Hrvatski građanin godišnje prosječno troši oko 7,5 kilograma sira, 75 kilograma mlijeka te oko kilogram maslaca, a kako je 97 posto mlijeka prozvedenog u Hrvatskoj prve EU klase, to nas čini jednom od zemalja s najkvalitetnijim mlijekom, poručuju iz Udruge hrvatskih otkupljivača i prerađivača mlijeka CroMilk u povodu Svjetskog dana mlijeka 1. lipnja.
U Hrvatskoj je u 2013. godini proizvedeno nešto više od pola milijuna tona mlijeka. Naše mliječne krave u prosjeku daju oko pet tisuća litara mlijeka godišnje, što ih čini nekonkurentnima i nisko produktivnima, no proizvode 97 posto mlijeka najviše EU kvalitete, dok je prosjek zemalja EU 90 posto.
Danas se mlijeko smatra najboljom prirodnom hranom i jedna je od najpopularnijih namirnica. To dokazuje i činjenica da se...
U Hrvatskoj je u 2013. godini proizvedeno nešto više od pola milijuna tona mlijeka. Naše mliječne krave u prosjeku daju oko pet tisuća litara mlijeka godišnje, što ih čini nekonkurentnima i nisko produktivnima, no proizvode 97 posto mlijeka najviše EU kvalitete, dok je prosjek zemalja EU 90 posto.
Danas se mlijeko smatra najboljom prirodnom hranom i jedna je od najpopularnijih namirnica. To dokazuje i činjenica da se...