StoryEditor
Crna kronikau trogiru

Vlasnik nedavno orobljene mjenjačnice i sam je imao problema sa zakonom, zbog prijetnji redaru završio na hlađenju na Bilicama: ‘Skratit ću te za glavu‘

Piše Vladimir Urukalo
31. kolovoza 2021. - 21:07

Splitska se policija pohvalila u utorak uspjehom svojih trogirskih kolega koji su uspjeli otkriti dvoje državljana Rumunjske, 34-godišnjakinju i 43-godišnjaka, koje sumnjiče da su 25. kolovoza u Trogiru, u mjenjačnici, otuđili strani novac u vrijednosti nešto većoj od 32 tisuće kuna.

"Naime, 34-godišnjakinja je ušla u mjenjačnicu i zatražila promjenu 50 eura u kune, a potom je zatražila dodatnu uslugu u drugom dijelu poslovnog prostora odvraćajući pozornost zaposlenice, što je iskoristio 43-godišnjak i otuđio novac, nakon čega su se udaljili", izvijestili su iz policije.

Rumunji su tad ukrali kuvertu u kojoj je bilo oko 4400 eura, 50 konvertibilnih maraka i 50 američkih dolara. Odmah nakon dojave o krađi pokrenuto je kriminalističko istraživanje i raspisana potraga za navedenima. Kradljivci su locirani 29. kolovoza u večernjima satima u mjestu Trpnju te su ih uhitili policajci PP-a Ston. Nakon završene obrade privedeni su na ispitivanje na ODO Split, koji je zatražio i određivanje istražnog zatvora.

Muškarcu je određen istražni zatvor iz kojeg će moći izaći ako uplati 5000 eura jamčevine, dok je Rumunjka puštena, uz mjere opreza, da se brani sa slobode, obzirom da je u osmom mjesecu trudnoće.

No, zanimljivo je da je koji dan prije, u nedjelju, u istražnom zatvoru na Bilicama završio i stvarni vlasnik trgovine vinima na trogirskoj rivi u sklopu koje se nalazi mjenjačnica koju su Rumunji pokrali.

Vlasnik iza rešetaka

Iako je kao vlasnica te mjenjačnice, odnosno obrta registriranog za usluge, mjenjačko poslovanje i turističku agenciju, na papiru navedena M. T., doznajemo kako je pravi vlasnik A. R. (44) iz Okruga Gornjeg, koji je, pak, iza rešetaka završio zbog prijetnji lučkom nadzorniku Lučke uprave Split.

Kako doznajemo, A. R. ima registriran obrt za prijevoz i iznajmljivanje brodica te su na trogirskoj rivi vezana tri njegova plovila. Te je subote oko 19 sati ugledao lučkog nadzornika, koji svaki dan po nekoliko puta obilazi lokacije u Trogiru na kojima se vežu plovila te fotografira i sastavlja popis privezanih brodova kako bi se dalje moglo utvrditi tko plaća privezivanje, a tko ne.

Kad ga je 44-godišnjak vidio, a smatrajući da ga je ovaj već prije bez razloga prijavljivao institucijama, poludio je i kazao mu da je "đubre" i "da će ga skratiti za glavu" te da će "dati 10 tisuća eura nekome da ga riješi".

Napadnuti je službenik sve prijavio policiji, koja je uhitila A. R., a nakon što je sudac istrage po prijedlogu ODO-a vidio da je 44-godišnjak već u nekoliko navrata osuđivan zbog prijetnji prema službenoj osobi te da je prije imao još nekoliko prijava zbog prijetnji i oštećenja tuđe stvari, odlučio je zatvoriti ga zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2021 21:30