stdClass Object ( [id] => 1169035 [title] => Horvata ispitali u USKOK-u, njegov odvjetnik: ‘Aktivno je iznosio obranu, smatra da nije kriv‘ [alias] => horvat-priveden-na-ispitivanje-privodenje-komentirali-svi-koji-drze-do-sebe-pupovac-vrlo-iznenaden-cijelom-situacijom [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

16:37 
Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u subotu je na ispitivanju u Uskoku, po riječima njegova branitelja, aktivno iznosio obranu pri čemu je odbacio krivnju za zloporabe položaja, a Uskok je zatražio da mu se odredi istražni zatvor.

Odvjetnik uhićenog Horvata, Vladimir Terešak, izjavio je novinarima pred sjedištem Uskoka da je njegov branjenik više od sat vremena iznosio obranu i odgovarao na sva pitanja, a očitovao se da se ne smatra krivim.

"Drži i uvjerenja je kako onim što mu se stavlja na teret nije počinjeno kazneno djelo niti je ikome pribavljena protupravna imovinska korist", rekao je odvjetnik.

Horvat je nakon ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku, a večeras u 18,30 sati bit će održano ročište na kojem će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučivati o zahtjevu za istražni zatvor. Odvjetnik je rekao da ne zna po osnovi Uskok za Horvata traži istražni zatvor.

Na teret mu se, kazao je, stavlja zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno da su određene tvrtke koje su se javile na natječaj mimo natječajne dokumentacije dobile pravo prvenstva. No, Horvat to negira, tvrdeći da to on nije radio nego stručne službe ministarstva.

Za zlouporabu položaja terete ga zajedno s više osoba, kazao je odvjetnik, dodavši da svi dokazi proizlaze iz drugog slučaja u kojem je također drugookrivljena Ana Mandac.

"Ministar ne radi taj posao već to rade stručne službe ministarstva, on niti zna koliko tko ima bodova niti je s tim upoznat. Ono što mu je stručna služba, odnosno drugookrivljena dala na potpis on je potpisao, vjerujući da je to ispravno".

Mandac je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac, a prema pisanju medija okrivljeni u tom slučaju počeli su sklapati nagodbe s tužiteljstvom, što podrazumijeva i priznanje nedjela.

Prema ranijim neslužbenim informacijama policija po nalogu Uskoka, uz Horvata, istražuje i potpredsjednika vlade Borisa Miloševića.

Kako Hina doznaje iz izvora bliskih istrazi na meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković. Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac.


15:07 Uhićenje ministra Horvata i konferenciju za medije premijera Plenkovića na Facebooku je komentirao i SDP-ov zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

- Kontinuirano valjanje u korupcijskom blatu Plenkovićevih ministara i visokopozicioniranih članova HDZ-a danas je dobilo novu dimenziju. Plenković se uživio u ulogu Luja XIV. i kao bogomdan proziva institucije i šeficu DORH-a. To je nakaradno i nedopustivo. Institucijama moramo omogućiti neovisan rad - napisao je Hajdaš Dončić.

---

image
Darko Horvat
Darko Tomaš/Cropix
---

15:01 Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica ocijenio je u subotu u Zagrebu da uhićenje ministra Darka Horvata pokazuje kako obrazac u Hrvatskoj ostaje uvijek isti te da je Plenkovićeva transformacija HDZ-a "prazna priča".

Stare navike se nikako ne mijenjaju jer, nakon što postaneš ministar, pogoduješ onima kojima si dužan, budeš uhićen, a šef kaže neka institucije rade svoj posao, kazao je Bartulica na konferenciji za novinare Domovinskog pokreta na kojoj su komentirali uhićenje ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

14:52 Predsjednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih dužnosnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević, a poručio je da institucije trebaju istražiti svačiju odgovornost.

Pupovac kaže da je neslužbene informacije o pokretanju istrage, u koju je uključen i potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, doznao iz medija, što ga je "vrlo iznenadilo".

14:40 Povodom uhićenja ministra predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je u subotu izjavu za medije. - Imamo bahatost premijera, imamo diktatorske manire čovjeka kojem najviše smeta to što je netko upropastio njegov odličan tjedan i ne daj Bože uznemiravao ga u subotu ujutro!, rekao je Grbin.

