StoryEditorOCM
Vaterpoloskakalo se i pjevalo

Splićani na čelu Kine ispisali povijest, a sada idu na Hrvatsku: ‘Ta utakmica će nam biti nagrada‘

Piše Tonči Vlašić
9. veljače 2024. - 20:14
Splićanin Ivan Asić, izbornik Kine, slavi pobjedu protiv Brazila i plasman u osminu finala SP-a u DohiTonči Vlašić

Kina slavi povijesni uspjeh, nikad nije izborila završnicu nekog natjecanja, te ne čudi što se skakalo, pjevalo nakon utakmice protiv Brazila (10:8), jedine za koju su se spremali zadnja dva mjeseca jer protiv Grčke i Francuske su znali - nema izgleda, a skakali su od sreće, među njima, dvojica Splićana, Ivan Asić je izbornik, a desna ruka mu je Marin Kliškinjić.

Oznojili su se, preznojili, kako je Marin skočio od sreće kad je bilo jasno, kako je za Brazil kasno, kako će Kina biti treća, a ne zadnja u skupini ‘B‘. Asić je također imao ruke u zraku, a zatim, klupko radosti igrača i stožera Kine, koja će tako biti naš suparnik u četvrtfinalu. Splićani s Kinom kontra Hrvatske u osmini finala.

- Presretan sam što smo u osmini finala. Nema dileme tko je favorit, a nama će utakmica protiv Hrvatske biti nagrada – razvukao je Asić osmijeh.

image

Marin Kliškinjić je pomoćnik Ivana Asića na klupi reprezentacije Kine, koja je pobjedom protiv Brazila ostvarila povijesni uspjeh

Tonči Vlašić

I tako je sad sve jasno – mi, koji smo bili drugi u skupini ‘A‘ protiv Kine u osmini finala, pobjeda nas u četvrtfinalu vodi na Srbiju, koja je osvojila ‘C‘ skupinu u kojoj je druga Crna Gora, a treći Amerikanci. Australija je bila treća u našoj skupini, a ona će igrat u nedjelju za četvrtfinale protiv Francuske, koja je bila vraški blizu uspjehu protiv Grčke, ali se olimpijski i svjetski doprvak izvukao, te osvojio skupinu ‘B‘ i četvrtfinale. Pobjednik ogleda Francuske i Australije će na Mađarsku, koja je pobjednik skupine ‘D‘. Crna Gora i Rumunjska su jedan par osmine finala, a pobjednik će na Španjolsku, koja je bila najbolja u našoj, A skupini. Bolji iz ogleda Italija – SAD će na Grčku.

Osmina finala se igra u nedjelju, 11. veljače. Četvrtfinala dva dana poslije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 16:07