StoryEditorOCM
Više od sportamajko mila

Kakav kraj jezive priče iz susjedstva; Čekić, šake, palica, nogometaš na smrt zatukao bivšu, sada je saznao kaznu

Piše M.B./JL
13. veljače 2024. - 12:01

Talijanski nogometaš Giovanni Padovani, 28-godišnji bivši središnji branič koji je igrao za Sancataldese, jučer je osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ubojstvo svoje bivše djevojke, 56-godišnje Alessandre Matteuzzi, ispred njezine kuće 23. kolovoza 2022. godine, piše Jutarnji list.

Alessandra je razgovarala telefonom sa svojom sestrom Stefanijom, koja je čula njezine vriske dok ju je Padovani, inače i bivši model, pretukao na smrt, prvo čekićem i šakama, zatim bejzbol palicom, a na kraju klupom koju je pokupio u vrtu u blizini njezina stana u Via Dell‘Arcoveggio, u Bologni.

Iako je Alessandra preživjela početni napad, kasnije je umrla u bolnici nakon što je pretrpjela teške ozljede, piše Daily Mail.

Prema pisanju lokalnih medija, par je bio zajedno oko godinu dana ali su većinu vremena provodili razdvojeni jer je Alessandra živjela u Bologni, dok je Padovani bio na Siciliji.

Stefania je tvrdila da su se posvađali u siječnju 2022. nakon čega su i prekinuli, no Padovani nije odustajao pa Padovani ju je maltretirao porukama i pozivima, a ona ga je na kraju prijavila policiji za uhođenje.

No, to ga nije zaustavilo, a njezini susjedi su lokalnim medijima ranije ispričali da joj je pokušao sabotirati auto te pokušavao provaliti u kuću.

Sucu u Bologni, Domenicu Pasquariellu, trebalo je samo dva sata da izrekne kaznu, a rekao je da su njegovo uhođenje i predatorsko ponašanje, kao i priroda napada s predumišljajem, bili otegotni čimbenici.

Padovani je pokušao tvrditi da nije bio u prisebnom stanju u vrijeme napada, rekavši sudu:

- Da sam bio potpuno lucidan i sposoban, zaslužujem doživotnu robiju. Ali ako smatrate da postoji nešto abnormalno u ponašanju, onda ne. Nisam bio dobro, jer osoba koja je dobro ne ubija drugog čovjeka. U noćnoj sam mori, žao mi je, ovo je veći teret od zatvora.

Stefania je nakon saslušanja uspjela izreći samo jednu rečenicu, a na izlasku iz sudnice briznula je u plač. Rekla je:

- Alessandra više nije ovdje, moja sestra više nije ovdje.

U vrijeme ubojstva slučaj je izazvao bijes u Italiji, a glavni tužitelj u Bologni Giuseppe Amato prethodno je bio prisiljen odbaciti optužbe o pravosudnom nemaru u tom slučaju.

Rekao je da dok je istraga o tužbi za uhođenje pokrenuta nakon što ju je Alessandra podnijela 1. kolovoza 2022., istraga je stala jer su svjedoci bili na odmoru.

- Učinili smo što smo mogli - rekao je tada, tvrdeći da Alessandrino izvješće o uhođenju nije istaknulo ‘situacije konkretnog rizika od nasilja, to je bilo samo tipično ponašanje uznemirujućeg uhođenja‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:35