StoryEditorOCM
Crna kronikaužas u kaštelima

Otac HGSS-ovca u kojeg je sinoć pucao bivši pomorac, otkriva kako je došlo do sukoba: ‘Sin mi je sad na aparatima...‘

Piše Vijesti SD
2. travnja 2024. - 12:26

Sinoć je u Kaštel Štafiliću došlo do stravičnog napada na dvojicu HGSS-ovaca, od kojih je jedan višestruko propucan, a drugi je zadobio dva udarca sjekirom. Naime, J. K. (58) navodno je podivljao nakon što su dva mladića po povratku s posla parkirala automobil ispred njegove kuće, a odmah je zatim došlo do brutalnog napada.

Detalje o teškom incidentu ispričao je za Dnevno.hr potpuno šokirani otac Ivica Bolibruh, koji još uvijek čeka da mu se propucani sin Kruno probudi nakon operacije. "Moj sin je HGSS-ovac i nakon što je odradio smjenu, došao je kući, ali zbog jakog juga nije smio parkirati na rivi da mu se auto ne potopi, nego je parkirao pred kućom J. K. Ovaj je izletio istoga trenutka i počeo pucati…", govori otac u dahu.

"Moj sin, sav izrešetan, nekako se uspio dovući preko ulice, a onda mu je u pomoć priskočio njegov kolega iz HGSS-a. J. K. je tada otišao u kuću i izletio s dvije sjekire, pa Krunina kolegu dva puta snažno udario, jednom u glavu, drugi put u ruku", ispričao je otac Ivica koji je, inače, hrvatski branitelj.

On navodi da je njegovu sinu propucana desna strana, dio pluća, zdjelice i ključne kosti. "Sada je na aparatima, a zašto? Zbog nasilnika koji je godinama poznat po svojoj agresivnosti. Riječ je o tome da taj dio ispred kuće koji je državni, on uporno svojata. Tako je 2003. godine izbo nižem po trbuhu čovjeka koji je mokrio pred njegovom kućom, a optužnica nikada nije podignuta. Ma, znao je on tamo ljudima trgati retrovizore i bušiti gume", tvrdi Ivica Bolibruh.

Ivica Bolibruh navodi da su napadaču 2003. godine nakon napada nožem u kući pronašli pušku M48 i ručni bacač. "Pomorac je, što će mu oružje? Navodno su mu i sada u kući pronašli oružje. Da se reagiralo na ranije incidente, moj sin sada ne bi bio na aparatima", zaključuje nesretni otac.

Da podsjetimo, u Kaštelima nešto prije 20 sati na Uskrsni ponedjeljak dogodio se krvavi sukob, a ishod su teške ozljede zbog kojih su dvije osobe prevezene u splitsku bolnicu. Policija je privela muškarca kojeg smatra odgovornim za taj strašni čin, a istraga, koja je u ovom trenutku u tijeku, pokazat će što je motiv. Za sada je neslužbena informacija da je sukob izbio zbog parkiranja, s obzirom na to da je policija tijekom očevida utvrdila da je osobni automobil Suzuki SX4 propucan s više metaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:40