StoryEditorOCM
Crna kronikacijena naivnosti

Posuđivao novac kolegici s posla pa odjednom ‘otkrio‘ da je prevaren: Iza svega se krije neuspjela romansa?

Piše vijesti sd
19. prosinca 2023. - 08:19

Nikome živom nije jasno zašto je i kako naivni muškarac kolegici s posla u više godina posudio čak 1,35 milijuna kuna.

No, jasno je kako će se jednoj ženskoj osobi (48) suditi za prijevaru nevjerojatnih razmjera. Prema optužnici, ona je kolegu s posla od 2016. do 2020. godine olakšala za nevjerojatan iznos. Najprije joj je dao svu svoju ušteđevinu koja je iznosila 30.000 eura i 350.000 kuna.

To pohlepnoj ženi nije bilo dosta pa je lagala da su joj računi i dalje blokirani te obećavala da će dobiti veliku odštetu jer je stradala u prometnoj nesreći. On je nakon toga posudio još novca od sedmero prijatelja i članova uže obitelji te je u dva navrata podigao i kredite. Rezultat? Naivac joj je posudio ukupno čak 179.000 eura (oko 1,35 milijuna kuna), pa ju je prijavio policiji kad je shvatio da je prevaren.

Žena i prevareni radili su zajedno u jednoj velikoj bolnici u Zagrebu. Ona je tijekom istrage sve opovrgnula navodeći kako joj je posudio samo 1300 eura, a kaže kako ju je kolega htio oženiti i da žive zajedno. Ona nije htjela, pa ju je prijavio za prijevaru.

No, nju su teretili brojni materijalni dokazi te iskazi svjedoka. Dokaže li joj se krivnja, mogla bi dobiti višegodišnji zatvor. Nitko živ ne zna na što je prevarantica potrošila taj novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:39