StoryEditorOCM
Crna kronikaDEBELI DOSJE

Znanac policije iz Splita uhićen s pola kg speeda: već je ‘odležao‘ zbog dilanja, ‘pao‘ zbog otkrića iz automobila

25. svibnja 2023. - 10:45

Tijekom svibnja na području PU splitsko-dalmatinske kroz više uspješno dovršenih kriminalističkih istraživanja pronađeno je i oduzeto preko 4,5 kilograma amfetamina. Kako saznajemo iz splitske policije, kao nastavak dobrih rezultata po pitanju zapljena droge, u utorak su inspektori Službe kriminaliteta droga zaplijenili još pola kilograma amfetamina speed.

Proveli su kriminalističko nad 49-godišnjakom kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a kako saznajemo radi se o njihovom starom znancu, poznatom trgovcu opijatima sa splitskog područja Jošku R. (49).

image

Zaplijenjen amfetamin speed i heroin podijeljen u ‘pizeve‘

PU SD

Zatečen je na području Solina u osobnom automobilu te je kod njega pronađeno 8 grama heroina, koji su, kako se pokazalo, bili tek "teaser". Temeljem naloga suda izvršena je pretraga kuće na istom području, koju on koristi te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 593 grama amfetamina i 26,1 gram heroina.

Uz kaznenu prijavu zbog dilanja 49-godišnji Joško R. je priveden pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu odlučit će se o eventualnom istražnom zatvoru.

Prije deset godina je na Županijskom sudu u Splitu osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora zbog prodaje heroina kojeg je nabavljao u BiH. Već tada je nakon objave presude sudac pojasnio kako je u visinu kazne uračunata i prijašnja osuđivanost optuženoga.

image

Privođenje osumnjičenoga/Ilustracija

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Zatim je uhićen 2018. godine u sklopu akcije "Solinjanka", kada je šest osoba prijavljeno za krijumčarenje i preprodaju dva kilograma heroina i pet kilograma marihuane.

Akciju su provele Službe kriminaliteta droga PU primorsko-goranske i PU splitsko-dalmatinske te Uprava kriminalističke policije MUP-a u koordinaciji s USKOK-om. Drogu je šestorka prodavala na području Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije te na području Zagreba.

Dvojici od njih je određen istražni zatvor, od toga u Splitu nad Joškom R., koji je u međuvremenu izašao i nastavio se bavit istim poslom. S obzirom na njegov dosje, velika je vjerojatnost da će završiti u zatvoru na splitskim Bilicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 15:43