StoryEditor
Tenisu tri seta

Petra Martić ispala u prvom kolu WTA turnira u Dohi od Čehinje Strycove

Piše Hina
24. veljače 2020. - 16:31
Arhiva/AFP

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić svoj je nastup na WTA turniru u Dohi završila već u 1. kolu, uspješnija od nje bila je Čehinja Barbora Strycova sa 4-6, 6-1, 6-2 nakon sat i 44 minute igre.

Bio je ovo drugi dvoboj Martić i Strycove u posljednja dva tjedna, prije pet dana u 3. kolu Dubaija uspješnija je bila Martić sa 6-3, 6-3. Ukupno je ovo bio šesti međusobni susret Martić i Strycove i druga pobjeda Čehinje koja je bila uspješnija i njihovom prvom susretu u Sydneyu 2011. nakon čega je uslijedio niz od četiri pobjede Martić.

Početkom dvoboja Martić je izgledala kao sigurnija igračica te je nakon "breaka" za 3-2 sigurno zadržala sve gemove na svoj početni udarac kako bi osvojila prvi set sa 6-4.

Nažalost, u preostala dva seta Martić je previše griješila što je uz solidnu igru Strycove bilo dovoljno Čehinji za preokret. Martić je izgubila servis na startu drugog seta, taj zaostatak nije uspjela vratiti već je kod zaostatka 1-4 još jednom pokleknula pa je Strycova stigla do uvjerljivih 6-1 u toj dionici igre.

Nakon što je uspjela osvojiti prvi gem u trećem setu, Martić je izgubila sljedećih pet igara zaredom i došla u bezizlaznu situaciju. 

Na turniru u Dohi nastupa i Donna Vekić koja za suparnicu ima Poljakinju Igu Swiatek.

#PETRA MARTIĆ#BARBARA STRYCOVA#WTA DOHA

Izdvojeno

28. svibanj 2020 06:52