---

image
Peđa Grbin
Vanesa Pandžić/Cropix
---

---

image
Zagreb, 190222.
Iblerov trg.
Predsjednik SDP-a Pedja Grbin dao je izjavu za medije danas u 14:00 sati na temu privodjenja ministra Horvata, istrage nad vise ministara, jednim drzavnim tajnikom i ravnateljicom uprave te jednim bivsim ministrom.
Na fotografiji: Pedja Grbin.
Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX
Vanesa Pandzic/Cropix
---

- Imamo pokušaj uplitanja DORH-a i pravosuđa u cijelu tu priču. E, to je skretanje fokusa, a mi to nećemo dopustiti. Već sljedeći tjedan će se sazvati Odbor za pravosuđe, rekao je Grbin.

14:35 Uhićeni ministar Horvat doveden je u zgradu USKOK-a u Zagrebu. Očekuje se da će ispitivanje Horvata početi oko 15h, a uskoro bi u USKOK trebao doći i njegov odvjetnik Vladimir Terešak. 

---

image
Privođenje ministra na ispitivanje
Darko Tomaš/Cropix
---

14:34 Nema najava da bi predsjednik Republike Zoran Milanović danas mogao komentirati uhićenje ministra Horvata i prozivke premijera Plenkovića koji je na press konferenciji upitao jesu li su se možda u DORH-u "prepali" Milanovića pa da bi išli uhititi ministra nakon što ih je, kako je rekao, Milanović "jako napao". 

14:28 RTL-ov reporter Andrija Jarak javio se ispred zgrade Uskoka te odgovorio gdje je sada ministar graditeljstva Horvat.

- Stigao je u pritvor na Oranicama odakle će ga dovesti u sjedište USKOK-a na ispitivanje s odvjetnikom. Ako Horvat prizna inkriminacije koje mu se stavljaju na teret, onda će ga sigurno pustiti da se brani sa slobode. Ako odbaci inkriminacije, onda ide uobičajena procedura, predat će ga policijskom nadzorniku, a sutra će ga odvesti na ročište na Županijski sud u Zagrebu gdje će odlučivati o određivanju istražnog zatvora - izvijestio je RTL-ov reporter Andrija Jarak.

14:21 Platforma Možemo! održala je press konferenciju na kojoj je saborska zastupnica Sandra Benčić rekla da je svojom press konferencijom premijer Andrej Plenković zabio zadnji čavao u lijes institucijama pravne države.

- Ovo današnje uhićenje, ali i istrage dokazuju da je ova Vlada propala. Možda još nije pala, ali je propala. Ne možemo u zemlji s ovoliko izazova - potresa, pandemije, inflacije - imati Vladu u kojoj se svaki tjedan neki ministar i neka afera propituje od strane istražnih organa. Ne može državom upravljati Vlada koja ne može biti vjerodostojna ni tri dana - istaknula je.

---

image
Zagreb, 190222.
Trg svetog Marka.
Konferencija stranke Mozemo o privodjenju ministra Horvata.
Na fotografiji: Sandra Bencic, Ursa Rauka, Ivana Kekin.
Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Damjan Tadic/Cropix
---

---

image
Zagreb, 190222.
Trg svetog Marka.
Konferencija stranke Mozemo o privodjenju ministra Horvata.
Na fotografiji: Sandra Bencic, Ursa Rauka, Ivana Kekin.
Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Damjan Tadic/Cropix
---

14:17 Premijer Andrej Plenković, kaže nam koalicijski partner HDZ-a Radimir Čačić, ima podršku da donosi odluke u skladu sa svojim ovlastima, a jasno je da ministar koji je uhićen ne može više biti ministar.

- Potpuno je očito, a kao što je i premijer bio jasan, i mi smo jasni da ne može biti ministar u Vladi netko tko je uhićen. Dakle, može ga ili premijer smijeniti ili on može sam dati ostavku. To nije na nama. Isto tako, ako cijela priča bude išla dalje i da se na bilo koji način otvore postupci protiv drugih članova Vlade, to zaslužuje ozbiljan razgovor što uopće Vlada može i treba – kaže Čačić.

14:16 Nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu od glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zatražio objašnjenje, kako je rekao, "žurnosti" i "indikativnog tajminga" u slučaju uhićenja ministra graditeljstva Darka Horvata, priopćenjem mu je stigao odgovor iz Državnog odvjetništva.

- Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske, navodi se u kratkom priopćenju iz DORH-a.

---

image
Zagreb, 020222.
Trg svetog Marka,Sabor RH.
Pocetak sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku.
Na fotografiji: Zlata Hrvoj Sipek.
Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Damjan Tadic/Cropix
---

13:51 Komentirajući prijelomnu vijest o uhićenju ministra graditeljstva, Darka Horvata, HDZ-ov eurozastupnik Tomislav Sokol tvrdi da još uvijek nemaju konkretne informacije.

- Ne radi se, prema prvim informacijama, da se netko okoristio nego je riječ o situacijama u pogodovanje, ali imamo premalo informacija. Važno je da DORH da neke konkretnije informacije. Ovdje se radi o izvidima, očito više nisu tajni budući da su izašli u javnost. Imali smo senzacionalnističke bombastične situacije, pretrese i slično pa se na kraju pokazalo da nema tu ništa i da su osobe oslobođene, da nisu ni optužnice podignute. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Trebamo pričekati. Ovdje se radi o početnim izvidima, dakle rana faza, ne još istraga - rekao je Sokol za N1.

13:29 Kako neslužbeno doznajemo, USKOK sumnjiči ministra Darka Horvata da je 2018. godine, u svojstvu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta tražio od svoje pomoćnice Ane Mandac da bespovratna sredstva iz programa "Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina" za tu godinu, pogoduje određenim osobama.

