StoryEditorOCM
Crna kronikavapaj iz zatvora

Kap. Bekavac: Kokain mi je smješten, sumnjam i na kompaniju; Priča o čudnim zbivanjima na brodu, misterioznom nestanku

Piše Damir Tolj
25. travnja 2024. - 11:24

Borim se jer znam da sam nevin, ali se iz turskog zatvora ne mogu boriti sam protiv svih. Zato mi treba pomoć. Nemojte me zaboraviti! Nadam se da će mediji i javnost pomoći. Da će pratiti slučaj i tako potaknuti sve ostale službene institucije koje mogu pomoći da se otkrije prava istina, koja za mene može biti samo oslobađajuća...

Kazao nam je to kap. Marko Bekavac (61), splitski pomorac koji u zatvoru u Ankari već sedam mjeseci čeka što će biti s njim. Budući da je na turskom brodu za prijevoz sipkih tereta koji se zove “Phoenician - M”, panamske zastave pripadnosti, a kojim je naš sugovornik zapovijedao, jesenas u Kolumbiji, pa onda i na povratku s puta u Turskoj, pronađena veća količina droge. Navodno kokaina. Ukupno više od 500 kilograma (najmanje 400 plus nešto više od 100).

S hrvatskim zapovjednikom razgovarali smo telefonski, iako ima pravo na ograničen broj i trajanje poziva. O njegovu slučaju objavili smo već nekoliko tekstova prethodnih dana, čime su se bavili i drugi domaći mediji, a sada su se već uključili i strani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:24