StoryEditorOCM
Hrvatskasvaka čast

Đurđi Adlešič američka nagrada ‘Žena hrabrost‘ za pomoć Ukrajincima u borbi s minama i humanitarni rad s djecom Ukrajine

Piše vijesti sd
26. lipnja 2024. - 18:29
Đurđa Adlešić, predsjednica udruge ‘Hrvatska pomaže‘ u vrijeme dok se aktivno bavila politikomJure Mišković/Cropix

Američko veleposlanstvo u Zagrebu dodijelilo je Đurđi Adlešič nagradu Žena hrabrost za njezine iznimne humanitarne napore u pružanju potpore raseljenoj ukrajinskoj djeci i njezinu predanost obrazovanju o minama i psihosocijalnoj potpori kroz udrugu "Hrvatske pomože", objavila je američka veleposlanica Nathalie Rayes.

Udruga "Hrvatska pomaže" na samome početku ruske agresije uključila se u humanitarnu pomoć Ukrajini. takve aktivnosti "Hrvatska pomaže‘ nastavila je i dalje, na primjer organizacijom ljetovanja ukrajinske djece u Novom Vinodolskom...

Nedavno je predsjednica udruge "Hrvatska pomaže" Đurđa Adlešič s timom stručnjaka bila u Ukrajini gdje su pomagali civilima da se prilagode novonastaloj teškoj situaciji i posljedicama koje rat ostavlja na djecu i odrasle. Hrvatski tim protuminskih i komunikacijskih stručnjaka obišao je lokalne institucije u Lavovu i educirao građane o opasnostima od minskih polja.

Hrvatski tim stručnjaka posljednjih godinu dana radio je na priručniku o kretanju po minsko sumnjivim prostorima. Taj je priručnik je preveden na ukrajinski jezik i dostupan organizacijama koje se bave edukacijama.

Boravak ukrajinske djece u Hrvatskoj u okviru međunarodne suradnje Ukrajine i Hrvatske "Sigurniji zajedno" ostvaren je u organizaciji udruge "Hrvatska pomaže" s ukrajinskom agencijom za deminiranje (UDA) u sklopu programa razvojne pomoći Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

image

Udruga ‘Hrvatska pomaže‘ humanitarno se uključila u pomoć vrlo brzo nakon početka agresije na Ukrajinu

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 18:50