Istragom je obuhvaćen i ministar Josip Aladrović, a doznali smo i na koji su način u cijelu priču upleteni potpredsjednik Vlade Boris Milošević te bivši ministar Tomislav Tolušić.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odjeci akcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => odjeci akcije 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-02-19 14:32:15 [created_by] => 3256 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-02-19 16:28:54 [modified_by] => 3256 [publish_up] => 2022-02-19 16:28:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 306 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/02\/19\/20998080.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/19\/20997096.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/19\/20996690.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/19\/20995608.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Darko Toma\u0161\/Cropix","Vanesa Pand\u017ei\u0107\/Cropix","Darko Toma\u0161\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Darko Horvat","Pe\u0111a Grbin","Privo\u0111enje ministra na ispitivanje","Premijer Andrej Plenkovi\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x536","hd_20998080_1920.jpg":"1920x1080","k_20998080_1280.jpg":"1280x1280","k_20998080_1024.jpg":"1024x1024","k_20998080_640.jpg":"640x640","k_20998080_480.jpg":"480x480","k_20998080_340.jpg":"340x340","k_20998080_220.jpg":"220x220","o_20998080_1280.jpg":"1280x670","o_20998080_1024.jpg":"1024x536","o_20998080_640.jpg":"640x335","o_20998080_480.jpg":"480x251","o_20998080_340.jpg":"340x177","o_20998080_220.jpg":"220x115","h_20998080_1280.jpg":"1280x854","h_20998080_1024.jpg":"1024x683","h_20998080_640.jpg":"640x427","h_20998080_480.jpg":"480x320","h_20998080_340.jpg":"340x227","h_20998080_220.jpg":"220x147","pp_20998080_1280.jpg":"1006x1280","pp_20998080_1024.jpg":"805x1024","pp_20998080_640.jpg":"503x640","pp_20998080_480.jpg":"377x480","pp_20998080_340.jpg":"267x340","pp_20998080_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20997096_1920.jpg":"1920x1080","k_20997096_1280.jpg":"1280x1280","k_20997096_1024.jpg":"1024x1024","k_20997096_640.jpg":"640x640","k_20997096_480.jpg":"480x480","k_20997096_340.jpg":"340x340","k_20997096_220.jpg":"220x220","o_20997096_1280.jpg":"1280x853","o_20997096_1024.jpg":"1024x682","o_20997096_640.jpg":"640x426","o_20997096_480.jpg":"480x320","o_20997096_340.jpg":"340x226","o_20997096_220.jpg":"220x146","h_20997096_1280.jpg":"1280x854","h_20997096_1024.jpg":"1024x683","h_20997096_640.jpg":"640x427","h_20997096_480.jpg":"480x320","h_20997096_340.jpg":"340x227","h_20997096_220.jpg":"220x147","pp_20997096_1280.jpg":"1006x1280","pp_20997096_1024.jpg":"805x1024","pp_20997096_640.jpg":"503x640","pp_20997096_480.jpg":"377x480","pp_20997096_340.jpg":"267x340","pp_20997096_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_20996690_1920.jpg":"1920x1080","k_20996690_1280.jpg":"1280x1280","k_20996690_1024.jpg":"1024x1024","k_20996690_640.jpg":"640x640","k_20996690_480.jpg":"480x480","k_20996690_340.jpg":"340x340","k_20996690_220.jpg":"220x220","o_20996690_1280.jpg":"1280x854","o_20996690_1024.jpg":"1024x683","o_20996690_640.jpg":"640x427","o_20996690_480.jpg":"480x320","o_20996690_340.jpg":"340x227","o_20996690_220.jpg":"220x146","h_20996690_1280.jpg":"1280x854","h_20996690_1024.jpg":"1024x683","h_20996690_640.jpg":"640x427","h_20996690_480.jpg":"480x320","h_20996690_340.jpg":"340x227","h_20996690_220.jpg":"220x147","pp_20996690_1280.jpg":"1006x1280","pp_20996690_1024.jpg":"805x1024","pp_20996690_640.jpg":"503x640","pp_20996690_480.jpg":"377x480","pp_20996690_340.jpg":"267x340","pp_20996690_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20995608_1920.jpg":"1920x1080","k_20995608_1280.jpg":"1280x1280","k_20995608_1024.jpg":"1024x1024","k_20995608_640.jpg":"640x640","k_20995608_480.jpg":"480x480","k_20995608_340.jpg":"340x340","k_20995608_220.jpg":"220x220","o_20995608_1280.jpg":"1280x853","o_20995608_1024.jpg":"1024x682","o_20995608_640.jpg":"640x426","o_20995608_480.jpg":"480x320","o_20995608_340.jpg":"340x226","o_20995608_220.jpg":"220x146","h_20995608_1280.jpg":"1280x854","h_20995608_1024.jpg":"1024x683","h_20995608_640.jpg":"640x427","h_20995608_480.jpg":"480x320","h_20995608_340.jpg":"340x227","h_20995608_220.jpg":"220x147","pp_20995608_1280.jpg":"1006x1280","pp_20995608_1024.jpg":"805x1024","pp_20995608_640.jpg":"503x640","pp_20995608_480.jpg":"377x480","pp_20995608_340.jpg":"267x340","pp_20995608_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8358738 Threads: 3 Questions: 1713768250 Slow queries: 5117071 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113213137 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/horvat-priveden-na-ispitivanje-privodenje-komentirali-svi-koji-drze-do-sebe-pupovac-vrlo-iznenaden-cijelom-situacijom-1169035 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/horvat-priveden-na-ispitivanje-privodenje-komentirali-svi-koji-drze-do-sebe-pupovac-vrlo-iznenaden-cijelom-situacijom-1169035?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 413105 [name] => Darko Horvat [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => darko-horvat [link] => /tag/darko-horvat ) [1] => stdClass Object ( [id] => 247269 [name] => andrej plenković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andrej-plenkovic [link] => /tag/andrej-plenkovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 314064 [name] => Milorad Pupovac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => milorad-pupovac [link] => /tag/milorad-pupovac ) [3] => stdClass Object ( [id] => 357971 [name] => Peđa Grbin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => peda-grbin [link] => /tag/peda-grbin ) [4] => stdClass Object ( [id] => 490190 [name] => Josip Aladrović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josip-aladrovic [link] => /tag/josip-aladrovic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 277052 [name] => Boris Milošević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => boris-milosevic [link] => /tag/boris-milosevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odjeci akcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Horvata ispitali u USKOK-u, njegov odvjetnik: ‘Aktivno je iznosio obranu, smatra da nije kriv‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3256 [name] => Jakov Kosanović [username] => jakov.kosanovic [email] => jakov.kosanovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$JLJprPGF7LdglBtCc3Ym5O/975.ASLHcnbzFAo8EAMqA39HQA3y1m [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jakov-kosanovic-3256 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1770 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/227d2843233c05c5fdccb2fc8e280b90?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/19/20998080.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Darko Tomaš/Cropix [mainImageDesc] => Darko Horvat [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/19/20998080.jpg [title] => Darko Tomaš/CropixDarko Horvat ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/19/20997096.jpg [title] => Vanesa Pandžić/CropixPeđa Grbin ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/19/20996690.jpg [title] => Darko Tomaš/CropixPrivođenje ministra na ispitivanje ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/19/20995608.jpg [title] => Damir Krajač/CropixPremijer Andrej Plenković ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

