StoryEditorOCM
Tenisnakon drame

Šok u Srbiji! Đoković propustio tri meč-lopte za finale i bacio reprezentaciju u velike probleme

Piše HINA
25. studenog 2023. - 17:58

Rezultat u polufinalnom susretu Davis Cupa između teniskih reprezentacija Italije i Srbije izjednačen je na 1-1 nakon što je Jannik Sinner u drugom dvoboju dana svladao Novaka Đokovića sa 6-2, 2-6, 7-5.

Đoković je bio nadomak odvođenja Srbije u finale, kod vodstva 5-4 u trećem setu imao je tri vezane meč-lopte stigavši do 0-40 na Sinnerov servis, no Talijan je uspio osvojiti pet poena zaredom, poravnati na 5-5, potom oduzeti servis prvom igraču svijeta i onda mirno odservirati za pobjedu.

Bio je ovo treći dvoboj Sinnera i Đokovića u posljednjih 12 dana, prošloga tjedna su na ATP Finalu igrali dva puta. U skupini je slavio Sinner, a u finalu Đoković.

Prethodno je Srbiju u vodstvo doveo Miomir Kecmanović koji je svladao Lorenza Musettija sa 6-7 (7), 6-2, 6-1.

O finalistu će tako odlučivati dvoboj parova za koji su trenutačno nominirani Simone Bolelli i Lorenzo Sonego za Italiju, odnosno Novak Đoković i Dušan Lajović za Srbiju.

Pobjednik će u nedjelju igrati protiv Australije koja je u prvom polufinalu u petak svladala Finsku sa 2-0. Za Australiju ovo je 49. plasman u finale najcjenjenijeg teniskog momčadskog natjecanja, drugi uzastopni, lani u finalu izgubila od Kanade, ali posljednji od svojih 28 naslova osvojila je još prije 20 godina, odnosno 2003. Finskoj je plasman u polufinale daleko najbolji rezultat u povijesti ovog natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:22