je 18 osoba oboljelih od koronavirusa. U samoizolaciji se nalazi 68 osoba.

Virovitičko-podravska županija

Od 50 osoba koliko ih je testirano u zadnja 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije, nitko nije zaražen virusom SARS-CoV-2. Broj trenutno aktivnih slučajeva na području Virovitičko-podravske županije je sedam.

Broj testiranih, od početka epidemije je narastao na 2.224. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaražena korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Zadarska županija

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, javlja Zadarski.hr. Radi se o muškoj osobi starije životne dobi s otoka Vira, čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 104 uzorka. Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenta, a u samoizolaciji je 145 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Karlovačka županija

Karlovačka županija danas je bez novih slučajeva zaraženih koronavirusom, javlja KAportal.

Potvrdio je to Stožer civilne zaštite Karlovačke županije, napomenuvši da je jučer na koronavirus testirano 68 ljudi: 44 u karlovačkoj, a 24 u ogulinskoj bolnici.

- Svi su nalazi negativni, uključujući djelatnike Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije koji su testirani kao mogući kontakti prije zaražene osobe. I dalje je broj do sada oboljelih na području županije 98. Na bolničkom liječenju u OB Karlovac je jedna  osoba. U samoizolaciji se nalaze 34 osobe, izvijestio je danas Stožer.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da u toj županiji sedmi dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije pet je aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106  slučaja oboljenja.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jakov Prkić/Arhiv/HANZA MEDIA
Jakov Prkić/Arhiv/HANZA MEDIA
Koronaviris je ušao u vrlički centar ”Fra Ante Sekelez”
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/jucer-smo-imali-86-novih-slucajeva-koronavirusa-cekamo-rezultate-lokalnih-stozera-i-testiranja-sticenika-vrlickog-centra-za-rehabilitaciju-1035890 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f8509dbf4427076a15e106b98b968d31b13666bd [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+Vukovarsko-srijemskoj+%C5%BEupaniji+26+novozara%C5%BEenih%2C+u+Brodsko-posavskoj+troje%2C+a+u+Gradu+Zagrebu+osam&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fjucer-smo-imali-86-novih-slucajeva-koronavirusa-cekamo-rezultate-lokalnih-stozera-i-testiranja-sticenika-vrlickog-centra-za-rehabilitaciju-1035890 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fjucer-smo-imali-86-novih-slucajeva-koronavirusa-cekamo-rezultate-lokalnih-stozera-i-testiranja-sticenika-vrlickog-centra-za-rehabilitaciju-1035890 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RAZVOJ SITUACIJE [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaRAZVOJ SITUACIJE

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 26 novozaraženih, u Brodsko-posavskoj troje, a u Gradu Zagrebu osam

Piše PSD
2. kolovoza 2020. - 09:06

Počinju pristizati podaci lokalnih stožera. Jučer je, ,podsjetimo, u Hrvatskoj zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738. Među njima je 127 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Nije bilo preminulih, javio je jučer Stožer.

Vukovarko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je evidentirano 26 novozaraženih koronavirusom, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima 13 osoba je iz Vinkovaca, šest iz Cerne, po dvije iz Vukovara i Županje te po jedna osoba iz Komletinaca, Otoka i Privlake.

U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5683 osoba....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 06:34