StoryEditorOCM
Tenisteniski derbi

Ludi Splićanin prijeti Đokoviću, Amerikanka dijete nazvala po njemu, primio ga Trump...

Piše SPORT SD
2. rujna 2023. - 11:46

Kakav će to meč biti, sutra u 17 sati, termin će se ipak vjerojatno mijenjati. Osmina finala US Opena, Borna Gojo protiv Novaka Đokovića. Senzacija iz Splita protiv možda i najboljeg svih vremena. 

"Melje" Gojo sve pred sobom, u tri kvalifikacijska i tri meča u glavnom ždrijebu izgubio je jedan jedini set. I to odmah na početku, protiv mladog Srbina Međedovića. Ukupno 15-1 u setovima. Gojo igra turnir života, da nije možda do nove boje kose?

Ne šokira teniski svijet samo svojim sportskim nastupima, nego i osobnim. Prije nego je danas rano ujutro rastužio Čeha Veselyja, nisu mogli izdržati da ga ne uhvate i srpski mediji. Ali njih je ipak svojim odgovorima razveselio. Nazvao je tenis dosadnim sportom, rekao da želi vatreniju atmosferu, unositi se protivniku u lice, psovati na sav glas.

Bio je Borna do prije nekoliko godina član teniske ekipe američkog sveučilišta Wake Forest. Odveo ih je 2018. do prve titule prvaka Prve divizije NCAA-a. Nije to mala stvar, sveučilišni sport u SAD-u shvaćaju vrlo ozbiljno. Titula mu je donijela prijem kod američkog predsjednika, tada Donalda Trumpa.

Nakon te sveučilišne titule mu je i čestitao jedan bračni par. Žena je bila trudna, i rekla je Borni da će svoje dijete nazvati po njemu, možda ga i mali četverogodišnji Amerikanac Borna sada gleda od nekud.

Goji do sada nije smetalo igrati protiv favoriziranih protivnika, ali Đoković će sigurno biti druga priča. Sutra nas čeka teniski derbi u New Yorku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 01:37