StoryEditorOCM

Čudesna priča momka sa Skalica, bio je ‘Kolindin orjunaš‘ iz Torcidinog legla, a sad je najbolji strijelac Lige prvaka

Piše Pero Smolčić
1. prosinca 2023. - 09:23

U splitsku Spaladium Arenu na finale prvenstva Europe u vaterpolu došla je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Nakon utakmice htjela je pozdraviti i zagrliti izbornika Ivicu Tucaka.

Kolinda Grabar Kitarović se nakon velikog slavlja spustila do bazena, tražila je izbornika Tucaka i našla ga...

Stoga se smjestila pored novinarskih mjesta, tako da je kamere fotoreportera nisu mogle zaobići, a dok je izlazila, bilo je i povika negodovanja. U blizini se našao i predsjednik Torcide Ante Bakalić, koji joj je dobacio:

- Jel‘ ti sad Jerko Marinić Kragić dobar?

image
Ante Čizmić/Cropix

Naravno, Bakalić je aludirao na famozni slučaj iz 2016. godine kada je prekinuta utakmica Europskog nogometnog prvenstva u nogometu između i Hrvatske i Češke zbog bacanja bengalki na teren. To je bilo djelo Torcide koja je u to vrijeme protestirala protiv vodstva HNS-a, a među ljudima koji su tada bili pod istragom bio je upravo Jerko Marinić Kragić. On je u to vrijeme već bio profesionalni vaterpolist, tvrdio je da se tamo slučajno našao i da nije bacao baklje, ali kako god bilo Kolinda je tada svim optuženima poručila da su ‘orjunaši koji mrze Hrvatsku‘.

Sada je Jerko Marinić Kragić Kolindi bio jedan od junaka koji su proslavili Hrvatsku. Baš kroz njegovu priču da se prezentirati i niz sudbina ‘no name‘ navijača koji ni krivi ni dužni u masi nastradaju, dobiju etiketu koju moraju nositi cijeli život.

U slučaju Jerka Marinića Kragića radi se o vrhunskom sportašu i čovjeku koji je to samo otresao sa sebe, makar ga je stigma ‘zločestog dečka‘ hrvatskog vaterpola pratila dugo. No, sazrio je i ljudski i igrački i sada je jedan od najboljih svjetskih igrača. Neizostavni dio hrvatske reprezentacije i svoga Jadrana.

- Uvijek smo tu negdje, blizu, a daleko. Dosta mi je više - kazao mi je prije nekoliko godina nakon utakmice, ispred bazena na Poljudu.

Da, stalno je Jadran bio blizu, a daleko, ali sada je krenulo. Prvaci su Hrvatske, s reprezentacijom je prvak Europe, a pazite sad, u ovom je trenutku Jerko Marinić Kragić najbolji strijelac vaterpolske Lige prvaka. S čak 17 golova je na čelu ispred Španjolac u kapci Novog Beograda Álvaro Granadosa Ortege. Od Kolindinog orjunaša do vrha Europe. Jedinstvena priča momka sa Skalica. Koji je sada, nije bez veze, predsjednik splitskog kotara Lovret te novopečeni tata.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:16