StoryEditorOCM
Vaterpolodoha domaćin

Barakude danas otvaraju SP, Tucak o suđenju: ‘Bojim li se osvete? Stojim iza svake riječi. Ako se netko prepoznao...‘

Piše Dean Bauer/SN
5. veljače 2024. - 07:13

U velikom intervjuu za Sportske novosti uoči početka Svjetskog prvenstva u vaterpolu (Hrvatska danas u 11:30 sati igra protiv Australije), izbornik Ivica Tucak dotaknuo se i suđenja, točnije komentara koje je na njihov račun uputio nakon Eura u Hrvatskoj.

Bojite li se možda "osvete" sudaca ili nekih sudaca? Naime, nakon EP u Zagrebu ste javno prozvali, ne imenujući ga doduše, suca ili kako ste rekli "jednog čovjeka uz bazen" koji je, po vašem mišljenju, Hrvatsku zaustavio u tom finalu - pišu Sportske novosti.

- Ne bojim se. Nikoga ja spomenuo nisam, a sad, tko se prepoznao u tome... Ha, čim se prepoznaje znači da... Znate, generalno mislim da stvarno treba proći neko vrijeme nakon utakmice jer su to trenuci kada je čovjek emocionalno prazan. Posebno nakon onakve utakmice kakvo je bilo naše finale sa Španjolcima. Da se isto tako ne bismo nešto krivo razumjeli, prvenstveno mi moramo voditi računa o nama! Mi smo krivi. Mi! Ako tražiš razloge u nečem drugom, a ne u sebi, one prave razloge poraza, onda si na pogrešnom putu - rekao nam je Tucak pa nastavio:

- Stojim iza svake svoje izgovorene riječi nakon finala. Ponavljam isto tako da nikoga nisam spomenuo. Sad, treba li to ponekad... Kažem, da je prošlo 5-6 dana ne bih vjerojatno ni spominjao jer na to ne možeš ni utjecati. Svi koji prate moj rad znaju da sam ja danas bitno drukčiji trener nego prije 6-8 godina. Bitno manje energije i vremena trošim na ono što nije u mojoj domeni i na što ne mogu utjecati. Na meni je da je moja momčad nasmijana, da igra dobro, da je vesela. Na tomu ja moram raditi, a ovo drugo... Ali idemo se dopustiti i da smo svi mi ipak od krvi i mesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:56