StoryEditorOCM
Biznisante barić

Jedna od najvećih hotelskih kompanija u ima novog predsjednika uprave: radio je diljem svijeta, a diplomirao na Harvardu

Piše Vijesti SD
18. listopada 2023. - 14:30

Na sjednici u utorak, 17. listopada 2023. godine, Nadzorni odbor Liburnia Riviera Hoteli d.d. imenovao je Antu Barića novim predsjednikom Uprave Društva, umjesto dosadašnjeg predsjednika Karla Eckerstorfera. Odluka će biti na snazi od 1. studenoga 2023. godine, piše Večernji list. 

"Kada smo gospodina Eckerstorfera doveli u tvrtku krajem 2021. godine, najvažnije nam je bilo osigurati financijsku stabilnost, kvalitetu i dugoročnu održivost poslovanja. Zadani ciljevi u ove dvije godine uspješno su ostvareni i vjerujemo da je tvrtka spremna krenuti u novu fazu transformacije. Naš fokus sada usmjeravamo na razvoj i repozicioniranje portfelja nekretnina i tvrtke u cjelini, podizanje kvalitete naših proizvoda i ugostiteljskih usluga te iskorištavanje strateških prilika. Ante Barić dosad je obnašao dužnost člana Nadzornog odbora, a njegovo razumijevanje vrijednosti i strateških ciljeva Društva bit će neprocjenjiva podloga za uspješno preuzimanje nove uloge", rekao je Johannes Böck, predsjednik Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela.

Istaknuta karijera Ante Barića u hotelskom sektoru proteže se gotovo 25 godina u područjima razvoja novih hotela, hotelskih operacija te hotelskih investicija i širenja hotelskih portfelja. Kao novi predsjednik Uprave Liburnije, Barić sa sobom donosi bogato iskustvo, iznimne menadžerske vještine i duboko razumijevanje globalne hotelske industrije koje je tijekom svoje karijere gradio sa zapaženim postignućima u Americi, Europi i Aziji.

Svojim radom pridonio je razvoju hotelske industrije na području 30 zemalja i tržišta, uključujući i svoju rodnu Hrvatsku. Nedavno je radio kao član Uprave za strategiju i razvoj u Aminess Hotels & Resorts. Prije povratka u Hrvatsku vodio je širenje renomiranog azijskog hotelskog lanca Dusit Hotels & Resorts u 18 azijskih zemalja te vodio strateški plan tvrtke za izgradnju prvog franšiznog programa i unapređenje usluga menadžment kompanije. Diplomirao je na sveučilištima Rutgers i Harvard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 02:44