StoryEditorOCM
Vaterpoloeuropsko prvenstvo

Španjolski izbornik preuzeo odgovornost nakon poraza od Hrvatske, posebno je istakao publiku u Gružu

5. siječnja 2024. - 11:56

Izbornik španjolske vaterpolo reprezentacije David Martin preuzeo je odgovornost za poraz od Hrvatske (12-14 na peterce), jer nije uvodio svježe igrače kada je mogao prelomiti prvu utakmicu na Europskom prvenstvu.

"Bila je to fizički jako iscrpljujuća utakmica, išlo se do krajnjih granica. Mi smo ju kontrolirali, ali na kraju uz toliko isključenja i izmjena nije bilo lako. Mislim da je nešto odgovornosti na meni zbog mijenjanja igrača", rekao je Martin u izjavi koju je Španjolski vaterpolski savez poslao medijima.

On je podsjetio da je to bila "prva utakmica" na velikom natjecanju pa je sada trenutak za "podići glavu".

"Dobro smo se borili, a vjerujem da ćemo rasti iz dana u dan kako bismo u dobroj formi dočekali drugi tjedan", rekao je.

Martin je rekao da je Španjolska ispustila prednost od 8-6 na početku posljednje četvrtine, da je Hrvatska igrala s dva centra i zatvorila kontre Španjolske, a sebe smatra odgovornim u tim trenucima.

"Nismo dobro rotirali igrače s klupe za pričuve. Preuzimam odgovornost za to, jer nam je nedostajalo svježine u igri. U trenucima kada smo mogli prelomiti i zaključiti utakmicu, nedostajalo nam je svježine prilikom donošenja odluka (u vodi)", izjavio je.

image

Španjolski zbornik David Martin

Tom Dubravec/Cropix

Dodao je da je zbog ispunjenih tribina plivališta bilo "nemoguće" komunicirati s igračima tijekom susreta.

"Publika je jako pritiskala. U odgovarajućim trenucima su postigli što su htjeli pa nam preostaje čestitati im na stvorenoj atmosferi", rekao je Martin koji je diplomirani psiholog.

Kapetan Felipe Perrone, koji je bio postigao pogodak za vodstvo od 8-6, rekao je da je Španjolska "kontrolirala utakmicu gotovo čitavo vrijeme".

"Pogriješili smo u situacijama kada smo mogli zaključiti utakmicu. Ali to je sport, oni su također imali svoje prilike. Sada se moramo okrenuti nadolazećim utakmicama, jer je prvenstvo dugo", izjavio je.

Španjolska već razmišlja o susretu s Crnom Gorom.

"To je veliki protivnik, mlada su momčad. Kada igra dobro jako je opasna pa moramo biti spremni za tešku utakmicu", napomenuo je igrač Barcelonete i nekadašnji član dubrovačkog Juga.

Rekao je da je utakmica s Hrvatskom bila zahtjevna i neizvjesna, što su i očekivali te da je uživao igrati pred ispunjenim plivalištem u Dubrovniku.

Sergi Cabanas je izjavio da su znali da će utakmica s Hrvatskom, braniteljem naslova prvaka Europe, biti "jako teška na njenom terenu".

image
Tom Dubravec/Cropix

"Priključenjem nekih igrača u odnosu na posljednje odigrano natjecanje dalo im je više ravnoteže. I mi i Hrvatska igrali smo jako dobro, bio je to vaterpolo na doista visokoj razini. A penali su, na kraju, lutrija", rekao je španjolski reprezentativac koji trenutačno brani boje dubrovačkog Juga te se zahvalio na "spektakularnoj atmosferi".

"To što ti zvižde pa nemaš jasnoću za razmišljanje izvlači ono najbolje iz tebe. Nisi možda navikao igrati u takvom ozračju, ali ono te motivira. Bilo je spektakularno."

Španjolski vaterpolo savez je na svojoj internetskoj stranici naveo da je "Španjolska izašla uzdignute glave iz ‘pakla‘ Dubrovnika".

"Uvijek postoje dvije stvari koje ne smiješ propustiti u Dubrovniku. Jedna je prekrasni stari grad sa zidinama iz filmova. A druga je vaterpolska utakmica", navedeno je u tekstu.

Utakmica Hrvatske i Španjolske na legendarnom Jugovom bazenu bila je vrijedna dolaska, zaključak je autora teksta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:29