StoryEditorOCM
Crna kronikasud u zadru

Dvojica muškaraca optužena da su na Zrću i Novalji silovali 19-godišnje Njemice. Gnjusni slučajevi dogodili su se u razmaku od samo tri dana

Piše Zadarski.hr
15. listopada 2021. - 11:22

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru dvije optužnice za silovanje, jednu protiv hrvatskog državljanina (1994.), a drugu protiv 29-godišnjeg državljanina Luksemburga, javlja zadarski.hr.

Okrivljenog 27-godišnjaka iz Zagreba tereti se da je 15. kolovoza, između četiri i pet sati ujutro, na području između plaže Zrće i Novalje, silovao 19-godišnju djevojku iz Njemačke. Djevojka je silovanje prijavila policiji oko 10 sati ujutro, a zadobila je i lakše tjelesne ozlijede. 

Policija je privela osumnjičenika i nakon ispitivanja pustila na slobodu uz mjere opreza, odnosno zabranu približavanja oštećenici na 100 metara te zabrane komuniciranja s njom. Kod osumnjičenika nije bilo pronađeno tragova opijata ni alkohola.

Drugo silovanje, za koje je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru optužili 29-godišnjaka iz Luksemburga, dogodilo se tri dana kasnije, 18. kolovoza, u Novalji, između 5 i 6.30 sati ujutro. Oštećenica je također bila 19-godišnja turistkinja iz Njemačke, ali nije riječ o istoj osobi koja je tri dana ranije prijavila silovanje. Policija je privela osumnjičenog muškarca i ispitala ga, a nakon toga je pušten na slobodu bez posebnih mjera opreza. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 07:50