StoryEditorOCM
Crna kronika‘radno‘ ljetovanje

Mladi stranac došao u Hrvatsku i izveo desetak oružanih pljački, tražio je novac i prijetio na engleskom jeziku

Piše hina
26. rujna 2024. - 11:52
Mladić iz inozemstva stoji iza osam pljački u Zagrebu i nekoliko u Zadru (ilustracija)Nikša Stipaničev/Cropix

 Zagrebačka policija prijavila je 21-godišnjeg stranca zbog sumnje da je maskiran i naoružan nožem počinio osam razbojništava, od čega su dva ostala u pokušaju.

Policija 21-godišnjeg stranca sumnjiči da je od 15. do 19. lipnja počinio razbojništva na način da je ulazio maskiran u trgovine te u jednu poslovnicu brze hrane prijeteći kuhinjskim nožem zaposlenicima od kojih je na engleskom jeziku tražio da mu predaju novac.

Navode da je 15. lipnja opljačkao trgovinu na Savskoj cesti, a dva dana kasnije trgovinu na Rudeškoj cesti. Nešto ranije istog dana odustao je od razbojništva u trgovini na Vitasovićevoj poljani i to nakon što je u nju ušao jedan kupac.

Policija sumnja i da je 18. lipnja opljačkao trgovinu na Savskoj cesti, dok je dan kasnije počinio čak četiri razbojništava, i to u trgovinama u Veslačkoj ulici i na Selskoj cesti, dok je od razbojništva u objektu brze hrane u Riječkoj ulici odustao. Istog dana je opljačkao još jednu trgovinu na Savskoj cesti.

Ukupnu štetu policija procjenjuje na 2838 eura, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog su prijavili Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Dodaju i da se osumnjičeni nalazi u zatvoru u Zadru, zbog više razbojništava ranije počinjenih na zadarskom području.

image

Policija procjenjuje štetu na 2838 eura (ilustracija)

Ronald Goršić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 11:54