StoryEditorOCM
Tenisrazgovor s povodom

Nikola Pilić spojio je Đokovića i Ivaniševića, sad juri u Beograd: ‘Novak je pod velikim stresom, sutra ću znati više‘

Piše David Kapetanović
27. ožujka 2024. - 12:28

Završila je suradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića. Nole i Zec nisu više zajedno. Tko bi rekao? Pa, dosta ljudi, zapravo. Točno je da je vijest je stigla pomalo naglo, ali nije sad neko veliko iznenađenje. Otpočetka nije izgledalo kao da je "brak" ova dva suprotna karaktera, a slična temperamenta moguć. Ipak, funkcionirao je. Dvije usijane glave zajedno su došle do devet Grand Slamova, sedam Mastersa i tko zna koliko tjedana provedenih na vrhu ATP ljestvice.

Kako onda objasniti razlaz? Istina, Đokovićevi rezultati ponešto pate u zadnje vrijeme, a zub vremena je nemilosrdan. S 36 godina na leđima, pitanje je koliko još Novak može. Nekad ni najzdraviji život ni najbolje pripreme nisu dovoljne.

Teško je naći osobu koja Đokovićev tenis poznaje bolje od Nikole Pilića. Legendarni Splićanin, veliki tenisač pa kasnije i trener zna Đokovića "u dušu", a Novak je više puta jasno rekao da je "Niki" jedan od najzaslužnijih za ono što je danas. Jasno je zato da čim je vijest o prekidu suradnje Ivaniševića i Đokovića postala javna, prvi broj koji smo okrenuli je onaj Novakovog "teniskog oca".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 09:26