StoryEditorOCM
TenisNick Kyrgios

Prijeti mu zatvor: kontroverznom tenisaču sudi se za fizički napad na bivšu djevojku, obrana traži procjenu njegovog mentalnog zdravlja

Piše SN
4. listopada 2022. - 08:01

Nick Kyrgios je u Japanu gdje se održava Japan Open, a u isto vrijeme se kontroverznom tenisaču sudi za fizički napad na njegovu bivšu djevojku Chiaru Passari. Ona ga je optužila da ju je napao, a pokažu li se ove tvrdnje točnima, mogao bi završiti u zatvoru na dvije godine - pišu Sportske novosti.

Na saslušanju u australskoj Canberri se pojavio njegov odvjetnik Michael Kukulies-Smith koji je zatražio od suda da se uzme vremena i procijeni Kyrgiosovo mentalno zdravlje. Australski mediji pišu kako je odvjetnik rekao da njegov klijent ima problema s mentalnim zdravljem što je, prema njemu, dobro poznato javnosti i na temelju toga traži da se tenisača oslobodi.

Svjetski broj 20, kojem je Japan Open prvi turnir od ispadanja u četvrtfinalu US Opena prošlog mjeseca, je rekao kako se sa tim slučajem na sudu nosi mjesecima i da ide korak po korak.

image
AFP

"Ne mogu sve kontrolirati i poduzimam sve korake koje moram da bih riješio taj slučaj na sudu. Mogu napraviti samo ono što mogu i ovdje sam u Tokiju i pokušavam samo igrati dobar tenis, nastaviti s formom i pokušati raditi svoj posao, a to je igrati tenis i igrati ga dobro. To je to", rekao je Kyrgios novinarima u Tokiju.

Iduće saslušanje je na rasporedu 3. veljače, a tada bi se na sudu vjerojatno trebao pojaviti i sam Kyrgios i ispričati svoju stranu priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 02:47