StoryEditorOCM
Crna kronikaškolski namještaj

Uskok optužio bivšeg zamjenika župana, tereti ga se za namještanje posla šogoru u vrijednosti većoj od 300 tisuća eura

Piše Željko Petrušić/JL
20. rujna 2024. - 16:44

USKOK je, kako je danas priopćeno, podigao optužnicu protiv bivšeg zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije Nevena Alića i njegova šogora Željka Horvatinovića tereteći ih za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti "teške" ukupno oko 330 tisuća eura, piše Jutarnji list. 

Ne navodeći njihove identitete USKOK je u priopćenju opisao što im se točno stavlja na teret. "Optužnicom se I. okr. (Alić op. a.) tereti da je, kao zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije, u razdoblju od ožujka 2018. do 3. lipnja 2021. na području Bjelovarsko-bilogorske županiji (dalje: Županija), na traženje i u dogovoru s II. okr. (Horvatinović op. a.), svojim šogorom koji je stvarni voditelj poslovanja jednog trgovačkog društva, u namjeri da tom društvu osigura poslove opremanja namještajem osnovnih i srednjih škola kojih je Županija osnivač, stručnim službama Županije predočio da je on osoba koja će upravljati procesom realizacije tih poslova, a ravnateljima škola naložio da za opremanje školskih prostora namještajem angažiraju upravo to trgovačko društvo. Nadalje je I. okr. ravnatelje škola uputio da u tu svrhu postupaju po uputama II. okr. koji je poduzimao sve potrebno kako bi osigurao da ponuda njegovog trgovačkog društva bude najpovoljnija.

Ravnatelji škola su, postupajući po nalozima I. okr. kao predstavnika osnivača, za poslove opremanja škola angažirali trgovačko društvo čije poslovanje vodi II. okr., nakon čega je I. okr. na teret Županije odobravao i osiguravao plaćanje računa za izvršene usluge tog trgovačkog društva u vrijednosti od 332.983,59 eura", izvijestio je USKOK.

Alić i Horvatinović zbog ove su afere bili uhićeni sredinom svibnja ove godine te su neko vrijeme proveli u istražnom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 18:52