StoryEditorOCM
Crna kronikaslučaj iz Međimurja

Usmrtio pješaka pa pobjegao s mjesta nesreće, dan poslije sam se prijavio policiji

Piše Hina
23. listopada 2023. - 12:36
‘Znali smo otprilike za kim smo tragali, imali smo indicije i tragali smo na lokacijama za koje smo sumnjali da bi se ta osoba mogla nalaziti‘, rekli su iz međimurske policije (ilustracija)Saša Burić/Cropix

Vozaču koji je pobjegao s mjesta prometne nesreće u kojoj je u četvrtak, 19. listopada na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca poginuo 55-godišnji pješak određen je istražni zatvor, priopćila je policija u ponedjeljak.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 26-godišnjak sa šireg područja Čakovca, počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, kažu u policiji.

Navode da je u četvrtak, 19. listopada 2023. nešto poslije 19 sati osumnjičeni vozio iz smjera Gornjeg Kuršanca prema Kuršancu, a brzinu nije prilagodio gustoći prometa i vidljivosti te je automobilom udario 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika, a pritom nije bio označen izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

S odvjetnikom sutradan u policiju

Nakon udara, pješak je odbačen u nisko raslinje pored kolnika, dok se 26-godišnji vozač pješke udaljio s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio. Na mjestu nesreće, liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt 55-godišnjeg pješaka, a obdukcijom je utvrđeno kako su uzrok smrti višestruke ozljede zadobivene u prometnoj nesreći.

Neposredno nakon nesreće, međimurski policajci i pripadnici HGSS-a krenuli su u potragu za bjeguncem.

"Znali smo otprilike za kim smo tragali, imali smo indicije i tragali smo na lokacijama za koje smo sumnjali da bi se ta osoba mogla nalaziti", rekao je Hini glasnogovornik međimurske policije Radovan Gačal te podsjetio da se mladić u petak u prisutnosti odvjetnika javio u postaju prometne policije Čakovec.

Protiv 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Temeljem prijedloga nadležne državne odvjetnice sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je osumnjičenom istražni zatvor u trajanju mjesec dana te je potom sproveden u varaždinski zatvor.

image

Na mjestu nesreće, liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt 55-godišnjeg pješaka (ilustracija)

Ilustracija/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:11