StoryEditor
Crna kronikaTRGOVCI ‘ZELENILOM‘

S pola kilograma marihaune ‘pao‘ mladi diler iz Trogira: količina ga koštala kaznene prijave, a nije bolje prošla ni konkurencija s istog područja

16. veljače 2021. - 23:50
MarihuanaNikša Stipaničev/Ilustracija/Cropix

S pola kilograma marihuane uhićen je 25-godišnjak iz Trogira. Nad njim su kriminalističko istraživanje proveli inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske nakon što su neposredno pred vikend kod njega pronašli 454 grama marihuane.

Mladić je zatečen na ulazu u grad, a droga je bila pakirana u dvije vrećice. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnja i promet drogama. Pronađena količina je, naime, prevelika da bi bila čuvana za osobnu uporabu.

Na trogirskom području nerijetko se uhićuju trgovci, ali i uzgajivači “trave”, s manjim i većim količinama, ovisno o apetitu. Nađu se kod njih i druge vrste opijata. Tako je u listopadu prošle godine kod  45-godišnjaka pronađeno i oduzeto 49,4 grama amfetamin i 43 g marihuane.

Uhitili su ga inspektori Policijske postaje Trogir koji su ga uz kaznenu prijavu zbog dilanja predali pritvorskom nadzorniku. U kolovozu iste godine splitska je policija uhitila 43-godišnjaka kojem su pretražili stan u kojem su pronašli četiri stabljike indijske konoplje i opremu za uzgoj.

Imao je i 22 grama speeda te je uz prijavu za dilanje predan pritvorskom nadzorniku. U trogirsku postaju je u travnju 2020. godine doveden  59-godišnjak koji je zatečen  s dva kilograma cvijeta marihuane i halucinogenim gljivama.

Nakon pretresa na ulici kada su mu našli oko 6 grama marihuane, u stanu u centru grada nađena mu je oprema za uzgoj indijske konoplje uz zalihu od 2074 grama vrhova cvjetova indijske konoplje i još pride 195 g lišća. Imao je i 117 grama psilocibin gljiva poznatim po nazivu "čarobne gljive". 

U veljači iste godine je pritvoren 47- godišnjak iz Trogira kod kojeg su našli 20 grama amfetamina, popularnog "speeda", 34 grama marihuane, dvije vage te 400 kuna i 600 eura. Dio je imao kod sebe i to je bilo raspoređeno u paketiće za prodaju, a ostatak mu je nađen u stanu u Segetu Donjem. Otprije je bio poznat po istovrsnim kaznenim djelima što ga je i koštalo smještaja u zatvoru na splitskim Bilicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. veljača 2021 23:51