StoryEditor
Hrvatskanovi slučaj korone

Epidemiolozi ušli u vojarnu na Črnomercu u Zagrebu: 20 pripadnika Hrvatske vojske poslano u samoizoalciju  

Piše PSD
13. ožujka 2020. - 17:00
Damir Krajač/ilustracija/HANZA MEDIA

NOVO 19.00 sati:  Nakon što je potvrđeno da je jedan pripadnik HV-a zaražen koronavirusom, brigadni general Boris Zdilar,  potvrdio je kako je 20 pripadnika HV-a s Črnomerca poslano u samoizoalciju.

- Pripadnici HV-a dezinficirali su sve prostorije vojnih objekata, a kolege oboljeloga vojnika poslane su u samoizolaciju na 14 dana. Oboljeli vojnik je iz Zagreba, a u vojarnu na Črnomercu dolazi svakog dana na posao.Situacija je pod nadzorom, vojnici koji su s njime bili u kontaktu upućeni su kućama u samoizolaciju, sada rekonstruiramo sve što je zaraženi vojnik radio, kuda se kretao i s kime bio u kontaktu u zadnjih 12 do 13 dana, od kako je bio u kontaktu s drugim oboljelim od kojega se i zarazio - poručioje Zdilar.  

RANIJE:  Danas su u vojarnu Hrvatske vojske na zagrebačkome Črnomercu, ušli epidemiolozi. Vojarna zasad nije stavljena u karantenu, što će biti dalje znat će se kad završe izvidi epidemiološke službe.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kazao je kako je jedan vojnik bio u kontaktu sa zaraženom osobom.

- Vrše se izvidi kako bi se utvrdilo je li osoba pozitivna na korona virus bila u kontaktu s drugim ljudima u vojarni. Čim se utvrde svi detalje izvijestit ćemo javnost – kazao je Capak. 

General Boris Zdilar ispred Oružanih snaga, na redovitoj konferenciji za novinara Stožera civilne zaštite potvrdio je da imaju jednog zaraženog pripadnika koji se nalazi u Klinici „Fran Mihaljević“

"Radimo izvide i epidemiološke radnje sukladno smjernicama u suradnji s HZJZ-om i Civilnom zaštitom i imamo situaciju pod kontrolom- rekao je novinarima brigadni general i glavni savjetnik za zdravstvo načelnika GS OS-a Zdilar.

Ministar zdravstva Vili Beroš pojasnio je kako se radi o bliskom kontaktu osobe koja je već bila bolesna.

- On je bliski kontakt od ranije zaražene osobe, i dalje nemamo znakove lokalne transmisije - naveo je Beroš.

U vojarni na Črnomercu ima više stotina vojnika i zaposlenika, a neki od njih novinarima su potvrdili kako nema panike,  tvrde kako sve funkcionira.

#KORONAVIRUS#KORONAVIRUS U HRVATSKOJ#HRVATSKA VOJSKA#VOJARNA ČRNOMEREC#ZARAŽEN VOJNIK

Izdvojeno

20. svibanj 2020 11:30