StoryEditorOCM
Više od sportaspojio ih sport

Srbija slavi novu sportsku heroinu, juri prema medalji u Parizu, a i ljubi devet godina mlađeg Hrvata

Piše SPORT SD
7. kolovoza 2024. - 18:23

Polako napreduju Olimpijske igre, primiču se kraju, odrađuju se sve discipline i sportovi, a ovih dana održava se i utrka na 500 m u kajaku jednosjedu.

Prošla je naša Anamarija Govorčinović u polufinale, a posebno su se radovali i Srbi zbog odličnog nastupa njihove Milice Novaković.
Ona je bila druga u kvalifikacijskoj utrci i tako osigurala izravan plasman u polufinalu, a njen rezultat uvjerio je Srbe da je sve bliže nova medalja za njihovu zemlju.

Inače, srpska kajakašica već je prije punila stranice hrvatskih medija, ponajprije zbog svog supruga, Hrvata Antuna Novakovića. Brođanin Antun devet je godina mlađi od svoje 36-godišnje supruge Milice, djevojački Starović.

Spojila ih je ljubav prema kajaku, trenirao je Antun jedno vrijeme u Srbiji, upoznao Milicu, sve je vrlo brzo postalo ozbiljno.

- Počeli smo se družiti i provoditi sve više vremena zajedno kada je Antun počeo s nama trenirati i odlaziti na pripreme. Malo-pomalo postajali smo svjesni da si u mnogočemu odgovaramo, tako se dogodila ljubav - otkrila je kajakašica jednom prilikom.

Ljubavni par Novaković je u mirnu luku uplovio u srpnju 2020. godine u Slavonskom Brodu, a vjenčanjem se Milica pohvalila na društvenim mrežama. 

Obitelj je postala tročlana prije dvije godine, kada je na svijet stigao Andrija.

Antun je u svojoj karijeri bio uspješan kajakaš, europski prvak i svjetski viceprvak u juniorskoj kajakaškoj konkurenciji. Ipak, vrlo mlad je završio natjecateljsku karijeru zbog bolesti, otada je trener Milici, kojoj su ovo već treće Igre, nakon Rija i Tokija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 10:51