16:37 
Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u subotu je na ispitivanju u Uskoku, po riječima njegova branitelja, aktivno iznosio obranu pri čemu je odbacio krivnju za zloporabe položaja, a Uskok je zatražio da mu se odredi istražni zatvor.

Odvjetnik uhićenog Horvata, Vladimir Terešak, izjavio je novinarima pred sjedištem Uskoka da je njegov branjenik više od sat vremena iznosio obranu i odgovarao na sva pitanja, a očitovao se da se ne smatra krivim.

"Drži i uvjerenja je kako onim što mu se stavlja na teret nije počinjeno kazneno djelo niti je ikome pribavljena protupravna imovinska korist", rekao je odvjetnik.

Horvat je nakon ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku, a večeras u 18,30 sati bit će održano ročište na kojem će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučivati o zahtjevu za istražni zatvor. Odvjetnik je rekao da ne zna po osnovi Uskok za Horvata traži istražni zatvor.

Na teret mu se, kazao je, stavlja zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno da su određene tvrtke koje su se javile na natječaj mimo natječajne dokumentacije dobile pravo prvenstva. No, Horvat to negira, tvrdeći da to on nije radio nego stručne službe ministarstva.

Za zlouporabu položaja terete ga zajedno s više osoba, kazao je odvjetnik, dodavši da svi dokazi proizlaze iz drugog slučaja u kojem je također drugookrivljena Ana Mandac.

"Ministar ne radi taj posao već to rade stručne službe ministarstva, on niti zna koliko tko ima bodova niti je s tim upoznat. Ono što mu je stručna služba, odnosno drugookrivljena dala na potpis on je potpisao, vjerujući da je to ispravno".

Mandac je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi Vjeroelektrane zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac, a prema pisanju medija okrivljeni u tom slučaju počeli su sklapati nagodbe s tužiteljstvom, što podrazumijeva i priznanje nedjela.

Prema ranijim neslužbenim informacijama policija po nalogu Uskoka, uz Horvata, istražuje i potpredsjednika vlade Borisa Miloševića.

Kako Hina doznaje iz izvora bliskih istrazi na meti istražitelja uz Horvata i Miloševića, od aktualnih državnih dužnosnika su i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković. Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić te Horvatova pomoćnica Ana Mandac.


15:07 Uhićenje ministra Horvata i konferenciju za medije premijera Plenkovića na Facebooku je komentirao i SDP-ov zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

- Kontinuirano valjanje u korupcijskom blatu Plenkovićevih ministara i visokopozicioniranih članova HDZ-a danas je dobilo novu dimenziju. Plenković se uživio u ulogu Luja XIV. i kao bogomdan proziva institucije i šeficu DORH-a. To je nakaradno i nedopustivo. Institucijama moramo omogućiti neovisan rad - napisao je Hajdaš Dončić.

---

image
Darko Horvat
Darko Tomaš/Cropix
---

15:01 Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica ocijenio je u subotu u Zagrebu da uhićenje ministra Darka Horvata pokazuje kako obrazac u Hrvatskoj ostaje uvijek isti te da je Plenkovićeva transformacija HDZ-a "prazna priča".

Stare navike se nikako ne mijenjaju jer, nakon što postaneš ministar, pogoduješ onima kojima si dužan, budeš uhićen, a šef kaže neka institucije rade svoj posao, kazao je Bartulica na konferenciji za novinare Domovinskog pokreta na kojoj su komentirali uhićenje ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata.

14:52 Predsjednik SDSS-a i partner u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini Milorad Pupovac iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih dužnosnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević, a poručio je da institucije trebaju istražiti svačiju odgovornost.

Pupovac kaže da je neslužbene informacije o pokretanju istrage, u koju je uključen i potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, doznao iz medija, što ga je "vrlo iznenadilo".

