StoryEditorOCM
Tenisplus i minus

Prižmiću tek pet gemova protiv Bonzija, uspješan početak Ivana Dodiga

Piše hina
16. listopada 2024. - 22:11

Hrvatski tenisač Dino Prižmić nije se dugo zadržao na ATP Challenger turniru u francuskom St. Brieucu, poražen je u prvom kolu od Benjamina Bonzija.

Domaći tenisač Bonzi, četvrti nositelj i trenutačno 142. na ATP ljestvici, slavio je sa 6-1, 6-4. Dominirao je 28-godišnji Francuz kroz cijeli meč, a prvi set je u svoju korist okončao za manje od 30 minuta.

Prižmić je puno bolje odigrao u drugom setu, ali je i takva izvedba bila premalo za odlazak u odlučujuću dionicu. U uvodna tri gema drugog seta napravljena su tri breaka, Bonzi je dva puta oduzeo servis hrvatskom igraču, Prižmić suparniku jednom, te je potom 28-godišnji Francuz minimalnu prednost čuvao do kraja.

Brojne šanse nije iskoristio Prižmić u posljednja dva servis gema suparnika, kombinirano je propustio čak osam break prilika.

ATP Challenger St. Brieuc, 1. kolo:

Benjamin Bonzi (Fra/4) - Dino Prižmić (Hrv) 6-1, 6-4

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i njegov partner Čeh Adam Pavlašek pobjednički su startali na dvoranskom ATP turniru u belgijskom Antwerpenu.

U meču prvog kola su četvrti nositelji Dodig i Pavlašek nadjačali belgijsku kombinaciju Alexander Blockx i Raphael Collingon sa 7-6(3), 6-4. Dodig i Pavlašek su time osigurali proboj u četvrtfinale gdje će igrati protiv Amerikanca Gallowayja i Kazahstanca Nedovjesova.

U prvom setu nije bilo break gemova, ali su Dodig i Pavlašek uvjerljivo odradili tie-break i poveli 1-0 u setovima. Jedini break u meču se dogodio kod 3-3 u drugom setu, što je hrvatsko-češkoj kombinaciji bilo dovoljno za slavlje.

ATP Antwerpen, 1. kolo parova:

Ivan Dodig/Adam Pavlašek (Hrv,Češ/4) - Alexander Blockx/Raphael Collingon (Bel) 7-6(3), 6-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 22:15