StoryEditorOCM
Crna kronikaDOLIJALA DVOJICA

Splitska policija prekinula narko lanac: saznajemo odakle su dovezli 34 kilograma marihuane zaplijenjenih na Dalmatini

26. listopada 2023. - 12:07

Saznajemo kako je više od 33 kilograma marihuane koje je splitska policija zaplijenila u kamionu na Dalmatini, na području Blata na Cetini, točnije kraj Trnbusa, prokrijumčareno iz Crne Gore, a krajnji cilj je bila Slovenija. Indijska konoplja je bila skrivena u kamionu marke Mercedes kojim je upravljao državljanin Srbije, a suvozač mu je bio državljanin BiH.

Zaskočili su ih inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske i Postaje granične policije Trilj. Dvojac je dolijao na odmorištu Mosor autoceste A1 u Trnbusima u večernjim satima utorka kada je zaustavljen kamion s prikolicom, ljubljanskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.S. (41), a s njim je bio S.K.(40).

Nakon što je službeni pas za detektiranje droga reagirao prilikom vanjskog pregleda vozila, policija je nabavila sudski nalog za pretragu. U prikolici Mercedesa je otkriveno posebno napravljeno skrovište u kojem je nađeno  30 paketa  s 33,7 kilograma marihuane.

image

Indijska konoplja je bila u posebnom spremištu u prikolici kamiona

PU SD

Kod obojice je nađeno po 3000 eura u svakoga, a otkrivena su i tri rezervna mobitela u kabinu kamiona. Vozač i suvozač su odvedeni na kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da je marihuana stavljena u kamion u Crnoj Gori, a namijenjena je bila slovenskom tržištu. Nabavna cijena kilograma marihuane je 2000 eura.

Nakon toga su uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet dovedeni pritvorskom nadzorniku. Već sada je izgledno kako će nad njima biti određen istražni zatvor pošto se radi o stranim državljanima i velikoj količini droge.

Zapljena je rezultat pojačanog nadzora granica radi suzbijanja prekograničnog šverca opijata. Jedan od ključnih elemenata pri tom je budnost granične policije i konstantna suradnja s kolegama iz kriminalističkog sektora koji rade na određenoj problematici.

Pojačano postupanje na suzbijanju prekograničnog kriminaliteta

Iz PU splitsko-dalmatinske izvijestili su o uhićenju:

- Policijski službenici Službe kriminaliteta droga jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Srbije i 40-godišnjim državljaninom BIH-a. Spomenuti su prethodni dan, 24. listopada u večernjim satima, prilikom pojačanog postupanja na suzbijanju prekograničnog kriminaliteta, zatečeni u teretnom vozilu slovenskih registarskih oznaka prilikom kontrole prometa na A-1, na jednom od odmorišta na području ove policijske uprave.

Tada je policijski službeni pas za otkrivanje droga reagirao na prisutnost droge u vozilu. Obojica su uhićena i privedena u službene prostorije.

U sklopu istraživanja jučer je uz nalog županijskog suda obavljena pretraga teretnog i priključnog vozila, kojom prilikom su u prerađenom dijelu priključnog vozila pronađene dvije PVC vreće u kojima se nalazilo trideset paketa s ukupno 33 kg i 798 g marihuane.

Obojica su uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama sukladno čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona predani pritvorskom nadzorniku - naveli su

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:21