14:40 Povodom uhićenja ministra predsjednik SDP-a Peđa Grbin dao je u subotu izjavu za medije. - Imamo bahatost premijera, imamo diktatorske manire čovjeka kojem najviše smeta to što je netko upropastio njegov odličan tjedan i ne daj Bože uznemiravao ga u subotu ujutro!, rekao je Grbin.

---

image
Peđa Grbin
Vanesa Pandžić/Cropix
---

---

image
Zagreb, 190222.
Iblerov trg.
Predsjednik SDP-a Pedja Grbin dao je izjavu za medije danas u 14:00 sati na temu privodjenja ministra Horvata, istrage nad vise ministara, jednim drzavnim tajnikom i ravnateljicom uprave te jednim bivsim ministrom.
Na fotografiji: Pedja Grbin.
Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX
Vanesa Pandzic/Cropix
---

- Imamo pokušaj uplitanja DORH-a i pravosuđa u cijelu tu priču. E, to je skretanje fokusa, a mi to nećemo dopustiti. Već sljedeći tjedan će se sazvati Odbor za pravosuđe, rekao je Grbin.

14:35 Uhićeni ministar Horvat doveden je u zgradu USKOK-a u Zagrebu. Očekuje se da će ispitivanje Horvata početi oko 15h, a uskoro bi u USKOK trebao doći i njegov odvjetnik Vladimir Terešak. 

---

image
Privođenje ministra na ispitivanje
Darko Tomaš/Cropix
---

14:34 Nema najava da bi predsjednik Republike Zoran Milanović danas mogao komentirati uhićenje ministra Horvata i prozivke premijera Plenkovića koji je na press konferenciji upitao jesu li su se možda u DORH-u "prepali" Milanovića pa da bi išli uhititi ministra nakon što ih je, kako je rekao, Milanović "jako napao". 

14:28 RTL-ov reporter Andrija Jarak javio se ispred zgrade Uskoka te odgovorio gdje je sada ministar graditeljstva Horvat.

- Stigao je u pritvor na Oranicama odakle će ga dovesti u sjedište USKOK-a na ispitivanje s odvjetnikom. Ako Horvat prizna inkriminacije koje mu se stavljaju na teret, onda će ga sigurno pustiti da se brani sa slobode. Ako odbaci inkriminacije, onda ide uobičajena procedura, predat će ga policijskom nadzorniku, a sutra će ga odvesti na ročište na Županijski sud u Zagrebu gdje će odlučivati o određivanju istražnog zatvora - izvijestio je RTL-ov reporter Andrija Jarak.

14:21 Platforma Možemo! održala je press konferenciju na kojoj je saborska zastupnica Sandra Benčić rekla da je svojom press konferencijom premijer Andrej Plenković zabio zadnji čavao u lijes institucijama pravne države.

- Ovo današnje uhićenje, ali i istrage dokazuju da je ova Vlada propala. Možda još nije pala, ali je propala. Ne možemo u zemlji s ovoliko izazova - potresa, pandemije, inflacije - imati Vladu u kojoj se svaki tjedan neki ministar i neka afera propituje od strane istražnih organa. Ne može državom upravljati Vlada koja ne može biti vjerodostojna ni tri dana - istaknula je.

---

image
Zagreb, 190222.
Trg svetog Marka.
Konferencija stranke Mozemo o privodjenju ministra Horvata.
Na fotografiji: Sandra Bencic, Ursa Rauka, Ivana Kekin.
Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Damjan Tadic/Cropix
---

---

image
Zagreb, 190222.
Trg svetog Marka.
Konferencija stranke Mozemo o privodjenju ministra Horvata.
Na fotografiji: Sandra Bencic, Ursa Rauka, Ivana Kekin.
Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Damjan Tadic/Cropix
---

14:17 Premijer Andrej Plenković, kaže nam koalicijski partner HDZ-a Radimir Čačić, ima podršku da donosi odluke u skladu sa svojim ovlastima, a jasno je da ministar koji je uhićen ne može više biti ministar.

- Potpuno je očito, a kao što je i premijer bio jasan, i mi smo jasni da ne može biti ministar u Vladi netko tko je uhićen. Dakle, može ga ili premijer smijeniti ili on može sam dati ostavku. To nije na nama. Isto tako, ako cijela priča bude išla dalje i da se na bilo koji način otvore postupci protiv drugih članova Vlade, to zaslužuje ozbiljan razgovor što uopće Vlada može i treba – kaže Čačić.

