StoryEditorOCM
Tenisbravo

Mlada Dalmatinka nakon velikog preokreta osvojila turnir u Tunisu! Za uspjeh karijere bogato nagrađena

Piše Tonči Vlašić/DV
21. siječnja 2024. - 15:46

Lucija Ćirić Bagarić je otvorila (n)ovu godinu za pet. Prvi turnir u 2024., pet mečeva, dobila je svih pet. S prve četiri pobjede izborila je peti put finale ITF-ovog turnira u zadnjih godinu dana, s petom je po drugi put pobjednica, a to je njezin ukupno peti osvojeni profesionalni turnir. Prva tri trijumfa ostvarila je na ITF-ovim 15-icama, četvrti na 25-ici, a sad najveći uspjeh - osvojila je 35.000 dolara vrijedni turnir, piše Dubrovački vijesnik.

U finalu turnira na tvrdoj podlozi u Tunisu, Monastiru, svladala je vršnjakinju iz Rusije, 20-godišnju Polinu Iatcenko s 2:0 u setovima.

U prvom setu Lucija je gubila s 1:4, te 4:5. Ruskinja je servirala za set. Lucija je potom dobila 12 od 17 poena, te povela 1:0 u setovima. U drugom je Lucija servirala za 4:1, ali je Iatcenko uspjela u šestom gemu vratiti izgubljeno, ali već u idućem gemu opet je dubrovačka tenisačica oduzela servis Ruskinji, te tu prednost znala sačuvati. Što više, za konačnih 7:5 i 6:2 je još jednom oduzela servis suparnici.

Sat i 35 minuta trajalo je finale. 

Dubrovkinja je pobjednica turnira! Baš lijep početak (n)ove godine!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 07:17