StoryEditorOCM
Crna kronikaTKO VISOKO LETI...

Pripreme za Ultru: Britanci sletjeli u Split s hrpom droge uz obavezni ketamin. Domaće boje ‘brani‘ dilerica iz Solina

7. srpnja 2023. - 00:06

Krenule su pripreme za ovogodišnju Ultru, kako javne tako i one tajne u koje spada i opskrba ilegalnim supstancama. Uvozni dileri već tradicionalno posjećuju Split tijekom festivala elektronske glazbe i spoje ugodno s korisnim.

Ne jedan je prošlih godina završio u zatvoru na splitskim Bilicama, ali uvijek se nađu novi optimisti kao dvojica Britanaca uhićena u srijedu u zračnoj luci Resnik prilikom kontrole putnika zračnog prometa i njihove prtljage s relacije Birmingham - Split.

image

Zračna luka Split

Vojko Bašić/Cropix

Na prostoru za carinsku kontrolu aerodroma Resnik policijski službenici u suradnji s djelatnicima Carine u prtljazi 29-godišnjaka pronašli su i oduzeli 6,8 grama kokaina i 13,10 grama ketamina.

Zatim je u prtljazi drugog državljanina Velike Britanije, 35-godišnjaka, pronađeno i oduzeto 23,8 grama kokaina, 15,2 grama MDMA, 100 komada tableta ecstasy te 14,8 grama halucinogenih gljiva pakiranih u 30 kapsula. 

image

Droga nađena kod Britanaca uhićenih u splitskoj zračnoj luci

PU SD

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad obojicom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Uz kaznenu prijavu privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Isti dan je "pala" i jedna domaća dilerica. Policijski službenici Policijske postaje Solin izvršili su pretragu stana kojeg koristi 33-godišnjakinja na području Solina te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 228,34 grama amfetamina i 20,44 grama marihuane.

image

Kod dilerice iz Solina nađeni su amfetamini marihuana

MUP

Kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom je provedeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Slijedi podnošenje kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 00:39