14:16 Nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu od glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek zatražio objašnjenje, kako je rekao, "žurnosti" i "indikativnog tajminga" u slučaju uhićenja ministra graditeljstva Darka Horvata, priopćenjem mu je stigao odgovor iz Državnog odvjetništva.

- Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske, navodi se u kratkom priopćenju iz DORH-a.

---

image
Zagreb, 020222.
Trg svetog Marka,Sabor RH.
Pocetak sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku.
Na fotografiji: Zlata Hrvoj Sipek.
Foto: Damjan Tadic/CROPIX
Damjan Tadic/Cropix
---

13:51 Komentirajući prijelomnu vijest o uhićenju ministra graditeljstva, Darka Horvata, HDZ-ov eurozastupnik Tomislav Sokol tvrdi da još uvijek nemaju konkretne informacije.

- Ne radi se, prema prvim informacijama, da se netko okoristio nego je riječ o situacijama u pogodovanje, ali imamo premalo informacija. Važno je da DORH da neke konkretnije informacije. Ovdje se radi o izvidima, očito više nisu tajni budući da su izašli u javnost. Imali smo senzacionalnističke bombastične situacije, pretrese i slično pa se na kraju pokazalo da nema tu ništa i da su osobe oslobođene, da nisu ni optužnice podignute. Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja. Trebamo pričekati. Ovdje se radi o početnim izvidima, dakle rana faza, ne još istraga - rekao je Sokol za N1.

13:29 Kako neslužbeno doznajemo, USKOK sumnjiči ministra Darka Horvata da je 2018. godine, u svojstvu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta tražio od svoje pomoćnice Ane Mandac da bespovratna sredstva iz programa "Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina" za tu godinu, pogoduje određenim osobama.

Istragom je obuhvaćen i ministar Josip Aladrović, a doznali smo i na koji su način u cijelu priču upleteni potpredsjednik Vlade Boris Milošević te bivši ministar Tomislav Tolušić.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Darko Tomaš/Cropix Vanesa Pandžić/Cropix Darko Tomaš/Cropix Damir Krajač/Cropix
Darko Tomaš/Cropix
Darko Horvat
Darko Tomaš/Cropix
Privođenje ministra na ispitivanje
Damir Krajač/Cropix
Premijer Andrej Plenković
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/horvat-priveden-na-ispitivanje-privodenje-komentirali-svi-koji-drze-do-sebe-pupovac-vrlo-iznenaden-cijelom-situacijom-1169035 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=333ffdeae4873d4337bccb925b0bc0dff5f87dce [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Horvata+ispitali+u+USKOK-u%2C+njegov+odvjetnik%3A+%E2%80%98Aktivno+je+iznosio+obranu%2C+smatra+da+nije+kriv%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fhorvat-priveden-na-ispitivanje-privodenje-komentirali-svi-koji-drze-do-sebe-pupovac-vrlo-iznenaden-cijelom-situacijom-1169035 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fhorvat-priveden-na-ispitivanje-privodenje-komentirali-svi-koji-drze-do-sebe-pupovac-vrlo-iznenaden-cijelom-situacijom-1169035 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => odjeci akcije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaodjeci akcije

Horvata ispitali u USKOK-u, njegov odvjetnik: ‘Aktivno je iznosio obranu, smatra da nije kriv‘

Piše PSD
19. veljače 2022. - 17:28

16:37 
Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u subotu je na ispitivanju u Uskoku, po riječima njegova branitelja, aktivno iznosio obranu pri čemu je odbacio krivnju za zloporabe položaja, a Uskok je zatražio da mu se odredi istražni zatvor.

Odvjetnik uhićenog Horvata, Vladimir Terešak, izjavio je novinarima pred sjedištem Uskoka da je njegov branjenik više od sat vremena iznosio obranu i odgovarao na sva pitanja, a očitovao se da se ne smatra krivim.

"Drži i uvjerenja je kako onim što mu se stavlja na teret nije počinjeno kazneno djelo niti je ikome pribavljena protupravna imovinska korist", rekao je odvjetnik.

Horvat je nakon ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku, a večeras u 18,30 sati bit će održano ročište na kojem će...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 03:42