StoryEditor
Tenisgrand slam

USTA želi da se US Open igra u New Yorku unatoč koronavirusu koji hara gradom, i to prema ranije predviđenom terminu

Piše Hina
15. svibnja 2020. - 16:00

Američka teniska federacija (USTA) ističe kako joj je "cilj" da se US Open održi u New Yorku, iako je taj grad jedno od najvećih žarišta epidemije koronavirusa u SAD-u, i to prema ranije predviđenom rasporedu od 31. kolovoza do 13. rujna.

No s obzirom na zdravstvenu situaciju, razrađuju se i alternativni scenariji pa i moguće preseljenje turnira u Indian Wells ili Orlando, pišu američki mediji.

- Cilj Američke teniske federacije je organizirati grand slam u New Yorku. U posljednje vrijeme se dosta nagađa o ovom turniru, ali trenutno nismo donijeli nikakve odluke. Stalno pratimo situaciju, ali o promjeni mjesta turnira u ovom trenutku još ne razmišljamo - rekao je glasnogovornik USTA Chris Widmaier.

Konačna odluka o sudbini US Opena bit će donesena u drugoj polovici lipnja, a Widmaier ističe da će se pritom prioritet biti "sigurnost svih sudionika" .

Zbog pandemije koronavirusa potpunsu su prekinuta teniska natjecanja i do sredine srpnja nema zakazanog niti jednog turnira, a Roland Garros je odgođen za jesen i počet će 20. rujna, dok je Wimbledon otkazan prvi put nakon Drugog svjetskog rata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 05:57