StoryEditorOCM
Biznisšok u edelstalu

Zbog trovanja u Hrvatskoj interna istraga i u austrijskoj Coca-Coli: ‘Kod nas nikad nismo čuli za tako nešto!‘

Piše vijesti sd
8. studenog 2023. - 22:17

"U Austriji zasad nema zabilježenih slučajeva trovanja, no kako je dan odmicao, stizalo je sve više reakcija na ono što se događa u Hrvatskoj. Prenošene su informacije da je sve više ljudi hospitalizirano, pa do poziva naših državnih tijela da se određene vrste napitaka ne konzumiraju", rekao je Mladen Sirovica za Dnevnik HTV-a, koji se javio iz austrijskog grada Edelstala, gdje je punionica jednog od spornih gaziranih pića.

Najdalje je otišao list Kurier, koji se poziva na informacije iz Coca-Cola Austrija. Navode da je unutar kompanije provedena interna istraga koja nije detektirala nikakve probleme u proizvodnom procesu, ali isto tako da će se uzorci slati na daljnju analizu u neovisni laboratorij.

image
Tom Dubravec/Cropix

Također iz tvrtke navode kako su njihovi proizvodni procesi pod stalnom kontrolom austrijskih državnih tijela i kako tu teško može doći do nekih propusta koji bi doveli do trovanja.

Mještani, ugostitelji i lokalni političari u Edelstalu, svi su odreda iznenađeni informacijama iz Hrvatske. Kažu da je Romerquelle moderna tvornica, jedan od najpopularnijih i najčešće korištenih austrijskih brendova u sferi mineralne vode i da zapravo nikad nisu čuli za neki slučaj potencijalnog trovanja koje bi izazvala konzumacija tog pića, zaključio je Sirovica za HRT.

image
Denis Lovrovic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 06:22