StoryEditorOCM
Hrvatskaopasna bakterija

Čokolada poznatog belgijskog proizvođača u kojoj je pronađena salmonela distribuirana i jednoj hrvatskoj tvrtki. Sanitarna inspekcija provodi nadzor

Piše hina
2. srpnja 2022. - 12:08
Najpoznatiji svjetski proizvođač čokolade je u sklopu svoje samokontrole utvrdio prisutnost Salmonella spp. u dvije vrste čokolade, a kao uzrok potencijalne kontaminacije smatra se lecitin sojeIlustracija/ AFP

Belgijskom proizvođaču Barry Callebaut Belgium N.V. vraćena je pošiljka čokolade u kojoj je utvrđena salmonela, a bila je upućena jednom poslovnom subjektu u Hrvatskoj, izvijestio je u subotu Državni inspektorat koji i dalje provodi nadzor kod drugih poslovnih subjekata.

Državni inspektorat izvijestio je da je kao nacionalna kontakt točka za Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje - Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) putem EU-RASFF sustava, zaprimio hitnu obavijest da je proizvođač Barry Callebaut Belgium N.V. u sklopu svoje samokontrole utvrdio prisutnost Salmonella spp. u dvije vrste čokolade, a što se kao uzrok potencijalne kontaminacije smatra lecitin soje.

Zbog navedenog je proizvođač obustavio kompletnu proizvodnju i zatražio od...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 18:20