StoryEditorOCM
Više od sportaajmo još...

‘Dajem tisuću eura za Livajin dres‘, poručio je Berač iz Irske, a iza te ponude je priča koja slama srca i ulijeva nadu

Piše S. A.
16. studenog 2023. - 13:05

Tisuću eura dajem za Livajin dres, za bijelu Hajdukovu ‘desetku‘ s potpisom Hajdukova velemajstora. Ponudu je dostavio Damir Berač, iz Umaga, trenutno u Irskoj, a porijeklom iz Slavonije, kako nam kažu ‘did mu je iz Županje‘, tako nas informira Željko Sabljić. Rečeni Sabljić zvani Kiki, to mu je nadimak, kad je došao do potpisanog Livajina dresa prošlog tjedna prilikom gostovanja Hajduka u Osijeku, odmah je relikviju stavio preko svoga fejsa na dražbu, u ime humanitarne pomoći malome Josipu iz Đakova.

I epicentar akcije je u Đakovu, tamo Sabljić rukovodi dražbom i nakon tisuće eura iz Irske čeka nove ponude.

Josip Habada je, da ponovimo, 13-godišnji dječak koji se sam predstavio na stranicama moje-djakovo.com u akciji "Podržite Josipov prvi korak".

- Ja sam Josip Habada iz Đakova i imam 13 godina. Idem u 6. razred i jako voooooolim nogomet, ali moje nožice mene ne slušaju...

Josip je rođen u 30. tjednu trudnoće i dijagnoza mu je bilateralni tip spastičnog oblika cerebralne paralize, a kako bi mogao hodati treba financijsku pomoć dobrih ljudi. Već je napisano, a vrijedi ponoviti, e da bi Josip hodao potrebno je obavljati redovitu terapiju pomoću robota u trajanju 24 tjedna po 25 sati, a taj iznos ciklusa je veoma skup.

Svaki mali korak je vrijedan, pa u to ime i aukcija s prodajom Livajina dresa ima svoje značajno mjesto. Dosegao je dres tisuću eura, ponudio je Damir Berač, a akcija traje još deset dana, do 26. studenoga, pa očekujemo i da vrijednost "bijele desetke" poskoči, uz hrpu emocija u humanitarne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 03:15