StoryEditorOCM
Hrvatskaministar u akciji

Dabro najavio prve korake za oporavak poljoprivrede, a pojasnio je i kako je došao do diplome: ‘Položio sam razliku‘

Piše vijesti sd
6. lipnja 2024. - 22:05

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro osvrnuo se na prve poteze u svom resoru.

“Prvi potezi su izmjena strateškog plana u poljoprivredi s ciljem da se rastereti administracija našim poljoprivrednicima. Velike su kontrole s obzirom na Agenciju za plaćanje u poljoprivredi. To je prvi korak kojim trebamo izaći u susret našim poljoprivrednicima, isplatiti potpore do 30. lipnja, težiti modernizaciji, novim tehnikama te ići u novu politiku poljoprivredne proizvodnje”, rekao je Dabro za HRT.

Usporedio je popis stanovništva iz 2011. godine s trenutnim podacima te rekao da je skoro 10 posto stanovništva manje u Hrvatskoj i da je to prvi razlog zašto je poljoprivredna proizvodnja pala.

image
Vlado Kos/Cropix

“Možemo izaći u susret u ruralnim sredinama, kad se govori o malim poljoprivrednim proizvođačima, podignuti potpore, smanjiti kontrole u okviru regulative EU-a i bolje raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem. Poljoprivreda u Hrvatskoj je veliki izazov i ogroman resor gdje se baš nisu svi otimali da preuzmu odgovornost. Čast mi je da budem glas hrvatskog seljaka, šumara i ribara. Slušat ćemo ljude s terena i provoditi politike hrvatskog seljaka, rekao je.

Na pitanje o diplomi rekao je kako je već puno puta govorio o toj temi te da je ključno da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje dala završnu riječ da je diploma validna, kazao je za HRT.

“Studirao sam tri godine u Zagrebu, položio razliku ispita, i dvije godine sam tada završio za smjer opća kineziologija u Travniku”, zaključio je.

image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 07:25