StoryEditorOCM
Biznisdomaća proizvodnja nedostatna za naše tržište

Vrhunski kulen od biranih svinja

Piše PSD.
21. lipnja 2008. - 20:08

Svinja mora biti stara najmanje 15 mjeseci, a teška između 160 i 180 kilograma i s posebnim režimom prehrane, pa se ozbiljni proizvođači povezuju s kooperantima

Nije neka tajna da ako želite imati vrhunski gastronomski proizvod, morate za njega imati i vrhunsku sirovinu. Primjerice, ako želite imati vrhunsko vino, morate imati vrhunsko grožđe, i to od točno određene sorte.

Takva je situacija i s kulenom. Vrhunski kulen možete dobiti samo od svinje koja je stara najmanje 15 mjeseci i koja je teška između 160 i 180 kilograma. Uz to, ta svinja mora imati poseban režim prehrane u kojem moraju dominirati ječam, djetelina, zob i žir, a kukuruz maksimalno 30 posto.

Za kvalitetu svinjskog mesa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 21:24